Rozrząd zrobiony i auto dalej nie odpala

Bartek e46
Bywalec forum
Posty: 11
Rejestracja: 18 mar 19, 8:59
BMW: E46
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: warmińsko-mazurskie
Miasto: Olsztyn
VIN: 442

Post autor: Bartek e46 »

Był sprawdzony zapłon, czujniki i dalej nic.. moim zdaniem jest chyba źle ustawiony rozrząd :(

adi3d
Bywalec forum
Posty: 584
Rejestracja: 16 cze 17, 1:37
BMW: E46 318i n42
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: kujawsko-pomorskie
Miasto: Toruń
Lokalizacja: Toruń

Post autor: adi3d »

Prosta sprawa. Badasz czy jest kompresja na cylindrach. Jeśli nie ma na wszystkich wcale bądź jest taka sama ale bardzo niska to rorzad do ustawienia. Ustawienie rorzadu to banalna sprawa jeśli ka się blokady. Jeśli rorzad jest ok i kompresja też to do sprawdzenia układ zapłonowy i paliwowy
Bartek e46
Bywalec forum
Posty: 11
Rejestracja: 18 mar 19, 8:59
BMW: E46
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: warmińsko-mazurskie
Miasto: Olsztyn
VIN: 442

Post autor: Bartek e46 »

W końcu odpalił :') źle były ustawione krzywki, tylko teraz cały czas się pali kontrolka oleju. Mechanikt mówi że trzeba niby wymienić pompę oleju..
Awatar użytkownika
Broder
Specjalista
Posty: 2059
Rejestracja: 3 paź 14, 11:28
BMW: E36 M3 E46 330D 410KM 850Nm
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Wroclaw
Gadu-Gadu: 6650001
VIN: EX93017

Post autor: Broder »

A moze spadl mu lancuch z pompy oleju... W sumie nie pamietam czy to technicznie mozkiwe ale dziwne ze wczesniej sie nie palila a teraz tak.
Obrazek
adi3d
Bywalec forum
Posty: 584
Rejestracja: 16 cze 17, 1:37
BMW: E46 318i n42
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: kujawsko-pomorskie
Miasto: Toruń
Lokalizacja: Toruń

Post autor: adi3d »

Broder pisze: 2 kwie 19, 5:44 A moze spadl mu lancuch z pompy oleju... W sumie nie pamietam czy to technicznie mozkiwe ale dziwne ze wczesniej sie nie palila a teraz tak.
Też bym coś takiego podejrzewał. Nawet jeśli jest zajechana to przy wyższych obrotach powinna lampka chociaż mrugać. Jeśli nie działa w ogóle to nie ma napędu i stoi w miejscu. Trzeba zwalac miskę i to sprawdzić może smok jest tylko zapchany jakimś starym plastikiem od ślizgu

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do „Benzyna”