Co do kosztów, kupiłem bezpośrednio od producenta, podpiąłem sie do grupowego zamówienia na e46fanatics, dostalismy $28 zniżki, a więc:
-Stacja bez map $379
- przesyłka $19.99 dodatkowo wziąłem jakieś ubezpieczenie za $5
Po za płaceniu przez PayPal wyszło mi 1280zł z groszami. Poprosiłem sprzedawce żeby zadeklarował niższą wartość oraz określił paczkę jako prezent i zrobił to,
ale i tak musiałem zapłacić 175zł cła. Chyba, że to firma kurierska przycieła, bo kazali zapłacić przy odbiorze i dali tylko papier że to na poczet cła, a papier od celni przyślą jak dostaną. Reasumując całość zamknęła się w 1455zł. Gwarancja oczywiście 2 letnia. Dobre jest to że na e46fanatics cały czas jest kontakt z przedstawicielem producenta i można go o wszystko zapytać, pomaga też jak jest jakiś problem techniczny. Np jest jedna głupia rzecz w stacji, jak ustawi sie bluetooth na automatyczne połączenie z telefonem to przy włączeniu odrazu wskakuje bluetooth mode, a nie źródło jakie sie wybrało w opcjach, eonon tłumaczy to tym, że uznał bluetooth jako częściej używany niż sd albo usb. Na szczęście pare osób które kupiło stacje napisało że im sie to nie podoba i eonon zaraz wysłał up softu który to zmienia

To co mnie pozytywnie zaskoczyło i moim zdaniem jest dużym plusem to dźwięk, Stacja jest niewyobrażalnie głośniejsza w porównaniu do mojego wcześniejszego buisness cd. Ma sie wrażenie jakby głośniki były na wzmaku. Oczywiście nie porównuje eonona do markowych 1dinów jak np pioneer itd, bo tam sie czuje bass na sobie. W każdym razie moim zdaniem eonon gra dużo lepiej niż blaupunkt buisness CD, wrzucić tylko jakieś dobre głośniki ze zwrotnicami i dźwięk będzie cacy

Podświetleń guzików jest kilka do wyboru, jest tez pomarańczowy ale różni się troche np od podświetlenia klimatronika, jest jakby troche jasniejszy. Mnie osobiście to nie razi.
A z minusów to tunner radiowy, wydaje mi się że jednak jest troche gorszy od oem, znajduje te same stacje, ale w niektórych zadupiach słychać szumienie. Jeden gość z e46fanatcis polecił jakaś przejściówka z ebay która pomogła, później może też spróbuje.
Jest jeszcze drugi minus jaki zauważyłem, chociaż niewiem czy to będzie minus wszystkich stacji dla e46 czy tylko eonon. Mianowicie konsola w miejscu radia jest wystawiona na światło, o ile teraz nie ma żadnego problemu w odblaskiwaniu światła i wszystko wygląda łądnie o tyle w czasie letnim gdy słońce będzie mocno świeciło centralnie w tylnią szybe to wyświetlacz może trochę odbijać światło. Przedwczoraj właśnie słońce mocno dawało, a jak ustawiłem się centralnie tylną szybą do promieni to słabo było widać wyświetlacz. W planach mam przyciemnianie bocznych i tylnej szyby, może akurat też coś na to pomoże, poza tym zdałoby się zamienić folie na wyświetlaczu na matową antyodblaskową bo oryginalna świeci strasznie.
Ogólnie jak narazie stacja na plus i jestem bardzo zadowolony . Więcej wam napisze jak troche dłużej z nią pojeżdże.