Wybór stacji multimedialnej do bmw e46

Pytania, porady, problemy dotyczące systemów audio, nawigacji satelitarnej i cb radia
Kamil0
Bywalec forum
BMW: E46
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: warmińsko-mazurskie
Miasto: Elbląg

Post autor: Kamil0 »

Ja obserwuje temat Eonon na e46fanatics, właśnie ruszyło 3 grupowe zamówienie, teraz dają zaktualizowaną wersje osunęli chyba poprzednie błędy, ale na grupowe zamówienie doprócz D5150 dali też GM5150 z Screen Mirroring czyli zrzucanie z ekranu smartphona na ekran stacji, przez co można by np używać google maps ze smarta na stacji, albo oglądać filmy etc. Już sam zgłupiałem :O
Awatar użytkownika
MARC
Administrator
BMW: Search
Rok produkcji: 2004
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW

Post autor: MARC »

KiLo pisze:Panowie czy dziala ktos moze w temacie Dynavinu badz Eonona?
Chciałbym podkreślić jeden dość istotny aspekt którego nikt nie poruszył...

GWARANCJA

Przy urządzeniu Dynavin - nie ma żadnego problemu, sprzęt naprawia dystrybutor osobiście w PL, czyli wszystko fajnie...

Przy EONON już nie jest tak kolorowo...
Trzeba odsyłać do producenta do skośnych, cierpliwie czekać na łaskawą odpowiedź co jest zepsute, ile będzie trwała naprawa itp.
Do tego doliczcie sobie swój koszt wysyłki + koszt ew. odbioru paczki + kolejne cło... Nie wspominam o czasie, ponieważ to może się przeciągać tygodniami a nawet miesiącami...

Elektronika lubi się psuć, więc wcale bym się nie zdziwił gdyby coś padło...

Ja osobiście z urządzenia EONON rezygnuję...

Natomiast Dynavin na pewno zakupię.
wandii
Bywalec forum
BMW: e60 e92
Rok produkcji: 2009
Województwo: mazowieckie
Miasto: Ciechanow

Post autor: wandii »

Tyle, że za cenę dynavin można kupić eonona i zostanie sporo na naprawy w PL
Awatar użytkownika
MARC
Administrator

wandii pisze:Tyle, że za cenę dynavin można kupić eonona i zostanie sporo na naprawy w PL
W PL nie ma serwisu tego sprzętu i właśnie tu tkwi problem.
A jak będą potrzebne części to skąd je weźmiesz ?
Kamil0
Bywalec forum

ZA eonon w grupowym zamówieniu chcą $321 czyli sama stacja wyjdzie trochę poniżej 1tys.zł, plus wysyłka chociaż nie wiem czy nie jest darmowa w grupowym, plus ewentualnie cło do tego. Zakładając już że cały koszt zamknie się w 1,5 tys zł (a na pewno będzie mniejszy) to jest różnica 1tys. między eonon a dynavin. Czyli spokojnie wystarczy na wysyłke z 5 razy do chin i spowrotem w razie gwarancji :D a tak na poważnie na e46fanatics pierwsze eonon były kupowane na początku roku, czyli minął już rok, a nigdzie nie było posta żeby się komuś popsuł. Podobno pisząc do nich maila przez oficjalną stronę długo czeka się na odpowiedź, ale na e46fanatics udziela się przedstawiciel eonon i odpowiada na każde pytanie, jak jest jakiś problem to można napisać na pw i stara się go rozwiązać. Co do Dynavin to rzeczywiście jest oficjalny polski przedstawiciel i tu żadnego problemu z gwarancją czy kontaktem nie ma, zawsze można zadzwonić i też zawsze pomogą. Reasumując Dynavin jest o wiele droższy, ale pewniejszy. Natomiast Eonon tani i jak narzazie nie ma żadnych przesłanek co do niepewności producenta. Ja jak narazie skłaniam się w strone tańszego wariantu i prawdopodobnie kupie z grupowego zamówienia na e46fanatics, można zamawiać do 17 stycznia :)
krzysiek80r
Bywalec forum
BMW: e46 320d
Rok produkcji: 2003
Województwo: mazowieckie
Miasto: Pruszków

Post autor: krzysiek80r »

MARC pisze: GWARANCJA

Przy urządzeniu Dynavin - nie ma żadnego problemu, sprzęt naprawia dystrybutor osobiście w PL, czyli wszystko fajnie...
Nie był bym taki pewno tego stwierdzenia.
Mam dynavin v5 już od trzech lat.
Trochę kombinowałem w rejestrze i mam do wymiany pamięć z windows ce.

Zwróciłem się do dystrybutora w Polsce o zakup pamięci, już czekam 7 miesięcy :),
nękam regularnie mailami i telefonami o tą pamięć i zawsze dostaje opowiedz ze nie dostali jeszcze dostawy z chin.

Już sobie wyobrażam sytuacje kiedy bym u nich kupił dynavin i zepsuła by się na gwarancji to bym czekał rok na naprawę bo nie maja części? :D
Kamil0
Bywalec forum

Czyli tak jak wszędzie, jak kupiłes u nich i gwarancja przemineła to juz nie jesteś takim dobrym klientem...
Pozatym mi sie wydawało że w przypadku kupna u polskiego dystrybutora w razie gwarancji wysyła sie mu towar a on wysyła do chin i tam dopiero jest naprawiany, a jesli kupi sie bezpośrednio od producenta to już trzeba samemu wysyłać do Chin.
Młody90
Bywalec forum
BMW: 320D M47
Rok produkcji: 1999
Województwo: śląskie
Miasto: Zabrze
VIN: KE44253

Post autor: Młody90 »

MARC pisze:
KiLo pisze:Panowie czy dziala ktos moze w temacie Dynavinu badz Eonona?
Chciałbym podkreślić jeden dość istotny aspekt którego nikt nie poruszył...

GWARANCJA

Przy EONON już nie jest tak kolorowo...
Trzeba odsyłać do producenta do skośnych, cierpliwie czekać na łaskawą odpowiedź co jest zepsute, ile będzie trwała naprawa itp.
Do tego doliczcie sobie swój koszt wysyłki + koszt ew. odbioru paczki + kolejne cło... Nie wspominam o czasie, ponieważ to może się przeciągać tygodniami a nawet miesiącami...

Elektronika lubi się psuć, więc wcale bym się nie zdziwił gdyby coś padło...

Ja osobiście z urządzenia EONON rezygnuję...

Natomiast Dynavin na pewno zakupię.
Facet ma 100% racji. Inne argumenty do mnie nie przemawiaja...
Mihau
Bywalec forum
Województwo: pomorskie
Miasto: Rumia

Post autor: Mihau »

Jezeli udowodnicie ze clo zostalo juz raz zaplacone za ta przesylke to drugi raz placic nie bedziecie.
Awatar użytkownika
MARC
Administrator

krzysiek80r pisze:
MARC pisze: GWARANCJA

Nie był bym taki pewno tego stwierdzenia.
Mam dynavin v5 już od trzech lat.
Trochę kombinowałem w rejestrze i mam do wymiany pamięć z windows ce.

Zwróciłem się do dystrybutora w Polsce o zakup pamięci, już czekam 7 miesięcy :),
nękam regularnie mailami i telefonami o tą pamięć i zawsze dostaje opowiedz ze nie dostali jeszcze dostawy z chin.

Już sobie wyobrażam sytuacje kiedy bym u nich kupił dynavin i zepsuła by się na gwarancji to bym czekał rok na naprawę bo nie maja części? :D
Bez obrazy ale chyba jednak słabo się starasz.
U Ciebie problem polega na tym iż sam chcesz naprawić urządzenie.
Gdybyś odesłał do dystrybutora (lub tam gdzie zakupiłeś) to jestem w 90% przekonany iż cała naprawa (wymiana części) trwała by znacznie krócej...
Poza tym dynavin z windows to kiepska sprawa... Znacznie wolniejszy itd.
Kamil0 pisze:Czyli tak jak wszędzie, jak kupiłes u nich i gwarancja przemineła to juz nie jesteś takim dobrym klientem...

Pozatym mi sie wydawało że w przypadku kupna u polskiego dystrybutora w razie gwarancji wysyła sie mu towar a on wysyła do chin i tam dopiero jest naprawiany, a jesli kupi sie bezpośrednio od producenta to już trzeba samemu wysyłać do Chin.
Pogadamy jak będziesz znał prawdę. Póki co to są Twoje domysły.
Rozmawiałem z dystrybutorem i stwierdził że osobiście naprawia w PL (gdyby zaistniała taka ewentualność) nic nie odsyła do skośnych.

W tym temacie ja nie staram się Was namówić do zakupu urządzenia DYNAVIN po prostu chciałbym pokazać Wam + oraz - zakupu tego bądź innego urządzenia.

Dla mnie kwestia gwarancji i ewentualnej naprawy pod względem elektroniki to priorytet.
Nie miałbym najmniejszej ochoty rozmawiać z jakimś "czing czangiem" o tym że coś mi się zepsuło i co z tym zrobić...
Wysyłać, zastanawiać się czy paczka dotrze i kiedy ? Przesyłka lotnicza niby szybka ale bardzo kosztowna, fracht morski tani ale za to długi... a być bez radia w aucie to tak jakbym nie miał ogrzewania w zimie... Tragedia.
Fakt... 1000zł różnicy to nie mało, ale śpię spokojnie...

Oczywiście wybór należy do Was...
ODPOWIEDZ