M54B22 brak mocy, pytanie o parametry na INPIE
- maniek21112
- Specjalista
- BMW: 320d touring M47N 210ps_433nm 328ia sedan M52TUB28
- Rok produkcji: 2003
- Państwo: Polska
- Województwo: dolnośląskie
- Miasto: Świdnica_Wrocław
Teraz to wygląda względnie normalnie. Nagraj jeszcze po rozgrzaniu 3 bieg i gaz w podłogę do końca obrotomierza z widokiem na masę powietrza oraz to samo z widokiem na vanosa.
Diagnostyka INPA ISTA NCS PASOFT uszczelniacze zaworowe n42/46 oględziny Świdnica/Wrocław tel. 782-784-200
328ia mańka i żony
cosmosschwarz
540ia black-sapphire metalic
740IL island-green
730I V8 orient-blau
328ia mańka i żony

540ia black-sapphire metalic
740IL island-green
730I V8 orient-blau
-
- Bywalec forum
- BMW: 320i
- Rok produkcji: 2004
- Państwo: Polska
- Województwo: podkarpackie
- Miasto: Rzeszów
Niestety na mojej wiosce jest taka zima, że nie mam gdzie póki co mu przygazować na trójce
Ostatnimi czasy pojawiły się następne niepokojące problemy- gdy jest poniżej -5*C na minusie, a silnik jest jeszcze niedogrzany, po przełączeniu na LPG szarpie całą budą, obroty falują do momentu aż silnik się nie zagrzeje. Byłem z tym u gazownika ale niestety nie mógł odtworzyć sytuacji bo chwilowo było cieplej na zewnątrz
. Jeden raz wyskoczył mi błąd wypadania zapłony na cylindrze 1, ale po miesiącu od skasowania nic.
Oraz następny problem: przy odpalaniu po nocy auto zachowuje się dziwnie (nie wchodzi od razu na obroty, przez chwile wydaje jakieś dziwne dźwięki). Poniżej filmik:
Ostatnio wymieniane: pompa paliwa ( trochę męczył się przy odpalaniu, po wymianie przeszło), chłodnica (stara była napuchnięta, więc profilaktycznie)

Ostatnimi czasy pojawiły się następne niepokojące problemy- gdy jest poniżej -5*C na minusie, a silnik jest jeszcze niedogrzany, po przełączeniu na LPG szarpie całą budą, obroty falują do momentu aż silnik się nie zagrzeje. Byłem z tym u gazownika ale niestety nie mógł odtworzyć sytuacji bo chwilowo było cieplej na zewnątrz

Oraz następny problem: przy odpalaniu po nocy auto zachowuje się dziwnie (nie wchodzi od razu na obroty, przez chwile wydaje jakieś dziwne dźwięki). Poniżej filmik:
Ostatnio wymieniane: pompa paliwa ( trochę męczył się przy odpalaniu, po wymianie przeszło), chłodnica (stara była napuchnięta, więc profilaktycznie)
-