Pomocy e46 99r. Nie działają szyby,wycieraczki,radio

Problemy i ich rozwiązania związane z elektroniką i alarmami w Naszych trójkach
pablito93
Posty: 5
Rejestracja: 9 lut 16, 17:27
BMW: e46
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Warszawa

#1

Post autor: pablito93 »

Witam potrzebuje pomocy w swojej e46 coupe. Rano wsiadłem po przekręceniu kluczyka radio zaczęło grać na full nie reagowała na żadne ściszenie wyłączenie cokolwiek wiec odłączyłem kleme po chwili wsiadłem i zauważyłem że większość rzeczy nie działa. Nie otwierają sie szyby ( z pilota reagują) nie działa radio i wycieraczki. Czasem potrafi się wyłączyć kontrola trakcji i muszę zgasić auto by znów sie właczyła kierunki na zewnątrz działają w środku na desce ich nie pokazuje rówież halogeny na zewnątrz są na liczniku ich nie pokazuje. Sprawdzane były 3 razy bezpieczniki moduł komfortu był podmieniany nie zadziałał ( miał inne nr.) lecz przy odłączeniu zasilania i podłączeniu szyby tak jakby reagowały. Przekazniki były podmieniane nie zmieniło to nic pod kompa podpinałem nic nie wykazała ;/ nie często jestem lecz jak by ktoś miał pomysł prosił bym o kontakt na tel 725572448 najlepiej jakiś magik z okolic Warszawy
zibi_j1
Weteran
Posty: 5880
Rejestracja: 1 lut 14, 13:22
BMW: e46 318d
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: świętokrzyskie
Miasto: Warszawa

#2

Post autor: zibi_j1 »

Odłącz to radio. Może masz w nimzwarcie i sieje błędem po całym aucie
BMW by Zibi - czyli jak feniks z popiołów (dosłownie :) )
https://e46forum.pl/bmw-by-zibi-318d-320d-podsumowanie-roczne-s-13313#p92483

Obrazek
kiceq
Bywalec forum
Posty: 135
Rejestracja: 9 maja 15, 18:01
BMW: e46 coupe
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Kobylka

#3

Post autor: kiceq »

uwazasz ze zwarcie na zasilaniu radia, moze robic zwarcie w wycieraczkach i szybach ? Tam jest pewnie jakas rzezba w instalacji. Nie jest to przypadkiem slabo przelozony anglik?;)
Awatar użytkownika
GUMMISS
Przyjaciel forum
Posty: 4028
Rejestracja: 8 wrz 10, 18:56
BMW: 318i Touring
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: kujawsko-pomorskie
Miasto: brodnica
Lokalizacja: Kawki
Płeć:

#4

Post autor: GUMMISS »

Wypadało by się przywitać, w odpowiednim dziale. Powinna być blokada pisania bez przywitania, tylko czytanie..... :foch: :foch: :foch:
Być może i słabo przełożony anglik. :unknown:
Zwarcie lub uszkodzenie jednego z modułów w naszych samochodach może powodować wadliwe działanie innych. Dam Ci schemat poglądowy magistrali cyfrowych zamontowanych w samochodzie. Jeżeli nie działają Ci prawidłowo urządzenia podłączone do jednego koloru to coś na tej linii jest uszkodzone :x
http://gummiss.wrzuta.pl/obraz/ayNdbNWKpSW/bus_topology_i_-k-m-p-can-diagnostic#header
Bo Możemy Więcej...
L W G 8)
przemek2209
Bywalec forum
Posty: 689
Rejestracja: 4 maja 15, 22:13
BMW: 523iA
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Koszalin

#5

Post autor: przemek2209 »

Zibi dobrze Ci radzi. Z identycznym problemem kupilem auto, cale 12zl dalem za kostke do radia ktora byla zla i klopot znikl
pablito93
Posty: 5
Rejestracja: 9 lut 16, 17:27
BMW: e46
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Warszawa

#6

Post autor: pablito93 »

Przepraszam, że bez przywitania ale wczoraj mi zależało na czasie. Dzięki za schemat auto na 200% nie jest anglikiem ;) A usterka niestety nie została usunięta nadal nad nią toczę bój a kwestie przywitania już nadrabiam.Pozdrawiam
przemek2209
Bywalec forum
Posty: 689
Rejestracja: 4 maja 15, 22:13
BMW: 523iA
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Koszalin

#7

Post autor: przemek2209 »

Odlaczales radio i sprawdzales?
Awatar użytkownika
Dobrodziej_1983
Moderator
Posty: 5048
Rejestracja: 24 mar 14, 16:36
BMW: E39 525i
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk
VIN: PK82840
Płeć:

#8

Post autor: Dobrodziej_1983 »

Modół komfortu? Nie pokazuje żadnych błędów to dziwne, na czym sprawdzałeś te błędy? Nawet jak by było zwarcie to diagnostyka by pokazała w INPA czy rheingold.
Było: 318d+ m47n supertouring.
Jest: Mercedes ML 500
pablito93
Posty: 5
Rejestracja: 9 lut 16, 17:27
BMW: e46
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Warszawa

#9

Post autor: pablito93 »

Nie odłączałem radia jutro się tym zajmę niestety dziś nie miałem za bardzo czasu praca ;/
pablito93
Posty: 5
Rejestracja: 9 lut 16, 17:27
BMW: e46
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Warszawa

#10

Post autor: pablito93 »

Niestety odpięcie radia nic nie pomogło i prawdopodobnie bedzie musiała iść do speca od elektryki sam prawdopodobnie nic nie zdziałam ;/. Ale dzieki za podpowiedzi :)
Napisz odpowiedź
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatnia aktywność

Wróć do „Elektronika”