A no tak, teraz masz ori Alpinę u siebie. Może to zagrać lepiej niż mój blaupunkt, a właściwie na pewno zagrazibi_j1 pisze:
Tutaj widać dwie śruby. Gdzie jest trzecia? jedyne co mi przychodzi do głowy to wkręt w ten nawiercony otwór.
To co mówisz brzmi sensownie. I jak byś się na tym znał. Wiec Ci wierzę.
Mimo że przez parę ładnych lat byłem muzykiem audiofilem samochodowym nie jestem. Lubię słuchać czystego szerokiego dźwięku, ale nie głośno. Wiem z doświadczenia z Helixami że montaż mnie zadowoli. Po to kupiłem ori Alpinę, żeby to jakoś brzmiało. Wiem że ori radia miały 10W a od któregoś momentu 20W na kanał. Jak to sprawdzić - nie mam bladego pojęcia.
Tak jak mnóstwo innych modów u mnie CA będzie robione na raty. TZN na razie z inwestycji zostały mi dystanse i mogę działać. Zobaczę jak to zagra. Jeśli efekt okaże się połowiczny to moje szalone wirtualne oko zacznie czesać internety w poszukiwaniu malutkiego wzmacniacza. Upchnąć go gdzieś pod dechą po drodze do radia żaden problem... Najbardziej zależy mi na estetycznym wycięciu dziur i spasowaniu dystansów. Reszta jakoś pójdzie.
Czy po wywaleniu tej środkowej spinki nie będzie rzęzić tapicerka?
- jak wykleje drzwi w środku to konieczne jest wywalanie oem wygłuszenia i zaklejanie fabrycznych otworów ? Wolałbym tego uniknąć z uwagi na fakt, ze jednak czasami trzeba do drzwi zajrzeć...

W to 20W na kanał bym nie wierzył i patrzył na to z przymrużeniem oka jednak - moim zdaniem ok. 15W RMS na kanał to byłby świat przy ekstra radiu

U mnie coś trzeszczy w tapicerce - to fakt, ale nie wnikałem dokładnie co to, minimalnie jedna spinka nie podchodzi, ale muszę z jednej strony dystans podszlifować jeszcze ciut, nie miałem kiedy się za to zabrać. Ogólnie tapicerka nie powinna Ci hałasować, zrób sobie prosty test. Zdejmij boczek i wyjmij jedną spinkę - tą którą będziesz chciał sobie usunąć i zobacz jak będzie zachowywał się boczek. Nie powinno hałasować, bo to ta "środkowa" spinka jakby wśród reszty

Ja osobiście zostawiłem OEM wygłuszenie, wygłuszyłem drzwi w środku i tam, gdzie nie było OEMowego wygłuszenia. Gdyby odpukać coś się z szybą działo to chyba bym się załamał mając rozbierać maty