Ok no nigdy nie miałem takiej skrzyni dlatego mnie to zastanawiało-wczesniej automatami jeździłem. Sprzęgło jakiej konkretnej firmy najlepiej kupić? Samochód musi dojeżdżać do pracy po 1500km w jedną stronę dlatego wolę to wymienić. Chciałem też olej w skrzyni zmienić ale są podzielone opinie na ten temat.maniek21112 pisze: ↑6 sie 20, 7:39 Ten moment zwłoki w tej skrzyni to norma, przy wyższych obrotach jest lepiej. Co do ślizgającego się sprzęgła to jest to bardzo możliwe, ta skrzynia to zwykły manual a sprzęgło wymienia się nawet częściej ze względu na poprzednich właścicieli auta.
Skrzynia biegów SMG SSG - naprawy, regeneracja :info:
-
- Bywalec forum
- BMW: E46 330ci SSG2
- Rok produkcji: 2004
- Państwo: Polska
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Miasto: Włocławek
-
- Bywalec forum
- BMW: 645Ci
- Rok produkcji: 2005
- Województwo: małopolskie
- Miasto: Kraków
Sprzęgła Sachs lub Luk, czyli jak do manuala. Olej możesz wymieniać śmiało, ta skrzynka to technicznie rzecz biorąc manual, więc nic jej nie zaszkodzi. Musisz tylko pamiętać, że masz dwa oleje - w skrzyni taki jak na nalepce i w hydraulice CHF11S.
-
- Bywalec forum
Okej a ile tego oleju do skrzyni i hydrauliki wchodzi macie wiedzę? Bo do 18 sierpnia mam urlop to bym sobie to ogarnął żeby mieć spokojną głowę
- maniek21112
- Specjalista
- BMW: 320d touring M47N 210ps_433nm 328ia sedan M52TUB28
- Rok produkcji: 2003
- Województwo: dolnośląskie
- Miasto: Świdnica_Wrocław
Pisz w temacie sklepu czescidobmw.pl i podaj vin, jest tu na forum, to dobiorą odpowiednie części i dostaniesz info jakie konkretnie ilości są potrzebne. Oleju jest mało, ponieważ tak jak pisałem to zwykły manual, tylko sterowany.
Diagnostyka INPA ISTA NCS PASOFT uszczelniacze zaworowe n42/46 oględziny Świdnica/Wrocław tel. 782-784-200
328ia mańka i żony
cosmosschwarz
540ia black-sapphire metalic
740IL island-green
328ia mańka i żony

540ia black-sapphire metalic
740IL island-green
-
- Bywalec forum
Ok już się tam odzywam. Dziękimaniek21112 pisze: ↑6 sie 20, 12:53 Pisz w temacie sklepu czescidobmw.pl i podaj vin, jest tu na forum, to dobiorą odpowiednie części i dostaniesz info jakie konkretnie ilości są potrzebne. Oleju jest mało, ponieważ tak jak pisałem to zwykły manual, tylko sterowany.
-
- Bywalec forum
- BMW: 330i SMG II
- Rok produkcji: 2003
- Województwo: podlaskie
- Miasto: Białystok
Witajcie jestem zielony w temacie tej skrzyni wcześniej tylko manual hah jakieś 2 miesiące temu zakupiłem 330i z SMG II przebieg aktualny i moim zdaniem realny 220k.
Problem jest następujący od jakiegoś czasu bywa że jak wrzucam np R to jedzie jedzie a za chwilę jakby wyrzuca z niego i muszę znowu na N i na R i działa ,ostatnio po odpaleniu był N i mimo że wrzucałem na 1 i tak parę razy to nie działało aż dopiero za którymś razem załapał i potem normalnie dzialało.
Nw czy to będzie miało coś wspólnego ,podnosiłem autko i demontowałem koło bo musiałem podkleić osłonkę,skręciłem koło ,wsiadam chce odpalić ,na wyświetlaczu 1 i nic, co chwila pojawia się zębatka z wykrzyknikiem a rzadziej jeszczee przed tym F, w BMW SCANNER wywala taki błąd jak na zdjeciu https://e46forum.pl/images/upload/84fe20c2f0c6829f9a01614b9172aa38.jpg ,a na dodatek jakiś dziwny dźwięk z tych elektrozaworów jakby z tego żółtego się wydobywa ( poczyściłem wtyki CX 80 i nadal to samo
Dodam że nie ma wycieku z wysprzeglika przynajmniej nie widzę ,pomoże ktoś coś ?
Problem jest następujący od jakiegoś czasu bywa że jak wrzucam np R to jedzie jedzie a za chwilę jakby wyrzuca z niego i muszę znowu na N i na R i działa ,ostatnio po odpaleniu był N i mimo że wrzucałem na 1 i tak parę razy to nie działało aż dopiero za którymś razem załapał i potem normalnie dzialało.
Nw czy to będzie miało coś wspólnego ,podnosiłem autko i demontowałem koło bo musiałem podkleić osłonkę,skręciłem koło ,wsiadam chce odpalić ,na wyświetlaczu 1 i nic, co chwila pojawia się zębatka z wykrzyknikiem a rzadziej jeszczee przed tym F, w BMW SCANNER wywala taki błąd jak na zdjeciu https://e46forum.pl/images/upload/84fe20c2f0c6829f9a01614b9172aa38.jpg ,a na dodatek jakiś dziwny dźwięk z tych elektrozaworów jakby z tego żółtego się wydobywa ( poczyściłem wtyki CX 80 i nadal to samo
Dodam że nie ma wycieku z wysprzeglika przynajmniej nie widzę ,pomoże ktoś coś ?
-