Problem z aux - radio mk4

Pytania, porady, problemy dotyczące systemów audio, nawigacji satelitarnej i cb radia
ODPOWIEDZ
eNse
Posty: 2
Rejestracja: 26/05/2018, 17:16
BMW: e46 330d
Rok produkcji: 1000
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Częstochowa
Kontakt:

Problem z aux - radio mk4

Post autor: eNse » 26/05/2018, 17:21

Witam, jest tutaj ktoś kto dokładał do E46 z tunerem BM54 kabel aux?

Zrobiłem wszystko według instrukcji i schematów, lutując odpowiednie rezystory i opornik w kabel a ekran i tak nie wykrywa kabla. Jedynie w momencie zetknięcia palcami masy do kabla sygnałowego pojawia się aux na monitorze i gra, po puszczeniu 2/3 sekundy i sygnał znika.

Wszystko polutowane tak jak należy, może ktoś miał jeszcze taki problem? Może wstawienie innego opornika rozwiąże problem?


Awatar użytkownika
scghost
Bywalec forum
Posty: 4613
Rejestracja: 11/04/2015, 22:18
BMW: 320i
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Krakow
VIN: CF26066
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: scghost » 26/05/2018, 22:04

pokaz fotke
Obrazek
Moja zabawka :)
Moje youtuby -> -=klik=-
Okresy wymian i przeglądów -> >klik<

kosteg
Bywalec forum
Posty: 47
Rejestracja: 10/12/2017, 17:03
BMW: 320d Touring
Rok produkcji: 2005
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Wroclaw
VIN: PW45547
Kontakt:

Post autor: kosteg » 28/05/2018, 13:12

Navi nie ma tu wiele do gadania więc zmień tytuł z "mk4" na "16:9".

Radio jest dość wrażliwe na komponenty, ich wartości ale i jakość. Sprawdź czy aby kabel nie jest za długi (zakłądając, że parametry podzespołów masz odpowiednie) i czy w samej jego wtyczce nie masz problemów (zakładając, że brałeś kabelek z odzysku). Zdaje się (ale to już wyłącznie moje domniemanie), że odległość tej płytki od samego radia ma znaczenie - bliżej lepiej.

Kobiel90
Bywalec forum
Posty: 11
Rejestracja: 12/08/2018, 8:37
BMW: e46 320d 150KM touring
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: lubelskie
Miasto: Kraśnik
VIN: WBAAP71070PP18463
Kontakt:

Post autor: Kobiel90 » 12/08/2018, 15:56

eNse pisze:
26/05/2018, 17:21
lutując odpowiednie rezystory i opornik w kabel
rezystor i opornik to to samo a z tego co wiem trzeba zapodać dwa kondensatory i opornik ;-P po kondensatorze na kanał i spięte opornikiem dzięki temu wykryje ci to jako urządzenie i nie wyłączy się po podłączeniu do telefonu. Niestety na tą chwilę nie pamiętam jaka pojemność kondensatorów ani jaka rezystancja opornika.


ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, Nawigacja, CB Radio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość