No i historia toczy się dalej.brzozee pisze: ↑15 cze 20, 13:42 U mnie na razie zdiagnozowano wyciek z wyprzęgnika. Niestety wyprzęgnik nie nadaje się do regeneracji podobno. .zakupiliśmy używkę jutro ma być wkładana. Jak dostanę stary wyprzęgnik w swoje ręce to obejrzę ewentualnie wyśle do regeneracji jeszcze do smgsociecity.com. żeby mieć na wszelki wypadek. Czy ktoś z was wysyłał? Warto ?
A przy okazji sprzęgło poszło do wymiany; stare było już u kresu wytrzymałości. Powiedzcie czy pompę od skrzyni warto regenerować skoro już jest grzebane. Chciałbym na jakiś czas zamknąć temat?
Oczywiście po zakończeniu naprawy powrócę z informacją czy jest lepiej, no i czy fachowiec się sprawdził.
Wysprzęglik "nowy" tzn nie cieknący
Pompa po regeneracji
Wymieniony olej w skrzyni
Wymieniony przekładniowy
Wracam od mechanika 90 km do domu lecimy sobie skrzynia pięknie przerzuca. Po mieście wrzuciłem tryb sport dla zabawy dałem jej jeszcze czadu zajeżadzam pod dom parkuje i:
Wsteczny i jakoś tak wolno wrzuciła, ale jedzie przełączyłem na D i koniec nie chce ruszyć sama przerzuca z 1 na 2 w miejscu. Po chwili ani R ani D nie wchodzi tylko N. Zgasiłem. Skrzynia na N chce odpalić krzyczy że musi być hamulec i N. Nie odpala. Na kompie sprawdziłem STOP działa N na wyświetlaczu a odpalić nie chce. Rano zachodzę odpalam i jadę pięknie do pracy. Wszystko cacy. Ręce opadają. Niesty nic nie nagrałem chodź chciałem lecz nie odpaliła. Błąd w skrzyni ten sam co wcześniej.