E46 Kodowanie kluczyka
-
- Specjalista
- BMW: Lexus is 220d
- Państwo: Polska
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdansk
Mam tak w astrze mamuśki , gadałem z jakimś chłopem i mówił że potrzebuje jakiegoś transpondera (co kolwiek to znaczy).
Mój --- > lexus is 220d
- Dobrodziej_1983
- Moderator
- BMW: E39 525i
- Rok produkcji: 2000
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdansk
- VIN: PK82840
Często trafiają sie nowe akumulatory które są po prostu trefne, mnie trafiły się aż 4/5. Kupione z sieci. Najlepiej jechać do jakiegoś sklepu i kupić na miejscu. W moim przypadku kluczyk po wsadzeniu któregoś akumulatorka z kolei zadziałał. Kupowanie z sieci to loteria..
Było: 318d+ m47n supertouring.
Jest: Mercedes ML 500
Jest: Mercedes ML 500
- GUMMISS
- Przyjaciel forum
- BMW: 318i Touring
- Rok produkcji: 2003
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Miasto: brodnica
Jak będzie rozladowany to nie zamknie auta. Otwieranie wszystkiego będzie działało. Jak bym poszedł w stronę mikrostykow. Bez rozbiórki pilota się nie obędzie. Najlepiej podpiąć inpa i zobaczyć czy gm odbiera sygnał z pilota po naciśnięciu guzika.
Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
Bo Możemy Więcej...
L W G
L W G

-
- Bywalec forum
- BMW: E46 cabrio
- Rok produkcji: 2000
- Województwo: mazowieckie
- Miasto: Warszawa
Odkopię.
Chciałem z seryjnego kluczyka przejść na scyzoryk. Czy jest to możliwe? I jak to po ludzku wykonać, aby nic nie uszkodzić.
Powiedzmy kupię obudowę z grotem i miejscem na elektronikę. Rozumiem że przekładam środek i dorabiam grot i wszystko hula?
Chciałem z seryjnego kluczyka przejść na scyzoryk. Czy jest to możliwe? I jak to po ludzku wykonać, aby nic nie uszkodzić.
Powiedzmy kupię obudowę z grotem i miejscem na elektronikę. Rozumiem że przekładam środek i dorabiam grot i wszystko hula?
100% - Szyku bez stylistów
- GUMMISS
- Przyjaciel forum
- BMW: 318i Touring
- Rok produkcji: 2003
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Miasto: brodnica
Dokładnie jak piszesz. Są nawet takie obudowy na allego, podobno ich jakość jest kiepska, ale jaka jest prawda i czy składał to pijany chińczyk, czy ktoś inny to nie wiem. Jak nie rozwalisz nic z elektroniki to powinno działać bez problemu, jedynie musisz mieć klucz w kształcie rąbu, do innych niema takich obudów, przynajmniej nie widziałem.Yuby pisze:...kupię obudowę z grotem i miejscem na elektronikę. Rozumiem że przekładam środek i dorabiam grot i wszystko hula?
Bo Możemy Więcej...
L W G
L W G

-
- Bywalec forum
- BMW: 320d
- Rok produkcji: 2002
- Miasto: Bodzanów
Witam wczoraj zamknąłem auto z pilota dziś rano już pilot nie dzialał. Próbuje go zakodować już 30min i nic. Jedynie co to po probie zakodowania 2x zapalilo się oświetlenie w środku i tyle. Drzwi się nie zamykaja ani nie otwierają przy procesie kodowania. Czy to bateria czy może stacyjka nie ładuje dobrze kluczyka?
-
- Bywalec forum
- BMW: 320D M47
- Rok produkcji: 1999
- Województwo: śląskie
- Miasto: Zabrze
- VIN: KE44253
Bateria.Niedostepny363 pisze: ↑22 lut 20, 19:17 Witam wczoraj zamknąłem auto z pilota dziś rano już pilot nie dzialał. Próbuje go zakodować już 30min i nic. Jedynie co to po probie zakodowania 2x zapalilo się oświetlenie w środku i tyle. Drzwi się nie zamykaja ani nie otwierają przy procesie kodowania. Czy to bateria czy może stacyjka nie ładuje dobrze kluczyka?
-
- Bywalec forum
- BMW: 320d
- Rok produkcji: 2002
- Miasto: Bodzanów
Pochodził trochę silnik i wydaje mi się że to właśnie bateria bo wciskalem z 10 razy zamknij i raz się zamknął tak samo z otwieraniem zeby otworzyc musze z 10 razy przycisnac i dopiero zadziała.
Wydaje mi się też ze nie laczy ładowanie kluczyka do konca bo jak go wsune i docisne do konca to slychac takie pyk ciche to pewnie wyrobione coś jest i nie do konca laczy no chyba że trzeba robic po 100km dziennie żeby kluczyk zawsze był naladowany.
Wydaje mi się też ze nie laczy ładowanie kluczyka do konca bo jak go wsune i docisne do konca to slychac takie pyk ciche to pewnie wyrobione coś jest i nie do konca laczy no chyba że trzeba robic po 100km dziennie żeby kluczyk zawsze był naladowany.
-
- Bywalec forum
- BMW: 320D M47
- Rok produkcji: 1999
- Województwo: śląskie
- Miasto: Zabrze
- VIN: KE44253
ktorys element elektroniki kluczyka moze byc juz uszkodzony . lub same przyciski do wymiany.Niedostepny363 pisze: ↑22 lut 20, 23:02 Pochodził trochę silnik i wydaje mi się że to właśnie bateria bo wciskalem z 10 razy zamknij i raz się zamknął tak samo z otwieraniem zeby otworzyc musze z 10 razy przycisnac i dopiero zadziała.
Najlepiej juz nowy zrobić

-