Brak prądu w pompce paliwa (320D 136KM)

Peter200772
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 03/06/2013, 14:56
BMW: Bmw E46 2.0D 136KM Sedan
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Białogard
Kontaktowanie:

Brak prądu w pompce paliwa (320D 136KM)

Postautor: Peter200772 » 17/07/2013, 19:32

Witam, mam problem, jade sobie wczoraj spokojnie autkiem i nagle zgaslo i juz nie chce wogole odpalic. Wiem wiem, najczesciej pada VP44,ale sprawdzalem pompke paliwa i po przekreceniu zaplonu jej nie slychac a po podlaczeniu na :) :) krotko dziala, po prostu po przekreceniu zaplonu pompka nie dziala bo nie ma pradu. A i dodamm, ze po podlaczeniu pompki na krotko auto i tak nie odpalilo. Czy to moze miec cos wspolnego z pompam wtryskowa? Mial ktos podobny problem? Dziekuje Za kazda poradee


Edit.udalo mi sie odpalic auto. Pompa wtryskowa jest ok. Nie dziala pompka paliwa po wlaczeniu zaplonu, nie podaje paliwa do filtra, zaznaczam , ze pompka na krotko dziala. Sprawdze jeszcze przekaznik odpowiadajacy za pompke paliwa. Jak macie jakies pomysly dlaczego nie ma napiecia w pompce to piszcie, kazda rada jest cenna :) :)
Ostatnio zmieniony 18/07/2013, 0:01 przez Peter200772, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 4607
Rejestracja: 12/07/2011, 15:25
BMW: Search
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Gadu-Gadu: 4317162
Lokalizacja: K/R/A/K/Ó/W
Kontaktowanie:

Re: zgasl ,nie odpala,brak pradu na pompce paliwa

Postautor: MARC » 17/07/2013, 19:45

Popraw tytuł wątku zgodnie z regulaminem. :evil:
Obrazek

Peter200772
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 03/06/2013, 14:56
BMW: Bmw E46 2.0D 136KM Sedan
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Białogard
Kontaktowanie:

Re: Brak prądu w pompce paliwa (320D 136KM)

Postautor: Peter200772 » 19/07/2013, 0:31

Nie ma nikogo kto moglby mi doradzic? Przekaznik mam sprawny. Dzisiaj podlaczylem osobno pompke z aku na krotko i normalnie auto smiga. Nie moge znaleac przyczyny czemu nie ma pradu na kostce od pompki :(

Awatar użytkownika
yampik
Użytkownik
Posty: 463
Rejestracja: 09/06/2013, 11:57
BMW: e39 touring 530d+ manual
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: warmińsko-mazurskie
Miasto: Olsztyn
Kontaktowanie:

Re: Brak prądu w pompce paliwa (320D 136KM)

Postautor: yampik » 19/07/2013, 19:46

imobiliser ?

weź podskocz do elektryka i niech sprawdzi gdzie się prąd gubi ;)
ZZZzzz

tomaszflisek
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 09/08/2013, 8:18
BMW: bmw e46 320d
Rok produkcji: 1998
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Kołobrzeg
Kontaktowanie:

Re: Brak prądu w pompce paliwa (320D 136KM)

Postautor: tomaszflisek » 09/08/2013, 17:34

bardzo dziwne ponieważ nawet bez tej pompki auto powinno zapalić ...



Wróć do „Diesel”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość