maniek21112 pisze: ↑7 sty 20, 10:57
Wchodzisz w parametry silnika i wybierasz temperaturę płynu, lub prościej w ukrytym menu test 7.0 i w drogę. Ma być koło 105 i pod obciążeniem spadać do ok 90.
Więc tak, dziś wymieniłem ten czujnik temperatury w głowicy, odpowietrzylem układ i odpalił w miarę normalnie. Cieszyłem sie, że po tylu miesiącach udało mi się to naprawić. Drugi raz zapalił jeszcze lepiej i pomyślałem, że sprawdzę błędy profilaktycznie. Włączam iste, i wyskakuje błąd
„00073(na 99% ten kod ale ręki nie dam uciąć bo jestem debilem i zapomniałem zrobić zdjęcia) DME: Activation Map Cooling”
Pomyślałem, halo, przecież to ten błąd, który kiedyś mi wyskoczył, usunąłem go i przez miesiąc się nie pojawiał. Myślałem, że to przez nowy czujnik (SWAG), lecz usunąłem błąd, przejechałem się i ponownie się nie pojawił. W takim razie wychodzi na to, że czujnik miałem sprawny ale nie żałuje bo to były grosze . Wracając do tematu, wiecie co to za błąd i czy on mógł powodować te moje nie odpalanie auta bez przygazowania? Już nie wiem co mam robić, nie wiem czego się łapać