BMW e46 2.5 odpala i gasnie

Dejv93
Posty: 2
Rejestracja: 31 sty 19, 22:21
BMW: e46
Rok produkcji: 1000
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Pruszcz Gdański
VIN: WBAAV31010FX00707

#1

Post autor: Dejv93 »

Witam klubowiczów.
Mam problem z BMW e46. Czytam i czytam wszędzie co może być spowodowane tym że silnik odpala po czym gasnie dowiedziałem się że to może być czujnik położenia wału korbowego lub pompa paliwa . Ale chciałbym się upewnić co myślicie sami o tym.
Przy odpalanu jak dodaje gazu a złapie obroty to go zmuli jak by za mało powietrza dostawał.
Przeplywka wymieniona pompa paliwa również filtr paliwa . Jedyne co to ten czujnik Ale nie jestem pewny na 100pro .
Podlonczony był pod kompa to nie chciał się podlonczyc przez obd2 pokazywalo żeby się polonczyl przez te okrągłe złącze. Ale ja tego złącza nie mam . Dzięki za pomoc z góry!
Pozdtawiam
Awatar użytkownika
maniek21112
Specjalista
Posty: 10289
Rejestracja: 6 wrz 17, 8:18
BMW: 320d touring M47N 210ps_433nm 328ia sedan M52TUB28
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Świdnica_Wrocław

#2

Post autor: maniek21112 »

Dejv93 pisze: 31 sty 19, 22:37Podlonczony był pod kompa to nie chciał się podlonczyc przez obd2 pokazywalo żeby się polonczyl przez te okrągłe złącze. Ale ja tego złącza nie mam .
To peszek, tylko z silnikiem połączysz się w kabinie przy pomocy inpa bez problemu. Bez tego to trochę wróżenie, ale oba typy są prawdopodobne.
Diagnostyka INPA ISTA NCS PASOFT uszczelniacze zaworowe n42/46 oględziny Świdnica/Wrocław tel. 782-784-200
328ia mańka i żony ;) cosmosschwarz
540ia black-sapphire metalic
740IL island-green
730I V8 orient-blau
Dejv93
Posty: 2
Rejestracja: 31 sty 19, 22:21
BMW: e46
Rok produkcji: 1000
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Pruszcz Gdański
VIN: WBAAV31010FX00707

#3

Post autor: Dejv93 »

Doba dzięki bardzo
tantin10
Posty: 1
Rejestracja: 15 lut 19, 21:23
BMW: E46 M43
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Sieroszewice

#4

Post autor: tantin10 »

witam podepnę się pod temat bo moje E46 m43 12.2000r robi dokładnie to samo czyli zapali i gaśnie po podpięciu kompa nie ma żadnych błędów iskra ok jedyne w parametrach żeczywistych widać bardzo, bardzo długie czasy otwarcia wtrysków 65ms i obciążenie 226 mg/suw przy kręceniu rozrusznikiem i czuć zapach paliwa reszta parametrów wydaje się być ok ma ktoś pomysł co może być przyczyną tak długiego czasu wtrysku? bo skończyły mi się pomysły.
Kolego Dejv93 nie wiem czym się próbujesz połączyć ale ja jak się łącze to wybieram pojazd z listy bądz wpisuje vin i wtedy się połączy a jak wcisnę diagnostyka OBD niestety ale nie może się połączyć.
Napisz odpowiedź
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatnia aktywność

Wróć do „Benzyna”