"Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2
-
- Specjalista
- BMW: 330ci 535d
- Rok produkcji: 2004
- Państwo: Polska
- Województwo: mazowieckie
- Miasto: Radom Wieniawa
To nie zawsze ma dac przyrost mocy ale wyelimonowac jakies bledy w pracy silnika jak sondy niedomagają lub kat jest zmeczony życiem.
Pompa powietrza wtornego, katalizator nie zwieksza mocy tylko poprawiaja ekologie. A beznyna ze slabsza normą i tak mniej kopci niz diesle.
Pompa powietrza wtornego, katalizator nie zwieksza mocy tylko poprawiaja ekologie. A beznyna ze slabsza normą i tak mniej kopci niz diesle.
Felgi tak jak dziewczyny - co najmniej 18-tki
-
- Specjalista
- BMW: 330ci 535d
- Rok produkcji: 2004
- Miasto: Radom Wieniawa
Jest filmik w internecie. Instrukcji nie mam ale na nim sie wzorowalem. Zgooglujesz to znajdziesz.
Felgi tak jak dziewczyny - co najmniej 18-tki
- bbielo
- Bywalec forum
- BMW: '02 E46 Topasblau M54B22
- Rok produkcji: 2002
- Miasto: Warszawa / Biała Podlaska
M54B22 eu4 wg vin- prawdopodobnie przypchane katy, błędy sond za katem (mieszkanka, podgrzewanie).
Chcę pozbyć się problemu i dlatego pytam co lepiej byłoby zrobić: wymienić kata na uniwersalny czy zrobić z tego eu2?
Jeśli opcja nr 2 to proszę o jakieś podsumowanie tematu, co dodatkowo trzeba zrobić żeby wyzbyć się błędów, bo czytając nie wiem do końca na czym stanęło
Chcę pozbyć się problemu i dlatego pytam co lepiej byłoby zrobić: wymienić kata na uniwersalny czy zrobić z tego eu2?
Jeśli opcja nr 2 to proszę o jakieś podsumowanie tematu, co dodatkowo trzeba zrobić żeby wyzbyć się błędów, bo czytając nie wiem do końca na czym stanęło

przyłączam się do prośby kolegi powyżej
przymierzam się do wgrania softu pod EU2 żeby pozbyć się checka, ale czy w paczkach od trandolfa, gdzie mamy wirtualną maszynę, DISE, INPE, NCS itp. w programie WINkfp są gotowe pliki sterownika pod dany silnik? Jeżeli nie, to skąd je zessać?
Na stronie: http://www.chip-tuner.hu/original_ecu_files/files/BMW/ nie widzę pliku dokładnie dla M43tub19, a nie chciałbym namieszać żeby było gorzej niż jest

Na stronie: http://www.chip-tuner.hu/original_ecu_files/files/BMW/ nie widzę pliku dokładnie dla M43tub19, a nie chciałbym namieszać żeby było gorzej niż jest

-