Carly for bmw (bmwhat) android & iOS diagnoza & kodwanie

Problemy i ich rozwiązania związane z elektroniką i alarmami w Naszych trójkach
Miłosz
Specjalista
Posty: 3184
Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk

#71

Post autor: Miłosz »

Przedlifty nie wszystkie koduje jeśli chodzi o DRL . Działa na zasadzie zmiany wpisów w module świateł. Nie trzeba mieć czujnika zmierzchu. Jak masz fotele w elektryce i połączysz się złączem pod kierownicą to powinno pokazać moduł SM seats module gdzie też jest parę opcji do wyboru. W poliftach mamy już więcej rzeczy do zabawy.
Mój --- > lexus is 220d
ptu
Bywalec forum
Posty: 164
Rejestracja: 3 paź 15, 23:23
BMW: Sedan 1.9
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Koszalin

#72

Post autor: ptu »

Aha dzięki za odpowiedź. To jest ogólnie problem czyli tylko Carly i jakąś inną apką na PC normalnie będę mógł to zakodować?

Co do siedzeń to mam w elektryce lecz raczej bez modułu bo miałem manuale i zmieniłem na elektryczne. Wpiąłem kostki lecz zasilanie ciągnąłem ręcznie.
Awatar użytkownika
Jarando
Moderator
Posty: 2164
Rejestracja: 14 lip 15, 18:15
BMW: G31 530d xDrive
Rok produkcji: 2017
Państwo: Irlandia-Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Mallow-Żywiec
Płeć:

#73

Post autor: Jarando »

ptu pisze: mam w elektryce lecz raczej bez modułu bo miałem manuale i zmieniłem na elektryczne. Wpiąłem kostki lecz zasilanie ciągnąłem ręcznie.
Ja ciągnołeś zasilanie wraz z dodatkowym przewodem do fotela kierowcy do szyny Can, to masz fotele "pod" modułem.
Oczywiście jeśli przekodowałeś też moduł GM5.


Wysłane z mojego SM-N910C
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę, super brykę,
nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem,
a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do Ciebie uśmiechają...
Narkotykom powiedz NIE!
ptu
Bywalec forum
Posty: 164
Rejestracja: 3 paź 15, 23:23
BMW: Sedan 1.9
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Koszalin

#74

Post autor: ptu »

Jarando pisze:
ptu pisze: mam w elektryce lecz raczej bez modułu bo miałem manuale i zmieniłem na elektryczne. Wpiąłem kostki lecz zasilanie ciągnąłem ręcznie.
Ja ciągnołeś zasilanie wraz z dodatkowym przewodem do fotela kierowcy do szyny Can, to masz fotele "pod" modułem.
Oczywiście jeśli przekodowałeś też moduł GM5.


Wysłane z mojego SM-N910C
Niestety robiłem zasilanie z zapalniczki bo z kostki jakiej miałem coś nie leciało. Dodatkowo fotele są od anglika i z pamięcią jest fotel pasażera. :oops:
Miłosz
Specjalista
Posty: 3184
Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk

#75

Post autor: Miłosz »

Działa used car check dla e46 w najnowszej wersji , także warto przed zakupem zaopatrzyć się w aplikację jak ktoś nie ogarnia kompa.
Mój --- > lexus is 220d
Miłosz
Specjalista
Posty: 3184
Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk

#76

Post autor: Miłosz »

Sprawdziliśmy działanie used car check na Dobrodziejowym Dobrodziejowozie i pokazuje takie informacje jakie są w linku poniżej
http://e46forum.pl/viewtopic.php?f=28&t=15543&p=180284#p180284
Specjalnie nie wrzucam zrzutów w temat.
Mój --- > lexus is 220d
isolato

#77

Post autor: isolato »

jest gdzieś to carly do pobrania w pełnej wersji? INPA za cholere nie chce mi odpalić od jakiegoś czasu, więc poratowałbym się telefonem ;)
dawid111
Bywalec forum
Posty: 228
Rejestracja: 14 mar 16, 14:52
BMW: e46 318i
Rok produkcji: 1998
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Cieszków

#78

Post autor: dawid111 »

Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego po zakodowaniu automatycznego zamykania drzwi po przekroczeniu prędkości ono nie działa?
Czy trzeba jeszcze tam zakodować Key 1 czy coś takiego? Oprócz tego mam jeszcze zakodowane automatyczne zamykanie po 2min ale też nie działa
Chodzi oczywiście o carly ;)
Pozdrawiam Dawid
Miłosz
Specjalista
Posty: 3184
Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk

#79

Post autor: Miłosz »

A zakodowałeś dla klucza też ? Jak nie to nie to nie zadziała. Klucz ma swoją pamięć i do niego też sie koduje np takie rzeczy jak stacja radiowa , ustawienia fotela elektrycznego , temperatura w środku , moc nawiewów itd. Automatycznie zamykanie auta to juz gorzej , zależy od softu w module, u niektórych działa u niektórych nie. W moim e46 chyba ta opcja nie działała.
Mój --- > lexus is 220d
Awatar użytkownika
Jarando
Moderator
Posty: 2164
Rejestracja: 14 lip 15, 18:15
BMW: G31 530d xDrive
Rok produkcji: 2017
Państwo: Irlandia-Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Mallow-Żywiec
Płeć:

#80

Post autor: Jarando »

Miłosz pisze:Klucz ma swoją pamięć i do niego też sie koduje np takie rzeczy jak stacja radiowa , ustawienia fotela elektrycznego , temperatura w środku , moc nawiewów itd.
W którym/ch modułach można takie cuda zakodować?
Zrobie to NCS EXPERT?

Wysłane z mojego SM-N910C
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę, super brykę,
nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem,
a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do Ciebie uśmiechają...
Narkotykom powiedz NIE!
Napisz odpowiedź
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatnia aktywność

Wróć do „Elektronika”