Odpala i zaraz gaśnie

madmiked
Bywalec forum
Posty: 14
Rejestracja: 7 lut 19, 14:57
BMW: 328ci
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Knurów

#1

Post autor: madmiked »

Cześć, po uporaniu się z poprzednimi problemami przyszedł czas na kolejne...

E46 328ci automat.
Rano odpaliłem samochód i pracował prawidłowo, ale zaraz go zgasiłem, żeby wrócić po portfel do domu :fool: . Po powrocie i odpaleniu ponownie po chwili zgasł, pracuje tylko jak mu się lekko gazu doda, na wolnych gaśnie praktycznie od razu. Brak błędów na kompie, odpięcie przeplywki nic nie daje, przegazowanie też nie. Filtr paliwa był wymieniony we wrześniu i tak cały czas praktycznie jeżdżę na gazie. Co sprawdzić dalej?

Dodam, że od kiedy go mam czuć benzyną krótko po odpaleniu i wczoraj przy dodaniu gazu podczas jazdy trochę zatrzęsło, ale było to jednorazowe i na tyle słabe, że zignorowałem temat.
Awatar użytkownika
scghost
Bywalec forum
Posty: 7199
Rejestracja: 11 kwie 15, 22:18
BMW: 320i
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Krakow
VIN: CF26066
Lokalizacja: Kraków

#2

Post autor: scghost »

sprawdz cisnienie na listwie paliwowej
i przyjrzyj sie tez swiecom
Obrazek
Moja zabawka :)
Moje youtuby -> -=klik=-
Okresy wymian i przeglądów -> >klik<
Klimczak
Bywalec forum
Posty: 19
Rejestracja: 10 lip 19, 6:00
BMW: 316i
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Lędziny
VIN: AX04092

#3

Post autor: Klimczak »

To samo mam praktycznie , po walce poddałem się i oddałem do znajomego mechanika na dniach dam info jak się wyjaśni.
Awatar użytkownika
maniek21112
Specjalista
Posty: 10289
Rejestracja: 6 wrz 17, 8:18
BMW: 320d touring M47N 210ps_433nm 328ia sedan M52TUB28
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Świdnica_Wrocław

#4

Post autor: maniek21112 »

Komputer i ocena korekt paliwowych, to wiele powie.
Diagnostyka INPA ISTA NCS PASOFT uszczelniacze zaworowe n42/46 oględziny Świdnica/Wrocław tel. 782-784-200
328ia mańka i żony ;) cosmosschwarz
540ia black-sapphire metalic
740IL island-green
730I V8 orient-blau
madmiked
Bywalec forum
Posty: 14
Rejestracja: 7 lut 19, 14:57
BMW: 328ci
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Knurów

#5

Post autor: madmiked »

Klimczak pisze: 31 lip 19, 20:30 To samo mam praktycznie , po walce poddałem się i oddałem do znajomego mechanika na dniach dam info jak się wyjaśni.
A czego próbowałeś?
Klimczak
Bywalec forum
Posty: 19
Rejestracja: 10 lip 19, 6:00
BMW: 316i
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Lędziny
VIN: AX04092

#6

Post autor: Klimczak »

Problem załatwiony , winny był separator oleju , był w opłakanym stanie i robił ciśnienie prawdopodobnie do tego miałem lewe powietrze też naprawione.
Napisz odpowiedź
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatnia aktywność

Wróć do „Benzyna”