Czego potrzeba na forum - uwagi!

Ogłoszenia, pytania, błędy, sugestie dotyczące działania e46forum.pl
Awatar użytkownika
Dzidek90
Przyjaciel forum
Posty: 3620
Rejestracja: 16 lis 2013, 19:13
BMW: X1 E84 Sdrive
Rok produkcji: 2010
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Lędziny
VIN: VK06849
Kontakt:

Post autor: Dzidek90 »

MARC pisze:Macie racje. Znów zaczyna zamulać, strony czasem ładują się ekspresowo a czasem baaardzo długo.
To nie zależy od chrome, mam firefox'a i jest to samo.

Proste doświadczenie:
Otwórz temat np http://e46forum.pl/viewtopic.php?f=28&t=13313&start=2000
Wejdź na ostatnią stronę...
A teraz spróbuj cofnąć o 1 stronę wstecz...
U mnie już ponad minutę ładuje.

MARC u mnie często to występuje....
Niekiedy mam coś takiego ze forum się ładuje, ładuje....... ładuje a potem wyskakuje informacja "nie udało się nawiązać połączenia" ;)
I to nie wina przeglądarki czy PC.... Sprawdzane na 2 lapkach i tel ;)
BMW
Dla Ciebie to trzy zwykle litery,
Dla mnie zaś silnik i koła cztery.
Jedyna marka która ma dusze,
Na inne auto juz się nie skuszę.

vam damme
Bywalec forum
Posty: 83
Rejestracja: 22 lip 2016, 18:04
BMW: 320i
Rok produkcji: 99
Państwo: Polska
Województwo: podkarpackie
Miasto: Stalowa Wola
VIN: JM37583
Kontakt:

Post autor: vam damme »

mi tam szybko się otwiera, pierwsza strona za pierwszym razem po kilku sekundach a następnie szybciej. Zawartość zdjęć spowalnia ale dalej obstawiam słabe wasze kompy, nie obrażając nikogo ;)
BMW 320i R6 sedan :pb98:
isolato

Post autor: isolato »

u mnie też nie ma problemów. Owszem były kilka dni temu, jeszcze jak chat był na głównej stronie, ale teraz forum ładuje się szybko, bez lagów. Średni czas ładowania 0.36 sek - obojętnie czy strona główna, czy jakiś konkretny temat

Obrazek

jakby ktoś chciał u siebie sprawdzić: http://test.watchscript.pl/
Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5529
Rejestracja: 12 lip 2011, 15:25
BMW: Search
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Gadu-Gadu: 4317162
Lokalizacja: KRAKÓW
Kontakt:

Post autor: MARC »

Dzidek90 pisze:
MARC pisze:Macie racje. Znów zaczyna zamulać, strony czasem ładują się ekspresowo a czasem baaardzo długo.
To nie zależy od chrome, mam firefox'a i jest to samo.

Proste doświadczenie:
Otwórz temat np http://e46forum.pl/viewtopic.php?f=28&t=13313&start=2000
Wejdź na ostatnią stronę...
A teraz spróbuj cofnąć o 1 stronę wstecz...
U mnie już ponad minutę ładuje.

MARC u mnie często to występuje....
Niekiedy mam coś takiego ze forum się ładuje, ładuje....... ładuje a potem wyskakuje informacja "nie udało się nawiązać połączenia" ;)
I to nie wina przeglądarki czy PC.... Sprawdzane na 2 lapkach i tel ;)
Dopiero dziś zauważyłem ten problem. Na telefonie jest to samo więc to nie wina kompa tylko serwera.
Awatar użytkownika
Dzidek90
Przyjaciel forum
Posty: 3620
Rejestracja: 16 lis 2013, 19:13
BMW: X1 E84 Sdrive
Rok produkcji: 2010
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Lędziny
VIN: VK06849
Kontakt:

Post autor: Dzidek90 »

MARC pisze:
Dzidek90 pisze:
MARC pisze:Macie racje. Znów zaczyna zamulać, strony czasem ładują się ekspresowo a czasem baaardzo długo.
To nie zależy od chrome, mam firefox'a i jest to samo.

