Zamykanie szyb z pilota

lChrumekl
Posty: 2
Rejestracja: 02/05/18, 10:32
BMW: E46
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Tarnów
Kontakt:

Zamykanie szyb z pilota

Post autor: lChrumekl » 11/12/18, 16:26

Siemka ! Po zakupie BMW E46 Coupe 2003 r. po liftowa wersja miałem problem z kluczykiem. Przedwczoraj byłem wymienić baterię, okazało się, że to był problem. Bateria po prostu po latach działania, odmówiła współpracy. Zakodowałem kluczyk na nowo (5 razy włączyłem zapłon + przycisk odblokowania auta + 3-krotne wciśnięcie przycisku blokowania). Sprawdziłem, działa opcja otwierania szyb z pilota. Problem jest jednak przy zamykaniu. Gdy przytrzymam przycisk zamykania, szyby od strony kierowcy oraz pasażera zamykają się, w przeciwieństwie do szyb na tylnich siedzeniach. Słyszałem, że jest to stosunkowo często spotykany problem, lecz nie wiem gdzie szukać jego źródła. Ogółem otwieranie tylnich szyb jest mi zupełnie nie potrzebne. Istnieje opcja odłączenia od bezpieczników tylko i wyłącznie tylnich szyb ? Może jest jakaś inna metoda na te szyby ? Nie działa również mi przycisk otwierania bagażnika, problem leży w pilocie czy jest to opcja, którą należy włączyć po podpięciu do komputera ? Dziękuje bardzo każdemu za poświęcony mi czas i udzieloną odpowiedź.


Awatar użytkownika
Majek23
Posty: 7
Rejestracja: 21/08/18, 10:19
BMW: BMW
Rok produkcji: 2007
Państwo: Polska
Województwo: lubuskie
Miasto: Gubin
Kontakt:

Zamykanie szyb z pilota

Post autor: Majek23 » 11/12/18, 20:23

Witam.Jeżeli masz dostęp do Ncsexpert to porównaj sobie jakie masz wpisy w module GM,czy różnią się od tych:
Komfortowe zamykanie tylnych szyb z pilota
GM5

KOMFORTSCHLIE_FB_O_FH_HI
nicht_aktiv
KOMFORTSCHLIESSUNG_FB
aktiv

Awatar użytkownika
Bloku92
Bywalec forum
Posty: 51
Rejestracja: 28/03/16, 15:07
BMW: 330 XD
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Bytom
VIN: JH91231
Kontakt:

Zamykanie szyb z pilota

Post autor: Bloku92 » 17/01/19, 10:36

Dokładnie jak wyżej, komfortowe otwieranie tyłu bedzie aktywowane natomiast pewnie o zamykaniu juz ktos zapomnial :) wystarczy przekodowac Ncs-em.


ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do „Kodowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości