SONDY LAMBA (N42)

Mariusz123
Posty: 1
Rejestracja: 29 sie 19, 19:35
BMW: BMW E46 Coupe
Rok produkcji: 1000
Państwo: Polska
Województwo: lubuskie
Miasto: zielona góra

#1

Post autor: Mariusz123 »

Witam
Czy ktoś z Was potrafi mi powiedzieć czy sondy działają poprawnie ??
Na zdjęciu sondy z inpy mam pytanie szczególnie do tych dwóch co zaznaczyłem (zdjęcie na rozgrzanym silniku) :
1)Jej wartości oscylują tylko między 0,43/0,46
2) Wartości na minusie (podejrzewam że tak nie powinno być)

Objawy:
1)Dość częsta wizyta na Orlenie (jeszcze chwila i będę miał tam złotą kartę)
2)Samochód na trasie ma problemy z wkręcaniem się na obroty

https://iv.pl/images/63219046583326769804.jpg
roque
Bywalec forum
Posty: 251
Rejestracja: 26 lip 19, 23:19
BMW: E46 318I Touring 105 kW N42
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Kraków
VIN: JY71815

#2

Post autor: roque »

Nie masz czasem żadnych błędów silnika? Sprawdzałeś? masz pewnie dwie sondy przed catem i jedna za.

Ja mam też problem z sonda lambdą, przepaliła mi się osłonka przewodów i chyba sonda zwariowała od przegrzanych przewodów, gdy te dotykały gorących elementów silnika. Sprawdź profilaktycznie jak to wygląda pod autem. Czy wtyczki nie są zasyfione olejem i czy osłonki kabli są w całości. JA u siebie na razie podreperowałem osłony i wyczyściłem wtyczki. Skasowałem błędy i będę testował jutro czy znów wyskoczy błąd lambdy.
adi3d
Bywalec forum
Posty: 584
Rejestracja: 16 cze 17, 13:37
BMW: E46 318i n42
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: kujawsko-pomorskie
Miasto: Toruń
Lokalizacja: Toruń

#3

Post autor: adi3d »

Ile Ci spala na 100km ? Może przepływomierz do wymiany.
Napisz odpowiedź
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatnia aktywność

Wróć do „Benzyna”