M54b22 brak mocy.
-
- Bywalec forum
- BMW: Szukam
- Rok produkcji: 1000
- Państwo: Polska
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Miasto: Bydgoszcz
Lashie, z czystej ciekawość podzwoniłem po warsztatach co regenerują skrzynie ceny zaczynały się od 4,5-6,5 tys.... Połowa wartości auta, rozumiem robić to w jakimś droższym aucie gdzie skrzynie swoje kosztują ale w e46... Dzięki za radę jutro jadę po skrzynie z konwerterem za 300 zł przejechane ma 150tys ile pożyje będę zdawał relacje 

- maniek21112
- Specjalista
- BMW: 320d touring M47N 210ps_433nm 328ia sedan M52TUB28
- Rok produkcji: 2003
- Województwo: dolnośląskie
- Miasto: Świdnica_Wrocław
Po co ruszać skrzynię jak uszkodzone jest tylko sprzęgło hydrokinetyczne? Normalna sprawa, zużycie eksploatacyjne, tu może być przyczyna większego spalania i wrażenia braku mocy. Z regenerowanymi sprzęgłami bywa różnie, tak jak z innymi częściami, które się regeneruje.
Diagnostyka INPA ISTA NCS PASOFT uszczelniacze zaworowe n42/46 oględziny Świdnica/Wrocław tel. 782-784-200
328ia mańka i żony
cosmosschwarz
540ia black-sapphire metalic
740IL island-green
730I V8 orient-blau
328ia mańka i żony

540ia black-sapphire metalic
740IL island-green
730I V8 orient-blau
-
- Bywalec forum
maniek21112, Niby można ale ceny za regenerowane są spore do cen w jakich kupisz już skrzynie z konwerterem, teraz doszła mi pompa wspomagania ukręciła się ośka w środku, kupilem nowa pompę bo za używki w stanie nie wiadomo jakim chcieli po 300-350zl, założyłem jakiś zamiennik układ wypłukany, na początku było ok po 10km zaczęła lekko hałasować, zaworek w przewodzie też wyczyszczony, już mi ręce opadają wkładam po 1k w miesiącu ostatnio i co chwilę coś innego....
-
- Bywalec forum
- BMW: E46 318i fl w sedesie
- Rok produkcji: 2002
- Województwo: zachodniopomorskie
- Miasto: Szczecin
- VIN: Fz51423
Pompa wspomagania Ford Orion, 9x rok, kosztuje w granicach 50zl i jest nieśmiertelna, sporo tematów o tym było.
https://e46forum.pl/wymiana-pompy-wspomagania-z-lf20-na-lf30-13047-30
Zamienniki w większości są nic nie warte

-
- Bywalec forum
Flaczek,Daruj sobie sakrazm...
Psuje się każde, ale tu jebie się co chwile coś wymieniam na bieżąco dbam aż bardziej niż powinienem, a i tak ciągle coś innego się pierdoli, większość ma w dupie jeździ to jeździ i tyle, ja muszę mieć wszystko sprawne, nie ważne czy auto ma 5 czy 25 lat, ma być sprawne a nie jak większość na naszych drogach, szroty które powinny już leżeć na złomie.
Psuje się każde, ale tu jebie się co chwile coś wymieniam na bieżąco dbam aż bardziej niż powinienem, a i tak ciągle coś innego się pierdoli, większość ma w dupie jeździ to jeździ i tyle, ja muszę mieć wszystko sprawne, nie ważne czy auto ma 5 czy 25 lat, ma być sprawne a nie jak większość na naszych drogach, szroty które powinny już leżeć na złomie.
-
- Bywalec forum
Lashie, jak to padnie chodź mam nadzieję że nie, to wrzucę ta z Oriona bądź Alfy ale szukałem na szybko i w okolicy nic nie mogłem znaleźć, a miałem długa trasę i bez wspomy bym się nie odważył.
-
- Bywalec forum
Kolejna część zabawy, auto nie chciało zapalić jak odpaliło nie trzyma wolnych obrotów i gasnie jak przytrzymam na około 3 tys to jakoś pracuje po niżej od razu faluje i gasnie....odłączyłem przeplywke bez zmian, jedynie co zauważyłem że z okolic przepustnicy korkowca słychać takie buczenie jakby zwarcie na włączonym zapłonie, wczoraj byłem na myjni dojechałem normalnie do domu rano już nie chciało odpalić....
-