pompa wspomagania: zamiennik, regenerowana a "LUK"
-
- Bywalec forum
- BMW: 323
- Rok produkcji: 199
- Państwo: Polska
- Województwo: małopolskie
- Miasto: krk
Zamówiłem Oryginalną już:)
Tylko mechanik dopiero za 3 tygodnie ma czas, więc szybko opinią się nie podzielę:)
Tylko mechanik dopiero za 3 tygodnie ma czas, więc szybko opinią się nie podzielę:)
don’t regret anything you do, cause in the end it makes you, who you are.
- mefjupe
- Bywalec forum
- BMW: 330CiA Monacoblau
- Rok produkcji: 2005
- Województwo: podkarpackie
- Miasto: Rzeszów
Dokładnie tyle też gdzieś zauważyłem...scghost pisze:wykopalem gdzies informacje ze 80 ale nie wiem na ile to prawda
ci co zakladali pisza ze dziala bez problemu albo i nawet lzej

Rozumiem i w sumie dobrze myślisz bo jest pewność, że posłuży na pewno długoWiesz co, nigdy nie kupowałem nic najtańszego typowego chińczyka, więc odpuszczam najtańsze badziewie i brałem pod uwagę już firmy o których "coś" słyszałem, dlatego cena od 500 w górę, ale znów one zbliżają się do LUKA więc dla nie całych 300zł chyba szkoda ryzykować i faktycznie kupie LUKA, a co do auta to żona naciska aby zmienić, na coś młodszego, tańszego w eksploatacji, mniej paliwożernego(i wtedy rzeczywiście szkoda kupować ORI) ale na razie twardo się bronię i co roku przekładam tą decyzję.
Najwyżej za rok ktoś będzie miał prezent i prawie nową pompę na gwarancji

Ludzie z pasją są dźwignią postępu 
-
- Bywalec forum
- BMW: 330Ci
- Rok produkcji: 2003
- Województwo: mazowieckie
- Miasto: Radom/Warszawa
Ja gdzieś czytałem, że Luk lf-20 ma 110 bar, a Luk Lf-30 ma 120 bar, więc te 80 bar to trochę mało, ale skoro u nich działa to może wystarczy...

WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
-
- Bywalec forum
- BMW: 325i
- Rok produkcji: 2003
- Województwo: dolnośląskie
- Miasto:
- VIN: KL48900
Witam,
to chyba najświeższy temat o pompie więc pozwolę sobie na odkop
Delikatnie sączy mi się z mojej LF-20. Próbował ktoś to uszczelniać? Są gdzieś zestawy naprawcze (chodzi mi o uszczelnienia) bo szukam i znaleźć nie mogę. Chciałbym uszczelnić pompę, ponieważ jak na razie nie wyje i ten wyciek to jedyny mankament. Cieknie mi na łączeniu kadłuba.
Ew. ma ktoś może zarżniętą LF-20 cobym mógł sobie rozebrać i popatrzeć zanim rozgrzebię swoją. Najlepiej okolice Wrocławia, Świdnicy, Dzierżoniowa, podjadę zabiorę złom - jakieś piwko się znajdzie
.
Z góry dzięki i pozdro
to chyba najświeższy temat o pompie więc pozwolę sobie na odkop

Delikatnie sączy mi się z mojej LF-20. Próbował ktoś to uszczelniać? Są gdzieś zestawy naprawcze (chodzi mi o uszczelnienia) bo szukam i znaleźć nie mogę. Chciałbym uszczelnić pompę, ponieważ jak na razie nie wyje i ten wyciek to jedyny mankament. Cieknie mi na łączeniu kadłuba.
Ew. ma ktoś może zarżniętą LF-20 cobym mógł sobie rozebrać i popatrzeć zanim rozgrzebię swoją. Najlepiej okolice Wrocławia, Świdnicy, Dzierżoniowa, podjadę zabiorę złom - jakieś piwko się znajdzie

Z góry dzięki i pozdro
- mefjupe
- Bywalec forum
- BMW: 330CiA Monacoblau
- Rok produkcji: 2005
- Województwo: podkarpackie
- Miasto: Rzeszów
A myślał ktoś o założeniu troszkę mniejszego koła pasowego w celu zwiększenia wydajności pompy? Oczywiście pod warunkiem znalezienia pasującego koła oraz pewności, zniwelowania przez napinacze luzu paska.
Ludzie z pasją są dźwignią postępu 
-
- Bywalec forum
- BMW: 323i M52T 256S4
- Rok produkcji: 2000
- Województwo: wielkopolskie
- Miasto: Poznań
A możecie mi powiedzieć czy praca pompy generuje jakiś dźwięk czy powinna być całkowicie cicha ?
U mnie przy skręceniu kierownicy jest taki niezbyt słyszalny dźwięk podobny do "zwarcia"..
Wymiana oleju nie na mobila ATF 220 nic nie zmieniła.. i pytanie czy już powinienem się martwić..
U mnie przy skręceniu kierownicy jest taki niezbyt słyszalny dźwięk podobny do "zwarcia"..
Wymiana oleju nie na mobila ATF 220 nic nie zmieniła.. i pytanie czy już powinienem się martwić..
-