Inpa problem po instalacji

3gary
Bywalec forum
Posty: 136
Rejestracja: 13/10/17, 18:11
BMW: E46 touring M54B25
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdańsk
Kontakt:

Inpa problem po instalacji

Post autor: 3gary » 16/11/17, 22:35

Cześć. Mam problem z Inpą, mianowicie, po zainstalowaniu program działa, ale po kliknięciu w jakąkolwiek funkcje wyświetla mi się komunikat: "Error compiling script files".

Kabel: Viaken
System: Vista 32 bity :D
Inpa według opisu 5.0.7, chociaż przy instalacji jak widać na screenie chyba nie.
Zmienne środowiskowe poprawione jak trzeba.

Na początku instalacji wyświetla się coś takiego, później nie ma żadnych błędów:
Obrazek

Hardware->OBD
Obrazek

Wersje z instalacji:
Obrazek

Prosiłbym o rady, instalacja odpalana z wirtualnego napędu jeśli ma to jakieś znaczenie, sam program pobrany z chomikuj.



Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5523
Rejestracja: 12/07/11, 15:25
BMW: Search
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Gadu-Gadu: 4317162
Lokalizacja: K/R/A/K/Ó/W
Kontakt:

Inpa problem po instalacji

Post autor: MARC » 17/11/17, 5:43

Czy to są pliki które dają w formie płyty cd?

Woytek

Inpa problem po instalacji

Post autor: Woytek » 17/11/17, 12:09

MARC pisze:Czy to są pliki które dają w formie płyty cd?
Nie ma ich na płycie, na płycie dostajesz między innymi sterownik ftdi, jakieś programiki dla grupy VAG itp itd..

Awatar użytkownika
scghost
Bywalec forum
Posty: 5108
Rejestracja: 11/04/15, 22:18
BMW: 320i
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Krakow
VIN: CF26066
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Inpa problem po instalacji

Post autor: scghost » 17/11/17, 12:43

mi w ogole nie dali plyty :lol: ale tez dostalem na mail te linki co wyzej kolega podlinkowal
sterowniki do ftdi + instalka okrojonej inpy, ta co pokazywalem na filmiku kiedys
Obrazek
Moja zabawka :)
Moje youtuby -> -=klik=-
Okresy wymian i przeglądów -> >klik<


Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5523
Rejestracja: 12/07/11, 15:25
BMW: Search
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Gadu-Gadu: 4317162
Lokalizacja: K/R/A/K/Ó/W
Kontakt:

Inpa problem po instalacji

Post autor: MARC » 17/11/17, 13:16

Na płycie była instalka INPY wraz z plikami do konfiguracji. Instrukcją dot. portu COM 2 itp...
INPE mają "gołą" bez dodatków.
Natomiast u mnie to działało połowicznie.

3gary
Bywalec forum
Posty: 136
Rejestracja: 13/10/17, 18:11
BMW: E46 touring M54B25
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdańsk
Kontakt:

Inpa problem po instalacji

Post autor: 3gary » 17/11/17, 18:13

Dzięki Woytek, Inpa działa :D
Od siebie mogę dodać tyle że od Viakena oprócz kabla dostałem sterowniki i instrukcję jak je zainstalować.

Awatar użytkownika
Badboy-PL
Bywalec forum
Posty: 102
Rejestracja: 30/07/16, 8:21
BMW: BMW E46 318I
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: łódzkie
Miasto: Bergen op zoom Holandia
Kontakt:

Inpa problem po instalacji

Post autor: Badboy-PL » 07/05/18, 14:11

Siemanko. Mam problem, mam płytkę z inpa 5.0 jaka dostałem lezy kabelki. Kiedy zainstaluje inpe na dysku „c” to ładnie sie uruchamia i działa. Natomiast kiedy uruchamiam ncs expert wywala od razu błąd z biblioteka api32.dll spotkał sie z tym ktoś ??? Natomiast jesli zainstaluje z bmw standard tools ncs to z koleji inpa nie działa


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

wydma
Posty: 3
Rejestracja: 26/02/17, 15:13
BMW: e46 318i
Rok produkcji: 1998
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Będzin
VIN: JJ07555
Kontakt:

Re: Inpa problem po instalacji

Post autor: wydma » 28/08/19, 16:40

Witam.Ponawiam temat gdyż mam ten sam problem po instalacji inpy wyskakuje Error compiling script files,kabel od viaken'a+ płytka na której była tylko instrukcja :o ...napisałem do nich ale 0 odzewu.I tu pytania czy któryś z was nadal ma te linki do pobrania? Użytkownik Woytek już je wstawiał ale niestety już wygasły :cry:


ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do „Diagnostyka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości