Wybór stacji multimedialnej do bmw e46

Pytania, porady, problemy dotyczące systemów audio, nawigacji satelitarnej i cb radia
wandii
Bywalec forum
BMW: e60 e92
Rok produkcji: 2009
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Ciechanow

Post autor: wandii »

Ja miałem nawigacje na windowsie a potem na adroidzie i różnica jest kolosalna.
Obsługa, funkcjonalność, szybkość, jakoś obrazu - PRZEPAŚĆ

To co wkleiłeś to jakieś padło, rozdziałka 800x400, procesor 800 mhz, 256mb ramu :lol: do tego cena zaporowa.
Porównaj sobie z tym co wkleił ptu 1024x800, procesor 4x 1,6 ghz, 1gb ramu i nawet jak zapłacisz vat i cło to wyjdzie tyle samo albo i taniej.

Do tego masz wifi i androida dzięki któremu możesz sobie wgrać yanosika, google maps czy inna fajną nawigację. Na win ce też niby można wgrać inna navi ale nie jest to takie proste.
BenusS
Bywalec forum
BMW: n47d20
Rok produkcji: 2002
Miasto: Legionowo

Post autor: BenusS »

Wandii ma rację :) od wczoraj mam na androidzie i jest genialna jak na taki urządzenie wszystko śmiga fajnie nic się nie zacina :D PS. Wandii jeszcze raz dzięki radio śmiga jak ta lala :D
ptu
Bywalec forum
BMW: Sedan 1.9
Rok produkcji: 2000
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Koszalin

Post autor: ptu »

Wgrajcie sobie jeszcze custom rom :) Tylko zobaczcie czy na pewno macie MTCD (w info o urządzeniu)

http://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcd-discussion-questions-development/rom-malaysk-roms-mtcd-device-t3385309
Awatar użytkownika
letis
Bywalec forum
BMW: E46 328 Ci
Rok produkcji: 1999
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Wrocław

Post autor: letis »

Koledzy a powiedzcie jak wygląda używanie np yanosika czy Google mapsi słuchanie radia/mp3 czy jakiejś aplikacji netowej typu tuba FM czy polska stacja. Chodzi mi jak to śmiga w jednym czasie. Może któryś z kolegów wrzucił by jakiś filmik jak to się sprawdza.
DawidK09
Bywalec forum
BMW: 318i M43
Rok produkcji: 1999
Miasto: Warszawa
VIN: JJ60596

Post autor: DawidK09 »

Nie wiem czy działa to tak samo w każdym urządzeniu, ale w kilku modelach widzałem, że w przypadku rozmowy telefonicznej /nawigacji/yanosika komunikaty są puszczane na przednie głośniki, a radio czy muzyka dalej leci z tylnych głośników.
Obrazek
ptu
Bywalec forum
BMW: Sedan 1.9
Rok produkcji: 2000
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Koszalin

Post autor: ptu »

letis pisze:Koledzy a powiedzcie jak wygląda używanie np yanosika czy Google mapsi słuchanie radia/mp3 czy jakiejś aplikacji netowej typu tuba FM czy polska stacja. Chodzi mi jak to śmiga w jednym czasie. Może któryś z kolegów wrzucił by jakiś filmik jak to się sprawdza.
U mnie muzyka działa w tle normalnie, przy komunikatach z navi. W moim przypadku copilot muzyka jest wyciszana trochę, pewnie da się to zmienić jakąś apką. Przy rozmowie telefonicznej również muzyka jest wyciszana.
MisieKrk
Bywalec forum
BMW: E46 touring 320d M47N
Rok produkcji: 2003
Województwo: małopolskie
Miasto: Krakow
VIN: PP04098

Post autor: MisieKrk »

Jak z jakością dźwięku tych chińczyków ?
wandii
Bywalec forum
BMW: e60 e92
Rok produkcji: 2009
Miasto: Ciechanow

Post autor: wandii »

Grają dobrze, na pewno lepiej niż oryginalne radia.
Mają wyjścia na wzmacniacz jeśli chciałbyś czegoś więcej
MisieKrk
Bywalec forum
BMW: E46 touring 320d M47N
Rok produkcji: 2003
Województwo: małopolskie
Miasto: Krakow
VIN: PP04098

Post autor: MisieKrk »

Dzięki. Audiofilem nie jestem, więc jeśli nie jest gorzej niż z ORI to tylko na plus. Widziałem, że na allegroszu można nabyć za około 1300zl, w związku z tym ściąganie z ali nie ma sensu. Do tego rozebrać wytłumić drzwi, założyć przyzwoite głośniki i powinno być całkiem spoko.
Awatar użytkownika
wuodek
Bywalec forum
BMW: 320i
Rok produkcji: 2002
Województwo: śląskie
Miasto: Bytom

Post autor: wuodek »

MisieKrk pisze:Dzięki. Audiofilem nie jestem, więc jeśli nie jest gorzej niż z ORI to tylko na plus. Widziałem, że na allegroszu można nabyć za około 1300zl, w związku z tym ściąganie z ali nie ma sensu. Do tego rozebrać wytłumić drzwi, założyć przyzwoite głośniki i powinno być całkiem spoko.
Poczytaj do końca ofertę bo pewnie na samym dole jest informacja że aukcja dotyczy usługi zamówienia i jak dowalą cło to Ty je płacisz.
Zapraszam do galerii mojej czerwonej strzały. Klik w obrazek :)
Obrazek
Zapraszam też na fanpage:
https://www.facebook.com/Japan.AiRed/
ODPOWIEDZ