Problem z aux - radio mk4

Pytania, porady, problemy dotyczące systemów audio, nawigacji satelitarnej i cb radia
eNse
Posty: 2
Rejestracja: 26/05/18, 17:16
BMW: e46 330d
Rok produkcji: 1000
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Częstochowa
Kontakt:

Problem z aux - radio mk4

Post autor: eNse » 26/05/18, 17:21

Witam, jest tutaj ktoś kto dokładał do E46 z tunerem BM54 kabel aux?

Zrobiłem wszystko według instrukcji i schematów, lutując odpowiednie rezystory i opornik w kabel a ekran i tak nie wykrywa kabla. Jedynie w momencie zetknięcia palcami masy do kabla sygnałowego pojawia się aux na monitorze i gra, po puszczeniu 2/3 sekundy i sygnał znika.

Wszystko polutowane tak jak należy, może ktoś miał jeszcze taki problem? Może wstawienie innego opornika rozwiąże problem?


Awatar użytkownika
scghost
Bywalec forum
Posty: 4793
Rejestracja: 11/04/15, 22:18
BMW: 320i
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Krakow
VIN: CF26066
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Problem z aux - radio mk4

Post autor: scghost » 26/05/18, 22:04

pokaz fotke
Obrazek
Moja zabawka :)
Moje youtuby -> -=klik=-
Okresy wymian i przeglądów -> >klik<

kosteg
Bywalec forum
Posty: 49
Rejestracja: 10/12/17, 17:03
BMW: 320d Touring
Rok produkcji: 2005
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Wroclaw
VIN: PW45547
Kontakt:

Problem z aux - radio mk4

Post autor: kosteg » 28/05/18, 13:12

Navi nie ma tu wiele do gadania więc zmień tytuł z "mk4" na "16:9".

Radio jest dość wrażliwe na komponenty, ich wartości ale i jakość. Sprawdź czy aby kabel nie jest za długi (zakłądając, że parametry podzespołów masz odpowiednie) i czy w samej jego wtyczce nie masz problemów (zakładając, że brałeś kabelek z odzysku). Zdaje się (ale to już wyłącznie moje domniemanie), że odległość tej płytki od samego radia ma znaczenie - bliżej lepiej.

Kobiel90
Bywalec forum
Posty: 11
Rejestracja: 12/08/18, 8:37
BMW: e46 320d 150KM touring
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: lubelskie
Miasto: Kraśnik
VIN: WBAAP71070PP18463
Kontakt:

Problem z aux - radio mk4

Post autor: Kobiel90 » 12/08/18, 15:56

eNse pisze:
26/05/18, 17:21
lutując odpowiednie rezystory i opornik w kabel
rezystor i opornik to to samo a z tego co wiem trzeba zapodać dwa kondensatory i opornik ;-P po kondensatorze na kanał i spięte opornikiem dzięki temu wykryje ci to jako urządzenie i nie wyłączy się po podłączeniu do telefonu. Niestety na tą chwilę nie pamiętam jaka pojemność kondensatorów ani jaka rezystancja opornika.


ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do „Car Audio, Nawigacja, CB Radio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości