e46 n42b20a - problem z poziomem oleju
-
- Bywalec forum
- BMW: E46
- Rok produkcji: 2002
- Państwo: Polska
- Województwo: dolnośląskie
- Miasto: Wrocław
a ja mam za to inne dwa pytania, czy u was też bagnet wchodzi tak jakby w odpowiednim ułożeniu? Tak jakby musiał być odpowiednio wygięty do rurki?
Jak mam odwrotnie to ciężko wchodzi. No i też macie ten plastik co jest na końcu bagnetu z miarką wyłamany?
Mógłby ktoś mi powiedzieć ile cm od końca bagnetu jest do maximum? Bo mam takie zgrubienie tylko na metalu.. Tego plastiku nie mam. n42b20
Jak mam odwrotnie to ciężko wchodzi. No i też macie ten plastik co jest na końcu bagnetu z miarką wyłamany?

Mógłby ktoś mi powiedzieć ile cm od końca bagnetu jest do maximum? Bo mam takie zgrubienie tylko na metalu.. Tego plastiku nie mam. n42b20
-
- Bywalec forum
- BMW: E46 touring M54B25
- Rok produkcji: 2001
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdańsk
U mnie bagnet wchodzi normalnie. Ta przerwa między dolnym końcem całego bagnetu(czyli ok 1 cm poniżej minimalnej wartości), a linią maximum jest tak ze 4-5 cm, ale mówię z pamięci mogę się mylić. Ja na szczęście mam ułamany plastik powyżej linii maximum 

- Palec11
- Przyjaciel forum
- BMW: e46
- Województwo: lubelskie
- Miasto:
Sprawdziłem poziom oleju 5 min po zgaszeniu silnika (rozgrzanego) i sprawdzałem poziom oleju na 2 dzień wynik ? Taki sam poziom oleju lub na rozgrzanym troszkę mniej ale wyniki bardzo podobne.
- GUMMISS
- Przyjaciel forum
- BMW: 320d/524td
- Rok produkcji: 1999
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Miasto: brodnica
- Gadu-Gadu: 3231748
- Tlen: potrzebny codziennie do życia
- VIN: ke68470
- Lokalizacja: Środkowowschodnia cześć Europy, Polska, rejon kujaw i pomorza, okolice Brodnicy a dokładnie Kawki
Bardziej chodzi o to że po 5minutach olej jest w misie. Jak masz uszkodzony jakoś zaworek, albo uszczelkę to po nocy olej z magistrali olejowej zleci do misy i będzie więcej.Palec11 pisze:Sprawdziłem poziom oleju 5 min po zgaszeniu silnika (rozgrzanego) i sprawdzałem poziom oleju na 2 dzień wynik ? Taki sam poziom oleju lub na rozgrzanym troszkę mniej ale wyniki bardzo podobne.
Ale z tyłu 5 minutami wydaje mi się że chodzi o to że ktoś by wysiagnal bagnet po 2 minutach od wyłączenia silnika i dolał np. pół litra bo brakuje do kreski z racji tego że olej jest rozrzucony po silniku.
Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Bo Możemy Więcej...
L W G
L W G

-
- Bywalec forum
- BMW: 318i, 2.0
- Województwo: mazowieckie
- Miasto: Ostrołęka
Czyli zakończenie bagnetu to goły metal? Jeśli tak to zbierz delikatnie krawędzie papierem ściernym. Też tak miałem i pomogło.adrian23 pisze:a ja mam za to inne dwa pytania, czy u was też bagnet wchodzi tak jakby w odpowiednim ułożeniu? Tak jakby musiał być odpowiednio wygięty do rurki?
Twój mechanik Cię okłamuje 

-
- Bywalec forum
- BMW: 318i tourung
- Województwo: śląskie
- Miasto: Dąbrowa Górnicza
Witam, bardzo proszę o pomoc, gdyż w moim nowym nabytku z silnikiem n42 (318i) ten plastik na bagnecie zaczął się wykruszać, więc postanowiłem zeskrobać wszystko do gołego metalu
-
- Bywalec forum
- BMW: 318i tourung
- Województwo: śląskie
- Miasto: Dąbrowa Górnicza
W związku z tym mam do Was gorącą prośbę, możecie mi podpowiedzieć gdzie na moim bagnecie jest min a gdzie max ? Poniżej wstawiam zdjęcie
-