Proste doświadczenie:
Otwórz temat np http://e46forum.pl/viewtopic.php?f=28&t=13313&start=2000
Wejdź na ostatnią stronę...
A teraz spróbuj cofnąć o 1 stronę wstecz...
U mnie już ponad minutę ładuje.

MARC u mnie często to występuje....
Niekiedy mam coś takiego ze forum się ładuje, ładuje....... ładuje a potem wyskakuje informacja "nie udało się nawiązać połączenia" ;)
I to nie wina przeglądarki czy PC.... Sprawdzane na 2 lapkach i tel ;)
Dopiero dziś zauważyłem ten problem. Na telefonie jest to samo więc to nie wina kompa tylko serwera.
Dokładnie :) Coś jest nie tak jak powinno być :roll:
BMW
Dla Ciebie to trzy zwykle litery,
Dla mnie zaś silnik i koła cztery.
Jedyna marka która ma dusze,
Na inne auto juz się nie skuszę.

mariryb
Specjalista
Posty: 5238
Rejestracja: 09 kwie 2011, 09:07
BMW: 330ci 535d
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Radom Wieniawa
Kontakt:

Post autor: mariryb »

Ja na telefonie tez czasem tak mam. Strona ładuje sie i nic. Wezmę wstecz i jeszcze raz i odrazu jest.
Felgi tak jak dziewczyny - co najmniej 18-tki
Awatar użytkownika
Dzidek90
Przyjaciel forum
Posty: 3620
Rejestracja: 16 lis 2013, 19:13
BMW: X1 E84 Sdrive
Rok produkcji: 2010
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Lędziny
VIN: VK06849
Kontakt:

Post autor: Dzidek90 »

mariryb pisze:Ja na telefonie tez czasem tak mam. Strona ładuje sie i nic. Wezmę wstecz i jeszcze raz i odrazu jest.

Ja mam znowu tak ze nawet jeśli odświeżę to nic się nie dzieje ;)
Jak by server/strona sie zawieszała.... Gdyby to było na jednym urządzeniu pomyślał bym ze to jakiś problem z PC/Tel ale sprawdzałem to na 2PC i tel ;)
BMW
Dla Ciebie to trzy zwykle litery,
Dla mnie zaś silnik i koła cztery.
Jedyna marka która ma dusze,
Na inne auto juz się nie skuszę.
spinecki
Administrator
Posty: 582
Rejestracja: 02 lip 2008, 17:55
BMW: 318d Touring
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Warszawa
VIN: PK82683
Kontakt:

Post autor: spinecki »

Polecam wszystkim tym, którzy po ostatnich przenosinach mają jakiekolwiek problemy z działaniem forum (z reklamami czy bez) zmianę serwerów dns. Służy do tego bardzo sprytny program: http://www.sordum.org/7952/dns-jumper-v2-0/

To naprawdę pomaga.
spinecki
Administrator
Posty: 582
Rejestracja: 02 lip 2008, 17:55
BMW: 318d Touring
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Warszawa
VIN: PK82683
Kontakt:

Post autor: spinecki »

isolato pisze:u mnie też nie ma problemów. Owszem były kilka dni temu, jeszcze jak chat był na głównej stronie, ale teraz forum ładuje się szybko, bez lagów. Średni czas ładowania 0.36 sek - obojętnie czy strona główna, czy jakiś konkretny temat

Obrazek

jakby ktoś chciał u siebie sprawdzić: http://test.watchscript.pl/
Rowniez polecam powyzsze sprawdzenie przed wyciaganiem wnioskow.
Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5529
Rejestracja: 12 lip 2011, 15:25
BMW: Search
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Gadu-Gadu: 4317162
Lokalizacja: KRAKÓW
Kontakt:

Post autor: MARC »

Panowie...

Przypominam temat wątku:

Czego potrzeba na forum - uwagi!

Z poważaniem...
Wasz wicekapral

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do „Sprawy techniczne i organizacyjne”