Rozmowy Garażowe czyli o wszystkim i o niczym

Dział poświęcony wszystkim innym tematom
Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5472
Rejestracja: 12 lip 11, 15:25
BMW: Search
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Lokalizacja: KRAKÓW

#1271

Post autor: MARC »

scghost pisze:
MARC pisze: przywiozą na miejsce
.. wow :lol:
Kurierem DPD za dopłatą :D
Awatar użytkownika
scghost
Bywalec forum
Posty: 7213
Rejestracja: 11 kwie 15, 22:18
BMW: 320i
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Krakow
VIN: CF26066
Lokalizacja: Kraków

#1272

Post autor: scghost »

MARC pisze:
scghost pisze:
MARC pisze: przywiozą na miejsce
.. wow :lol:
Kurierem DPD za dopłatą :D
aha... to juz nie takie imponujace :) mogles tez do nich podjechac i wziac od ręki
Obrazek
Moja zabawka :)
Moje youtuby -> -=klik=-
Okresy wymian i przeglądów -> >klik<
Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5472
Rejestracja: 12 lip 11, 15:25
BMW: Search
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Lokalizacja: KRAKÓW

#1273

Post autor: MARC »

Niby tak, ale czas i paliwo też kosztują.
Jutro przyjdzie paczka, zainstaluje wszystko, zobaczymy jak pracuje kabel i tyle...
Miłosz
Specjalista
Posty: 3184
Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk

#1274

Post autor: Miłosz »

kdcana polecam od kkamila ze sporta ;)
Mój --- > lexus is 220d
Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5472
Rejestracja: 12 lip 11, 15:25
BMW: Search
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Lokalizacja: KRAKÓW

#1275

Post autor: MARC »

Miłosz pisze: kdcana polecam od kkamila ze sporta ;)
On ma ceny zaporowe. Laptopy kupuje za 300zł a później sprzedaje za 600...
Miłosz
Specjalista
Posty: 3184
Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk

#1276

Post autor: Miłosz »

Wiem wiem, ale też wiem że kable sprzedaje również za granice i jak kogoś nie stać na icoma to bierze po prostu ręcznie robionego kdcana od niego ;)
Mój --- > lexus is 220d
Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5472
Rejestracja: 12 lip 11, 15:25
BMW: Search
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Lokalizacja: KRAKÓW

#1277

Post autor: MARC »

Miłosz pisze: Wiem wiem, ale też wiem że kable sprzedaje również za granice i jak kogoś nie stać na icoma to bierze po prostu ręcznie robionego kdcana od niego ;)
Miłosz a co ma ICOM do jego kabla ??
Miłosz
Specjalista
Posty: 3184
Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk

#1278

Post autor: Miłosz »

Wbrew pozorom dużo ;) jak chcesz iść w ista to możesz cały pakiet mieć obsługiwany z poziomu interfejsu kdcan. Co prawda w przypadku ista+ (ista d) ustawiając ediabas wszystko pięknie hula na kdcanie. Natomiast ista p nie była "projektowana" pod obsługę i nie obsługuje fizycznie kdcana. Ktoś mądry po prostu zrobił emulator icoma i tutaj można emulować czy to za pomocą interfejsu kdcan czy enet. Ba mało tego, wiem że nowe emulatory również emulują napięcie na sterowniku podczas programowania , co nie doprowadzi do jego uszkodzenia z powodu low voltage ;)
Mój --- > lexus is 220d
Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5472
Rejestracja: 12 lip 11, 15:25
BMW: Search
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Lokalizacja: KRAKÓW

#1279

Post autor: MARC »

Zadam kolejne pytanie, dlaczego jego fejs, skoro inni sprzedają taki sam produkt tylko znacznie taniej...
Przykładowy viaken...
Miłosz
Specjalista
Posty: 3184
Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk

#1280

Post autor: Miłosz »

Mi, moj 7 letni viaken czasem zrywał połączenie, o ile do diagnozy pal licho, tak przy programowaniu byłby stres :D W carly też czasem musiałem porozłączać, odpalić na nowo ;) Z plotki to słyszałem że ktoś kablem kamila utrzymywał stabilne połączenie przez 8h.
W standardowym trybie ista p (jak ktoś nie włączy expert mode) to aktualizacja całej takiej x6 trwa kilka godzin. O tym że pójdzie też akutalizacja po złączu most całych mulimediów i je uwali to nie wspominam :P dlatego do zabawy z ista p koniecznie włączać expert mode gdzie można sobie wybierać moduły które chcemy zaktualizować (info tak na rok 2016 bo możliwe że już coś wymyślili w temacie aktualizacji multimediów po kdcan) 20 to 16 pin mi zdechła, ale swoje wysłużyła ;) Po za tym Patryk co kupił ode mnie coupe też kabelek od viakena kupił i mu na dzień dobry martwy przysłali,a zarzekali się że sprawdzali przed wysyłką.

Tak może w kwestii podsumowania, jak tylko diagnoza to można i najtańszy brać, jak coś więcej czyli programowanie to moim zdaniem warto mieć coś lepszego.
Mój --- > lexus is 220d
Napisz odpowiedź
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatnia aktywność

Wróć do „Inne / Hyde Park”