COŚ Z ELEKTRONIKĄ POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Problemy i ich rozwiązania związane z elektroniką i alarmami w Naszych trójkach
Awatar użytkownika
leszczo 25
Bywalec forum
Posty: 40
Rejestracja: 25/11/09, 15:27
BMW: 328
Rok produkcji: 98
Państwo: Polska
Województwo: lubelskie
Miasto: LUBLIN
Kontakt:

COŚ Z ELEKTRONIKĄ POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: leszczo 25 » 13/01/10, 22:35

witam posiadam bmw 328 z 98 r z 47 tys przebiegu wymieniłem dziś olej i klient chciał wykasować mi inspekcje ale nie dał rady pózniej ja zacząłem ale tez nie dałem rady i dałem sobie spokój po jakims czasie prowadziłem auto do garażu dojechałem postawiłem wszystko ok Auto stało niezapalone grała muzyka godzine pózniej zaczeła przerywać i robic się ciszej i głośniej wyłączyłem zapłon i włączyłem zapaliły się wszystkie kontrolki ale za chwile powinny zgasnąć ale świecą się dalej próbowałem odpalić nidy rydy jak chcem palic to migają kontrolki tak jakby zwarcie akumulator dobry po chwili zresetowałem komputer ale to samo nie wiem co robić auta z garażu niemoge wyciągnąć POMOCY BŁAGAM CO TO MOŻE BYĆ !! :cry: KOMPUTER SPALIŁ SIĘ ??? :cry:


600rr
Posty: 4
Rejestracja: 17/12/09, 14:20
BMW: 328Ci
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: lubelskie
Miasto: Chełm
Kontakt:

Re: COŚ Z ELEKTRONIKĄ POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: 600rr » 13/01/10, 22:59

Miałem identyczną sytuacje, w moim przypadku był padnięty akumulator

Awatar użytkownika
swimmer88
Bywalec forum
Posty: 28
Rejestracja: 21/10/09, 19:14
BMW: E46 323 Ci
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: łódzkie
Miasto: OZORKÓW
Kontakt:

Re: COŚ Z ELEKTRONIKĄ POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: swimmer88 » 14/01/10, 0:10

Na 90% aku. u mnie jeszcze światła błyskaly przy odpalaniu. Sprawdz aku. pozdro
Tylny napęd jest jak sex, po co jeździć na ręcznym jak można dać w piz..

ppablo
Bywalec forum
Posty: 35
Rejestracja: 28/12/09, 12:05
BMW: 330d
Rok produkcji: 0
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: G/K
Kontakt:

Re: COŚ Z ELEKTRONIKĄ POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: ppablo » 14/01/10, 10:56

Jest to objaw rozładowanego akumulatora. Moje autko ma odwiedziny w ASO z tego powodu, bo na postoju coś pobiera prąd i po kilku godzinach czasem nawet w krótszym czasie potrafi rozładować akumulator. Chłopaki szukają przyczyny.
Masz nagłośnienie zmodyfikowane tubami wzmacniaczami? czy standard?
Jeśli standard to faktycznie b.szybko rozładowało Ci akumulator. Więc albo padnięty akumulator albo też coś zaczęło na lewo Ci prąd pobierać.

Awatar użytkownika
leszczo 25
Bywalec forum
Posty: 40
Rejestracja: 25/11/09, 15:27
BMW: 328
Rok produkcji: 98
Państwo: Polska
Województwo: lubelskie
Miasto: LUBLIN
Kontakt:

Re: COŚ Z ELEKTRONIKĄ POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: leszczo 25 » 14/01/10, 16:29

tak to akumulator :) ale dziwna sprawa że tak szybko go rozładowało,fakt że bawiłem się w kasowanie inspekcji i zapłon kilkanaście razy właczałem i wyłaczałem pewnie zwarcie jakieś zrobiłem nagłośnienie seryjne .no nic odpaliłem od kabli i jest ok odpukać pali i nic nie miga dziękuje koledzy za pomoc to moje pierwsze bmw i pewnie jeszcze nie jedna rzecz mnie zadziwi będe pisał pozdro :) naprawde fajna sprawa to forum zawsze pomoze :)


ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości