M54B22 gaśnie przy dojeżdżaniu / hamowaniu .
-
- Bywalec forum
- BMW: E46
- Rok produkcji: 2001
- Państwo: Polska
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Miasto: Bydgoszcz
Witam odkopuje stary temat. Gdyż kupiłem Sedana z tym silnikiem i 2 letnia instalacja Zenit Pro mam dokładnie ten sam problem co koledzy w temacie, gaz regulowany już 3 razy i nic chwilę jest dobrze i zaraz znów gasnie. Było lewe powietrze na gumie, to już zrobiłem i jest szczelny dolot rozkładam już ręce....
- maniek21112
- Specjalista
- BMW: 320d touring M47N 210ps_433nm 328ia sedan M52TUB28
- Rok produkcji: 2003
- Województwo: dolnośląskie
- Miasto: Świdnica_Wrocław
Błędy? Korekty paliwowe jak wyglądają na lpg a jak na pb?
Diagnostyka INPA ISTA NCS PASOFT uszczelniacze zaworowe n42/46 oględziny Świdnica/Wrocław tel. 782-784-200
328ia mańka i żony
cosmosschwarz
540ia black-sapphire metalic
740IL island-green
328ia mańka i żony

740IL island-green
-
- Bywalec forum
Witam wcześniej były błędy 227 228. Teraz nic nie wyskakuje, wrzucam filmik z inpy, niewiem czy wystarczy jakby co to mam inpe, kabelek itd
Jeżeli potrzeba więcej informacji to powiedzcie jakie. Orłem mechaniki ani diagnostyki to nie jestem hehe ale coś tam kumam

Ogólnie to zastanawiam się czy nie wyczyścić krokówca ponieważ guma dolotu była peknieta i szlo lewe powietrze (niewiem jak długo), nieszczelnosc zniwelowana, ale brudny krokowiec mógłby coś namieszać? To gasniecie nie zdarza się zawsze. Często w korkach czy na światłach.
Jeżeli potrzeba więcej informacji to powiedzcie jakie. Orłem mechaniki ani diagnostyki to nie jestem hehe ale coś tam kumam
Ogólnie to zastanawiam się czy nie wyczyścić krokówca ponieważ guma dolotu była peknieta i szlo lewe powietrze (niewiem jak długo), nieszczelnosc zniwelowana, ale brudny krokowiec mógłby coś namieszać? To gasniecie nie zdarza się zawsze. Często w korkach czy na światłach.
- maniek21112
- Specjalista
- BMW: 320d touring M47N 210ps_433nm 328ia sedan M52TUB28
- Województwo: dolnośląskie
- Miasto: Świdnica_Wrocław
Są ok, widać, że nie ma nieszczelności, wyczyść krokowca. Pokaż jeszcze masę powietrza na wolnych obrotach po rozgrzaniu, bez odbiorników prądu.
Diagnostyka INPA ISTA NCS PASOFT uszczelniacze zaworowe n42/46 oględziny Świdnica/Wrocław tel. 782-784-200
328ia mańka i żony
cosmosschwarz
740IL island-green
328ia mańka i żony

740IL island-green
-
- Bywalec forum
- BMW: E46 320Ci 170km
- Rok produkcji: 2004
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdańsk
No mi tez tak robilo tylko na gazie. Gasl w czasie jazdy po wrzuceniu na luz. Bylem u gazownikow to kazdy tylko czarowal i pierdolo swoje lamento. Pojechalem do jednego kumatego i mi mowi ze to sa za waskie albo za krotkie dysze chyba wtryskiwaczy gazu teraz dokladnie nie pamietam. I ze wiele beemek ma takie montowane o potem takie cuda sie dzieja. Gdy to wymienil to problem juz nie wrocil.
-
- BMW: 330i
- Województwo: śląskie
- Miasto: Czeladź
- VIN: Km67469
Jeśli problem pojawia na benzynie i gazie to zainteresuj sie czujnikami położenia wałków rozrzadu na początek sprawdź czy pokrywa je metaliczny nalot - to tworzy ekran.
P.s w łatwy sposób można sprawdzić nieszczelność dolotu dezodorantem - silnik zmieni obroty.
P.s w łatwy sposób można sprawdzić nieszczelność dolotu dezodorantem - silnik zmieni obroty.
-
- Bywalec forum
Na benzynie jest Bajka chodzi idealnie nic dodać nic ująć, lewego powietrza napewno niema, jestem na nie "uczulony"krystian346l pisze: ↑3 paź 20, 11:09 Jeśli problem pojawia na benzynie i gazie to zainteresuj sie czujnikami położenia wałków rozrzadu na początek sprawdź czy pokrywa je metaliczny nalot - to tworzy ekran.
Ewidentnie jest to po stronie lpg ogólnie nie podoba mi się rozstawienie wtrysków więc jadę we wtorek do gazownika może niech on sprawdzi pod macha a nie tylko kabelek podłączać
https://ibb.co/hCCfqyG
Zdj rozmieszczenia wtryskow
-
- Bywalec forum
Witam potwierdziły się słowa Ugasso miałeś racje odwiedziłem 3 gazowników, każdy tylko kabelek i strojenie. aż w końcu zadzwoniłem do jednego konkretnego do którego pojechałem i pierwsze co sprawdzał dysze w wtryskach. założył dysze z wężykami, podobno jakieś dedyki do bmw. i mowi że te silniki są tak dziwne ze jeden potrzebuje takich dysz a drugi nie i chodzi idealnie. Temat do zamknięcia wszystko sprawne działa pzDr

-