Problem z podłączeniem panela ASC 8373754

Problemy i ich rozwiązania związane z elektroniką i alarmami w Naszych trójkach
ODPOWIEDZ
AG Coupe
Posty: 2
Rejestracja: 08/12/2018, 11:10
BMW: 323 CI
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: warmińsko-mazurskie
Miasto: MAZURY
VIN: EX33019
Kontakt:

Problem z podłączeniem panela ASC 8373754

Post autor: AG Coupe » 08/12/2018, 11:17

Witam, mam problem z podłączeniem panela ASC / grzane foteli.
Ale od początku .
Pacjent E46 coupe 2000r.
Seryjnie wyposażony w przycisk ASC ( w kostce mam 4 przewody )
Kupiłem stelaż z panelem zespolonym ASC / Grzane fotele (8373754.9)
Gniazdo ASC jest kształtem identyczne tylko posiada mniej pinów - trzy.
Po podłączeniu samej wtyczki ASC jest podświetlenie przycisków ale ASC przycisk nie jest aktywny.
może ktoś przerabiał temat?
Jakieś sugestie ?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 08/12/2018, 16:12 przez AG Coupe, łącznie zmieniany 8 razy.


Awatar użytkownika
GUMMISS
Przyjaciel forum
Posty: 3825
Rejestracja: 08/09/2010, 18:56
BMW: 320d/524td
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: kujawsko-pomorskie
Miasto: brodnica
Gadu-Gadu: 3231748
Tlen: potrzebny codziennie do życia
VIN: ke68470
Lokalizacja: Środkowowschodnia cześć Europy, Polska, rejon kujaw i pomorza, okolice Brodnicy a dokładnie Kawki
Kontakt:

Post autor: GUMMISS » 08/12/2018, 12:49

Jeżeli stary działa i masz w domu miernik to zbadaj które piny się zwierają u które rozwierają w momencie wciśnięcia guzika i "ustaw" wtyczkę pod nowy panel. Podświetlenie pewnie działa razem z grzaniem.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Mój własny Sedan z europy jest na rozbiórkę, pisz jak coś potrzebujesz zanim inni to kupią :good:
Bo Możemy Więcej...
INPA NCS- mogę pomóc z autem, pisz, dzwoń. Będziemy dłubać :good:
Obrazek

AG Coupe
Posty: 2
Rejestracja: 08/12/2018, 11:10
BMW: 323 CI
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: warmińsko-mazurskie
Miasto: MAZURY
VIN: EX33019
Kontakt:

Post autor: AG Coupe » 08/12/2018, 14:31

właśnie o to chodzi że grzane d...py jeszcze są w planach, brak instalacji . Podłączona tylko kostka od ASC.
I jeśli do starego przełącznika dochodzi cztery przewody to i do panela też gdzieś trzeba go podłączyć ,
Na przewodzie jest napięcie po zapłonie


ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości