e46 brak sygnalizacji otwartych drzwi

Problemy i ich rozwiązania związane z elektroniką i alarmami w Naszych trójkach
Awatar użytkownika
Kamcio
Bywalec forum
Posty: 541
Rejestracja: 16 maja 11, 8:36
BMW: E61 520d+ & E90 320d
Rok produkcji: 2006
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Rudna Lubin Wrocław
Lokalizacja: Rudna Lubin Wrocław

#11

Post autor: Kamcio »

Wygląda na pozwierane mikrostyki w drzwiach, ewentualnie przekoduj GM5 pustym plikiem, to go przywróci do ustawień fabrycznych
tomkoff
Bywalec forum
Posty: 105
Rejestracja: 21 mar 10, 19:54
BMW: było e46 328i jest e39 530i
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Murowana Goślina

#12

Post autor: tomkoff »

Raczej brak transmisji między zegarami a modułem komfortu, tam bym szukał przyczyny problemu.

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
steniu4
Bywalec forum
Posty: 40
Rejestracja: 11 sie 11, 22:43
BMW: 328ci
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: posen-gru

#13

Post autor: steniu4 »

tutaj może być problem... Kurcze dziesiątki prób połaczenia z GM5 i fiasko... Może coś jest uszkodzone... Z wszystkimi innymi modułami się łączy, ostatnio kodowałem znajomemu kilka rzeczy i u niego GM5 poszło (ale w pre-lift)...
jeszcze poćwiczę jak znajdę czas może z jakimś innym NCS ale mam ver 3.1.0. i gdzieś porwałem z netu niby inną i tez 3.1.0. i też nie czyta... Cały czas wyskakuje to samo co może sugerować, że jest coś nie tak z modułem albo czegoś nie potrafię zrobić...
Obrazek
A do gm5 próbuję się dostać, żeby aktywować kierunki przy zamykaniu/otwieraniu sygnalizację otwartych drzwi na zegarach i dwa zmienić na aktiv żeby nos klauna robił to, do czego jest stworzony...
'99 e46 328ci titansilber
'01 e46 touring mit styling144 i myślę, że krzywdy nie ma... już nie mam :/
'09 touran w dobrej opcji
'17 kia venga w dobrej opcji - best of the best <- służbówka :D
danielloradom
Bywalec forum
Posty: 61
Rejestracja: 8 lut 16, 7:28
BMW: e46 touring
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: RAPDOM

#14

Post autor: danielloradom »

rozwiazal ktos temat bo mam to samo jak popsikam wd40 w zamek dziala ale teraz to non stop miga zapala mi sie swiatlo w kabine wkurzza to ze alarm sie niechce uzbroic i zamknac drzwi ,
to bedzie uszkodzony zamek tzn krancowka w nim czy modul
zibi_j1
Weteran
Posty: 5880
Rejestracja: 1 lut 14, 13:22
BMW: e46 318d
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: świętokrzyskie
Miasto: Warszawa

#15

Post autor: zibi_j1 »

Jak ingerencja w zamek pomaga na chwile to masz winowajce
BMW by Zibi - czyli jak feniks z popiołów (dosłownie :) )
https://e46forum.pl/bmw-by-zibi-318d-320d-podsumowanie-roczne-s-13313#p92483

Obrazek
danielloradom
Bywalec forum
Posty: 61
Rejestracja: 8 lut 16, 7:28
BMW: e46 touring
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: RAPDOM

#16

Post autor: danielloradom »

Wiesz ale.poczytalem na forum ze te przekazniki w module tez tak wariuja jak sie nagrzeja
WKRENTEK77
Przyjaciel forum
Posty: 3248
Rejestracja: 8 kwie 12, 0:18
BMW: E90
Rok produkcji: 2006
Państwo: Polska
Województwo: łódzkie
Miasto: ŁÓDŹ

#17

Post autor: WKRENTEK77 »

danielloradom pisze:rozwiazal ktos temat bo mam to samo jak popsikam wd40 w zamek dziala ale teraz to non stop miga zapala mi sie swiatlo w kabine wkurzza to ze alarm sie niechce uzbroic i zamknac drzwi ,
to bedzie uszkodzony zamek tzn krancowka w nim czy modul
Nie jest to czasem zasyfiony mikrowłącznik przy zamku miałem taki problem popsikałem obficie kontaktem po wszystkich zakamarkach zamka i jest ok.
MichalG7
Bywalec forum
Posty: 49
Rejestracja: 14 kwie 20, 15:09
BMW: 320i
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Warszawa
VIN: KK73319

#18

Post autor: MichalG7 »

Witam,

Gdzie dokładnie znajduje się mikrostyk ktory odpowiada za zapalanie światła w budzie bagażnika,?
1. W listwie pod ta gumą?
2. W samym zamku ?
tomkoff
Bywalec forum
Posty: 105
Rejestracja: 21 mar 10, 19:54
BMW: było e46 328i jest e39 530i
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Murowana Goślina

#19

Post autor: tomkoff »

W samym zamku
MichalG7
Bywalec forum
Posty: 49
Rejestracja: 14 kwie 20, 15:09
BMW: 320i
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Warszawa
VIN: KK73319

#20

Post autor: MichalG7 »

:siema:
No właśnie problem był w przerwanym kablu .
Dokladnie biały z brazowym paskiem, trzeba bylo pardziej tą gumę /peszel/ obciagnąć do dołu .
Pomógł filmik kolegi Sghost z forum.
Pozdrawiam i wielkie piwko :friends:
Napisz odpowiedź
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatnia aktywność

Wróć do „Elektronika”