PARTNER FORUM: czescidobmw

Tutaj możemy pytać o ceny części do BMW E46 w sklepie czescidobmw.pl.
Awatar użytkownika
Maciek - czescidobmw
Partner forum
BMW: BMW 535i
Rok produkcji: 0
Państwo: Polska
Województwo: lubuskie
Miasto: Gorzow

Post autor: Maciek - czescidobmw »

Nie ma sprawy. Liqui Moly ufam, także zarówno ten jak i wszystkie inne dodatki Liqui Moly polecam z pełnym przekonaniem.

pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Obrazek
Obrazek
zibi_j1
Weteran
BMW: e46 318d
Rok produkcji: 2003
Województwo: świętokrzyskie
Miasto: Warszawa

Post autor: zibi_j1 »

Maciek - czescidobmw pisze:
zibi_j1 pisze:dzięki za info.
Nie ma szans na zamiennik wieszaka wydechu ?
Znalazłem wieszak Eberspächer - cena to 35 zł. Eberspächer to jeden z najlepszych producentów tłumików i innych części układu wydechowego.
pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Maćku niestety nie mogę polecić tych wieszaków. Jest skubany tak sztywny, że wydech nie ma szans pracować i zaraz za wieszakiem łapie taki rezonans, jak bym na przelocie jeździł :/ Jak widać nawet na takich pierdołach czasem nie warto oszczędzać
BMW by Zibi - czyli jak feniks z popiołów (dosłownie :) )
https://e46forum.pl/bmw-by-zibi-318d-320d-podsumowanie-roczne-s-13313#p92483

Obrazek
kacpercrow
BMW: e46 316i 1.9 M43
Rok produkcji: 1999
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Poznan

Post autor: kacpercrow »

Witam i mam pytania dotyczące tych części (e46 316i 1.9 m43)

1. Jeżeli chodzi o zbiorniczek wyrównawczy to już wcześniej wyczytałem że polecacie firmy Meyle ale czy w zestawie jest również korek i czy jest on dobry jakościowo czy trzeba zaopatrzyć się w oryginalny korek ? prawdopodobnie z moim jest coś nie tak

2. Potrzebuje również tuleje pływające do tylnego zawieszenia niestety nie znalazłem nic pod tą nazwą może jest to jakaś nazwa potoczna

3. Kolejna rzecz to podstawy amortyzatora na tył i tu również znalazłem tylko górne mocowanie amortyzatora prosiłbym o poradę które najlepiej wybrać

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maciek - czescidobmw
Partner forum

zibi_j1 pisze:
zibi_j1 pisze:dzięki za info.
Nie ma szans na zamiennik wieszaka wydechu ?
Znalazłem wieszak Eberspächer - cena to 35 zł. Eberspächer to jeden z najlepszych producentów tłumików i innych części układu wydechowego.
pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Maćku niestety nie mogę polecić tych wieszaków. Jest skubany tak sztywny, że wydech nie ma szans pracować i zaraz za wieszakiem łapie taki rezonans, jak bym na przelocie jeździł :/ Jak widać nawet na takich pierdołach czasem nie warto oszczędzać
Przykro mi, że wieszak okazał się tak kiepski. Mogę Ci zaproponować wymianę na wieszak OE BMW. Od jego ceny odliczymy cenę Eberspächera.

pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Maciek - czescidobmw
Partner forum

kacpercrow pisze:Witam i mam pytania dotyczące tych części (e46 316i 1.9 m43)

1. Jeżeli chodzi o zbiorniczek wyrównawczy to już wcześniej wyczytałem że polecacie firmy Meyle ale czy w zestawie jest również korek i czy jest on dobry jakościowo czy trzeba zaopatrzyć się w oryginalny korek ? prawdopodobnie z moim jest coś nie tak

2. Potrzebuje również tuleje pływające do tylnego zawieszenia niestety nie znalazłem nic pod tą nazwą może jest to jakaś nazwa potoczna

3. Kolejna rzecz to podstawy amortyzatora na tył i tu również znalazłem tylko górne mocowanie amortyzatora prosiłbym o poradę które najlepiej wybrać

Pozdrawiam
Witam,

Ad 1. Nowy zbiornik jest sprzedawany bez korka. Korek mogę zaproponować w następujących cenach:
http://czescidobmw.pl/szukaj/17117639022.html

Ad 2. Tuleje pływające tylnego zawieszenia do Twojego BMW:
http://czescidobmw.pl/szukaj/33306852895.html
Polecam Lemforder oraz Meyle.

Ad 3. Myślę, że chodzi właśnie o górne mocowania amortyzatora, ponieważ na dole amortyzatora w E46 znajduje się jedynie śruba mocująca go do zawieszenia:
Obrazek

Górne mocowania polecam Lemforder oraz Meyle HD (http://czescidobmw.pl/szukaj/33521092362.html).

pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Obrazek
Obrazek
kacpercrow
BMW: e46 316i 1.9 M43
Rok produkcji: 1999
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Poznan

Post autor: kacpercrow »

Dziękuje bardzo za odpowiedź, jutro postaram się złożyć zamówienie korek też już znalazłem i wezmę oryginalny (dopiero opanowałem szukanie po numerach części), musze jeszcze tylko dopytać mechanika o ten amortyzator bo też znalazłem właśnie tylko to górne mocowanie a on mówił że to właśnie z niego wydobywa się charaterystyczne pukanie na dużych wybojach więc nie sądze by była to ta dolna śruba
Awatar użytkownika
Maciek - czescidobmw
Partner forum

kacpercrow pisze:Dziękuje bardzo za odpowiedź, jutro postaram się złożyć zamówienie korek też już znalazłem i wezmę oryginalny (dopiero opanowałem szukanie po numerach części), musze jeszcze tylko dopytać mechanika o ten amortyzator bo też znalazłem właśnie tylko to górne mocowanie a on mówił że to właśnie z niego wydobywa się charaterystyczne pukanie na dużych wybojach więc nie sądze by była to ta dolna śruba
Nie ma sprawy. W razie pytań czy wątpliwości, jestem do dyspozycji.

pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Obrazek
Obrazek
zibi_j1
Weteran

Przykro mi, że wieszak okazał się tak kiepski. Mogę Ci zaproponować wymianę na wieszak OE BMW. Od jego ceny odliczymy cenę Eberspächera.

pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Byłoby super... Bo od tych drgań wydech pęknie Tylko powiedz mi jak to zrobić żeby miało to ręce i nogi? Musze zdjąć wieszak wysłać i czekać na nowy?

Obrazek
Awatar użytkownika
Maciek - czescidobmw
Partner forum

zibi_j1 pisze:

pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Byłoby super... Bo od tych drgań wydech pęknie Tylko powiedz mi jak to zrobić żeby miało to ręce i nogi? Musze zdjąć wieszak wysłać i czekać na nowy?
Aktualna cena wieszaka OE BMW:
http://czescidobmw.pl/produkty/wieszak-tlumika-oe-bmw,4426.html

Odliczymy od niej cenę Eberspächera i już ;)

pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Obrazek
Obrazek
zibi_j1
Weteran

Biore:) musze zdjąć i wysłać swój najpierw?:( napisz mi na pw co i jak żebt tutaj już nie śmiecić.

Obrazek
ODPOWIEDZ