N42B20 (Rechot na zimnym) VANOS/ROZRZĄD/POMPA OLEJU
- alb3rt
- Bywalec forum
- BMW: E46 316i N46B18 sedan
- Rok produkcji: 2004
- Państwo: Polska
- Województwo: świętokrzyskie
- Miasto:
Wtryski, to wiem. Narazie zostawię to cykanie, zajmę się wymianą rozrządu.
Kodowanie, diagnostyka, aktualizacja, dorabianie kluczyków, sprawdzenie przebiegu. Elektronika BMW wszystkie modele.
730280210
730280210

- alb3rt
- Bywalec forum
- Miasto:
Teraz jak zrobiło sie cieplej to raz w miesiącu zarechoce. Jak było zimno to co 3-4 dzień rano.
Po drugie, chyba widziałeś mój filmik jak na nim łańcuch wygląda. Prowadnice też są wytarte.
Nie duża kwota za części, a wymianę sam ogarnę i będę miał spokój.
Po drugie, chyba widziałeś mój filmik jak na nim łańcuch wygląda. Prowadnice też są wytarte.
Nie duża kwota za części, a wymianę sam ogarnę i będę miał spokój.
Kodowanie, diagnostyka, aktualizacja, dorabianie kluczyków, sprawdzenie przebiegu. Elektronika BMW wszystkie modele.
730280210
730280210

- Palec11
- Przyjaciel forum
- BMW: e46
- Województwo: lubelskie
- Miasto:
Panowie mi za każdym razem na zimnym silniku przy pierwszym odpalaniu auta rechotał a dziś cud brak rechotu odpaliła idealnie ... Wczoraj cały dzień się grzebałem w silniku odmę wymieniałem razem z przewodami nie wiem czy to mogło mieć jakiś wpływ na ten rechot (dolny przewód odmy był cały spocony przewód do pokrywy zaworów był łatany jakąś taśmą ... i sama odma była lekko rozszczelniona wszystko wymieniłem i dziś rano rechotu brak ... zobaczymy czy jutro i za kilka dni nie wystąpi.
-
- BMW: e 46 n42 318i touring
- Rok produkcji: 2003
- Województwo: mazowieckie
- Miasto: ostroleka
Witam ponownie. Wiem ze trochę nie związane z tematem ale potrzebuje pomocy w rozszyfrować błędu w mojej e 46. Błąd to P0491 secondary air injection system insufficient flow bank 1. Auto normalnie jeździ na zimnym pali super. Błąd pojawił się po nieudanej próbie odpalenia gorącego silnika. Za 3 razem auto odpalił o . Dodam że nie świeci check ani żadna kontrolka. Co to może być?
- alb3rt
- Bywalec forum
- Miasto:
Jeszcze nie wymieniłem, choć części i klucz dynamometryczny kupiłem.
Narazie szukam blokad bo nie opłaca się kupować na jeden raz. Może ktoś z forum ma i pożyczy.
Z forum BMW KLUB gość z Krakowa miał mi pożyczyć blokady, ale niestety się nie odzywa.
I mam zagwozdke odnośnie luzu vanosa po stronie ssącej.
Narazie szukam blokad bo nie opłaca się kupować na jeden raz. Może ktoś z forum ma i pożyczy.
Z forum BMW KLUB gość z Krakowa miał mi pożyczyć blokady, ale niestety się nie odzywa.
I mam zagwozdke odnośnie luzu vanosa po stronie ssącej.
730280210
730280210

- alb3rt
- Bywalec forum
- Miasto:
Dzięki za troskę. Też się niecierpliwię bo tylko te blokady mi wstrzymują robotę.Koła zostawiam stare niech się skończą same. Auto ma moc, brak błędów.
Jak do niedzieli się nikt nie odezwie z blokadami to kupuje i wstawiam ogłoszenie na wymianę rozrządu w n42, n46
No i te cholerne wałki balansujące trzeba ustawiać, a żeby się tam dostać trzeba dźwigać silnik i opuszczać zawias ,żeby misę wyciągnąć.
Jakaś porażka.
Przynajmniej zerknę na napęd pompy oleju bo gwizda.
Jak do niedzieli się nikt nie odezwie z blokadami to kupuje i wstawiam ogłoszenie na wymianę rozrządu w n42, n46

No i te cholerne wałki balansujące trzeba ustawiać, a żeby się tam dostać trzeba dźwigać silnik i opuszczać zawias ,żeby misę wyciągnąć.
Jakaś porażka.
Przynajmniej zerknę na napęd pompy oleju bo gwizda.
730280210
730280210

-