N42B20 (Rechot na zimnym) VANOS/ROZRZĄD/POMPA OLEJU
- Palec11
- Przyjaciel forum
- BMW: e46
- Państwo: Polska
- Województwo: lubelskie
- Miasto:
Dobra powie mi ktoś czy da się sprawdzić pompę oleju czy jest ok ?aby ją wykluczyć w szukaniu problemu rechotu?
Mam zamiar wymienić rozrząd i obydwa koła Vanos (AISIN) mam nadzieje że pomoże bo jak nie pompa i nie Vanosy i rozrząd to nic innego nie może być ...
Mam zamiar wymienić rozrząd i obydwa koła Vanos (AISIN) mam nadzieje że pomoże bo jak nie pompa i nie Vanosy i rozrząd to nic innego nie może być ...
-
- Bywalec forum
- BMW: E46 M54B30
- Rok produkcji: 2004
- Województwo: łódzkie
- Miasto: Piotrków
Czy blokadami firmy asta miedzy innymi z allegro sprawdzą sie przy wymianie koła vanosa? Napewno ktos je posiada i chce wiedziec czy po zlożeniu nie bedzie pezestawiony rozrzad.
- alb3rt
- Bywalec forum
- BMW: E46 316i N46B18 sedan
- Województwo: świętokrzyskie
- Miasto:
Z tym ustawieniem rozrządu to są jakieś jaja. Kup byle tańszy i ustawisz bezproblemowo. Poczytaj wcześniej instrukcje na workshop manual, pin vanos w zablokowany, a będziesz wiedział o czym mówię.
Kodowanie, diagnostyka, aktualizacja, dorabianie kluczyków, sprawdzenie przebiegu. Elektronika BMW wszystkie modele.
730280210
730280210

-
- Bywalec forum
- BMW: E46 M54B30
- Województwo: łódzkie
- Miasto: Piotrków
Instrukcje czytalem, filmiki z wymiany tez. Mam koło vanosa wydechowego do wymiany bo terkocze jak diesel.
''pin vanos w zablokowany'' -chodzi ci o blokade koła zamachowego? Następna kwestia to wstępne naciąganie łańcucha i wez teraz wkręć na czuja.
''pin vanos w zablokowany'' -chodzi ci o blokade koła zamachowego? Następna kwestia to wstępne naciąganie łańcucha i wez teraz wkręć na czuja.
- alb3rt
- Bywalec forum
- BMW: E46 316i N46B18 sedan
- Województwo: świętokrzyskie
- Miasto:
Koło vanosa musi być w pozycji zablokowanej. Czyli nie można obrócić rotora względem statora.
Ja wstępnie napinałem na czuja skręcając blokadę napinacza ręką.
Ja wstępnie napinałem na czuja skręcając blokadę napinacza ręką.
Kodowanie, diagnostyka, aktualizacja, dorabianie kluczyków, sprawdzenie przebiegu. Elektronika BMW wszystkie modele.
730280210
730280210

Ja przy wymianie rozrządu będę szukał przyczyn, vanos ssący na 99% lewy jest. Póki co silniczek valvetronica wymieniam bo błędami rzuca i slabo się zbiera samochód.
-