Tutaj się witamy :)
-
- BMW: Brak
- Rok produkcji: 0
- Państwo: Polska
- Województwo: łódzkie
- Miasto:
Szczerze mówiąc to jest największy problem...
Z pewników mam wersja polift + manual + sedna/kombi.
Co do silnika, to przez ostatnie 4 lata jeździłem dieslem i strasznie się przyzwyczaiłem. Auto ma już ponad 300 tys i nic z typowych dieslowych przypadłości nie wymieniałem
Z tego też powodu nie jestem zrażony do oszczędniejszych silników.
Ogólnie bardziej podobają mi się silniki benzynowe (3 poprzednie autka). Problem w tym, że z tego co czytałem to 318i (polif) wcale nie jest bezawaryjnym silnikiem, jak również 320i (ten 2.2). Większe jednostki stanowią znikomy ułamek ogłoszeń, więc pewnie ciężko będzie coś kupić. Jeżdżę w większości po trasie, a z tego co wiem to benzyna będzie w wersji 5-biegowej, czyli męczące po autostradzie. Największym plusem wersji benzynowej jest teoretycznie dużo niższy przebieg.
Z diesli najlepszym wyborem dla mnie wydaje się 320d lub 330d. Póki co jeszcze nie próbowałem nic, więc pewnie po jakiś próbnych przejazdach będzie łatwiej na coś się zdecydować !
Z pewników mam wersja polift + manual + sedna/kombi.
Co do silnika, to przez ostatnie 4 lata jeździłem dieslem i strasznie się przyzwyczaiłem. Auto ma już ponad 300 tys i nic z typowych dieslowych przypadłości nie wymieniałem

Z tego też powodu nie jestem zrażony do oszczędniejszych silników.
Ogólnie bardziej podobają mi się silniki benzynowe (3 poprzednie autka). Problem w tym, że z tego co czytałem to 318i (polif) wcale nie jest bezawaryjnym silnikiem, jak również 320i (ten 2.2). Większe jednostki stanowią znikomy ułamek ogłoszeń, więc pewnie ciężko będzie coś kupić. Jeżdżę w większości po trasie, a z tego co wiem to benzyna będzie w wersji 5-biegowej, czyli męczące po autostradzie. Największym plusem wersji benzynowej jest teoretycznie dużo niższy przebieg.
Z diesli najlepszym wyborem dla mnie wydaje się 320d lub 330d. Póki co jeszcze nie próbowałem nic, więc pewnie po jakiś próbnych przejazdach będzie łatwiej na coś się zdecydować !
- Dobrodziej_1983
- Moderator
- BMW: E39 525i
- Rok produkcji: 2000
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdansk
- VIN: PK82840
Jak walisz trasy to stawaj przy dieslu. 330d albo 320d 150km idzie jeszcze znaleźć z w miarę niskim przebiegiem i w przyzwoitym stanie. Jak zwykle bywa, zależy to od budżetu.
Było: 318d+ m47n supertouring.
Jest: Mercedes ML 500
Jest: Mercedes ML 500
-
- BMW: 318d
- Rok produkcji: 2003
- Województwo: podkarpackie
- Miasto:
Witam wszystkich użytkowników i miłośników marki BMW i wersji E46,.
Jestem od miesiąca posiadaczem wersji 318d i narazie poznaje ten samochód ,jako że jest moim pierwszym z tej stajni - mam nadzieję
na bezawaryjne i przyjemne użytkowanie- pozdrawiam
kick23
Jestem od miesiąca posiadaczem wersji 318d i narazie poznaje ten samochód ,jako że jest moim pierwszym z tej stajni - mam nadzieję
na bezawaryjne i przyjemne użytkowanie- pozdrawiam
kick23

- Dobrodziej_1983
- Moderator
- BMW: E39 525i
- Rok produkcji: 2000
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdansk
- VIN: PK82840
Witamy serdecznie nowego kolegę
Widzę że masz prawdopodobnie ten sam motor co ja