M54b25 szarpanie/kangur na 1 i 2 biegu.
-
- Bywalec forum
- BMW: 325i
- Rok produkcji: 2002
- Państwo: Polska
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Miasto: BGZ
Właśnie poza tym nic nie było modzone. Ten objaw występował również odkąd posiadam auto czyli przed poprawianiem reakcji gazu itd. lecz mam wrażenie że teraz bardziej się nasiliło. Auto na 1 biegu nierównomiernie przyśpiesza mam wrażenie jakby może vanos coś złe zmieniał zbyt późno stąd te bujanie takie przy rosnących obrotach. Jak na jedynce dam pedał gazu w podłogę to 2 razy zabuja nim przy 2500 obrotów i później przy powyżej 3000 .
-
- Bywalec forum
- BMW: 325i
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Miasto: BGZ
Przede wszystkim na pierwszym biegu przy szybkim rozpędzaniu nie idzie jak powinna. Czuć ewidentnie , że nie rozwija mocy tak liniowo tylko z takimi wahaniami przez co jakby "kangurzy". Chwile ciągnie dobrze, lekko przymuli (ale tak delikatnie) i znowu ciągnie. I nie jest to napewno takie szarpanie jak od wypadania iskry. Nie wiem już błędów na kompie zero. Ogółem nie wymieniałem jeszcze filtra paliwa, czy myślicie że mogłoby to mieć coś wspólnego? tylko że czuć to najbardziej na tym 1 biegu więc nie wiem. Odpala od strzała, jakie mogą być tu objawy filtra?
-
- Bywalec forum
- BMW: E46 318i fl w sedesie
- Województwo: zachodniopomorskie
- Miasto: Szczecin
- VIN: Fz51423
Może być zapchany filtr paliwa, albo padająca już pompa, która pod obciążeniem ewidentnie nie domaga, manometr i wepnij się w listwę wtryskowa odrazu będzie jasne
-