m54b25 problem z odpalaniem
-
- Bywalec forum
- BMW: E46 318i fl w sedesie
- Rok produkcji: 2002
- Państwo: Polska
- Województwo: zachodniopomorskie
- Miasto: Szczecin
- VIN: Fz51423
Miałem identyczna sytuacje, okazało sie ze był to czujnik temperatury cieczy, 15 zł i po sprawie (temperatura po przekręceniu stacyjki pokazywała ze silnik jest w połowie ciepły)
-
- Bywalec forum
- BMW: E46 325i
- Województwo: lubelskie
- Miasto: Zamosc
Ciężko powiedzieć czy coś się poprawiło:/ raz zapala dobrze, od strzała i nie gaśnie innym razem zgaśnie ze dwa razy i po następnej próbie chodzi normalnie. Czujnik temp pokazuje mi raczej dobre wartości bo i na tescie 7 temp osiaga 95°. Ostatnio miałem jakiś błąd przepływomierza, może to jest z tym zwiazane. Poza tym mam na 80% do roboty uszczelniacze vanosa, nie wiem czy to ma jakiś zwiazek
-
- Bywalec forum
Problem powrócił. Sytuacja wygląda identycznie jak u tego jegomościa https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=282839
Nowy filtr paliwa knecht- nie pomogło ( ale coś gwiżdże w nim chwilę po włączeniu zapłonu)
Wczoraj wymieniłem pompę paliwa ( nowa mayle) i dodatkowo wieczorem zakręciłem gaz i odpialem cewkę elektrozaworu. Rano przy odpaleniu to samo. Błędów nie ma. Co jeszcze może być nie tak? Jakieś pomysły?
Nowy filtr paliwa knecht- nie pomogło ( ale coś gwiżdże w nim chwilę po włączeniu zapłonu)
Wczoraj wymieniłem pompę paliwa ( nowa mayle) i dodatkowo wieczorem zakręciłem gaz i odpialem cewkę elektrozaworu. Rano przy odpaleniu to samo. Błędów nie ma. Co jeszcze może być nie tak? Jakieś pomysły?
- Err
- Bywalec forum
- BMW: E46
- Rok produkcji: 2000
- Województwo: świętokrzyskie
- Miasto: Moje miasto
Przekaźnik pompy paliwa? Jest za schowkiem pasażera może już klei styki, ewentualnie sprawdź po nocy czy masz paliwo na listwie wtryskowej, jest wentyl jak w kole samochodowym, nie chce wprowadzać w błąd ale coś kojarzę że czytałem o takim problemie i nie wiedzieli co jest, i chodziło o to że paliwo się za bardzo cofało, czy zapowietrzał się filtr- nie będe zgadywał, ale wiem że założyli zaworek zwrotny i problem jak ręką odjął. Ewidentnie zapowietrzony układ, może masz gdzieś dziure, ja bym szukał w tym kierunku.
Tym bardziej że na początku wspominałeś że jak przekręcisz 3 razy na zapłon i zapalisz to jest dobrze, jak radził sghost.
Tym bardziej że na początku wspominałeś że jak przekręcisz 3 razy na zapłon i zapalisz to jest dobrze, jak radził sghost.
Jeżdżę TIR'em, lubię zmieniać biegi 

- Err
- Bywalec forum
- BMW: E46
- Rok produkcji: 2000
- Województwo: świętokrzyskie
- Miasto: Moje miasto
a sprawdzałeś błędy w module ews? W ciepłe dni też masz problem? jak masz kabel pod inpe, ogarnij sobie galetto i zgraj full flash ze sterownika i wgraj
https://drive.google.com/drive/folders/0BybpM7kNcnD5flA0QVdhbEpNbEpabENEbGhBZkVZZWpwT09kVDFMazEzMDhDSWVPRzFPTEU
soft do swojego silnika z wyłączonym ews, a sam ews odłącz i zrób zworkę na 2 najgrubszych przewodach. Zobacz wtedy czy będzie problem.
https://drive.google.com/drive/folders/0BybpM7kNcnD5flA0QVdhbEpNbEpabENEbGhBZkVZZWpwT09kVDFMazEzMDhDSWVPRzFPTEU
soft do swojego silnika z wyłączonym ews, a sam ews odłącz i zrób zworkę na 2 najgrubszych przewodach. Zobacz wtedy czy będzie problem.
Jeżdżę TIR'em, lubię zmieniać biegi 

-
- Bywalec forum
Grzebanie w sofcie sterownika to już jak dla mnie za gruby temat
w ubiegłym tygodniu dolalem benzyny, bylo ponad pół zbiornika i przez chwilę zaczął odpalać już prawie dobrze. Przez chwilę jeszcze telepalo silnikiem ale już odpalał z pierwszego. Ostatnio to już tak w kratke,albo za pierwszym albo za trzecim. Czyżby faktycznie paliwo cofałoby się z przewodow? Ale wtedy pompa chyba powinna dobic paliwa? Już brak mi pomyslow

-
- Bywalec forum
- BMW: E46 320i 170KM
- Rok produkcji: 2001
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Wejherwo
- VIN: JV12500
mam podobne objawy, rano po przekreceniu kluczyka odpala i odrazu gasnie, dopoki nie dodam odrobiny gazu to nie odpali ale u mnie to czujnik polozenia walka rozrzadu
-