NCS Dummy - banalne kodowanie

Awatar użytkownika
KEMN1
Bywalec forum
Posty: 446
Rejestracja: 06/05/2012, 23:06
BMW: e46
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto:
Kontakt:

Re: NCS Dummy - banalne kodowanie

Post autor: KEMN1 » 10/03/2016, 22:39

Ale zaczynam normalnie w ncs, tworze profil itd, i dopiero na samo kodowanie przechodze do dummy tak? Sorry, ze zawracam dupe znalalbym pewnie odpowiedzi w necie ale neta mam okrojonego do 64kb/s i google sie wczytuje 20sec, na youtube juz czekam 3 min., a weekend cos poprobuje i chcialbym sie jak najwiecej dowiedziec. pozdro


Awatar użytkownika
Broder
Specjalista
Posty: 1188
Rejestracja: 03/10/2014, 23:28
BMW: E36 M3 Sedan / E46 Touring Supercharged
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Wroclaw
Gadu-Gadu: 6650001
VIN: EX93017
Kontakt:

Post autor: Broder » 10/03/2016, 22:57

tak, robisz wszystko w ncs, odczytujesz sobie wsad i przechodzisz do dummy. Tam wczytujesz wsad i dzialasz. Dummy to w sumie nic innego jak tlumaczenie wsadu i zaznaczanie opcji ptaszkami
Obrazek

po zmianach dajesz export, wracasz do ncs i wgrywasz wsad
Obrazek

Awatar użytkownika
KEMN1
Bywalec forum
Posty: 446
Rejestracja: 06/05/2012, 23:06
BMW: e46
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto:
Kontakt:

Post autor: KEMN1 » 10/03/2016, 23:11

Czaje, jest to nic innego jak bardziej przyjazny edytor, aczkolwiek tylko edytor, edytuje i zapisuje wsad, natomiast do jego downloadu/uploadu wymaga innego programu np. ncs'a. Fajnie na pewno mi to pomoze. Dzieki Broder

mavi
Posty: 2
Rejestracja: 28/11/2017, 0:33
BMW: e 46 328ti
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: łódzkie
Miasto: Łódź
Kontakt:

Post autor: mavi » 12/07/2018, 0:09

Witam
Mam dwa pytania:

1. Proszę o informację dlaczego wczytując do NCS Dummy pliku FSW_PSW.TRC, pojawia mi się lista różnych opcji, wybierając konkretny moduł, jednak bez bocznych kwadratów, którymi zaznacza się daną opcję jako aktywną lub nieaktywną. Przez co nie można nic wyedytować.
Wczytując z kolei plik FSW_PSW.MAN, pojawia się lista opcji i owe kwadraciki do zaznaczania opcji, jednak wszystko wyświetla się na szaro jak opcje nieaktywne do zaznaczenia. Co w tym wypadku należy zrobić?

Druga sprawa to kwestia wyboru w programie Dummy danego modułu. U mnie jest ich pełno np. Moduły: GT.C01, GT.C02, GT.C03 i tak do GTC.08. Wszystkie wyglądają jak te same kopie. W przypadku innych modułów, występują od 01 do 05, a w innych przypadkach od np LSZ.C26 do LSZ.C37,a nie ma LSZ.C33. Każdego modułu o danej nazwie jest od 5 do 10 kopii i różnią się tylko końcowymi numerami, przez co nawet nie wiem, w której kopii należy dokonywać zmian.

Awatar użytkownika
maniek21112
Specjalista
Posty: 2997
Rejestracja: 06/09/2017, 8:18
BMW: 320d touring M47N 210ps/433nm 328ia sedan M52TU28
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Świdnica/Wrocław
Kontakt:

Post autor: maniek21112 » 12/07/2018, 5:31

Robisz tak?
1. Wybierasz model (e46)
2. Wczytujemy plik wsadu .TRC (nr 3 na obrazku)
3. Naciskamy FILTER i BY TRACE FILE (nr 2 na obrazku)

Obrazek
Diagnostyka INPA ISTA NCS PASOFT pomoc w oględzinach Świdnica/Wrocław tel. 782-784-200
Mój czarnuch 328ia


mavi
Posty: 2
Rejestracja: 28/11/2017, 0:33
BMW: e 46 328ti
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: łódzkie
Miasto: Łódź
Kontakt:

Post autor: mavi » 12/07/2018, 20:52

Wiem, że należy wybrać tą opcję by pojawiły się te kwadraty ale u mnie występuje błąd. Poniżej zrzut ekranu.
Załączniki
NCS dummy.png


ODPOWIEDZ

Wróć do „Kodowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości