• Sponsor
Promocja Jiayu G2F

Interfejs do komputera

Problemy i ich rozwiązania związane z elektroniką i alarmami w Naszych trójkach

Re: Interfejs do komputera

Postautor: soolek » 03/11/2011, 14:17

Panowie,

odświeżę trochę temat.

Znalazłem coś takiego:
http://e-volt.pl/bmw_inpa_obd2_usb.html

Czy mógłby ktoś potwierdzić, że to dobry kabelek do diagnozy, kodowania etc?

Ewentualnie poniższe z allegro?
http://allegro.pl/interfejs-bmw-inpa-we ... 25716.html

http://allegro.pl/interfejs-bmw-usb-inp ... 01080.html



soolek
 
Posty: 24
Rejestracja: 20/05/2011, 22:45
Udzielone podziękowania: 0
Otrzymane podziękowania: 0
BMW: 320dT Mpak
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: WWA
Tlen: mondek@tlen.pl

Re: Interfejs do komputera

Postautor: OSA BMW » 03/11/2011, 17:00

Kurde tez bym chcial cos takiego ,ale nie znam nikogo kto pomogl by mi to cos zainstalowac, skonfigurowac,zaadaptowac,skombinowac,wytlumaczyc :fool: ,jezeli chodzi o komputery to nie nalezy do moich mocnych stron :cry: ,ale za to znam jezyk niemiecki i pieknie gram na perkusji :lol:
Wzielo mnie na zarty ,no ale gdyby ktos z forumowiczow znajacych temat inpa itp byl w poblizu Hamburga i mial by chec mi pomoc w tych klockach byl bym wdzieczny,moze nawet i zaspiewal :lol:
Awatar użytkownika
OSA BMW
Moderator
 
Posty: 2149
Rejestracja: 05/07/2008, 8:51
Lokalizacja: https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=z9w6Mxb1JEwE.k8XXbRCpt9-8
Udzielone podziękowania: 5
Otrzymane podziękowania: 8
BMW: BMWi
Rok produkcji: 0
Państwo: Niemcy
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Hamburg

Re: Interfejs do komputera

Postautor: k3m0t1989 » 03/11/2011, 17:33

ja mam zwykly z allegro za 99zl z przejsciowka na okragla wtyczke bo mam przedlifta. Mam INPE, DISa, NCS. Wszystko dziala mimo ze nie wykrywa zaplonu tylko jest na stałe zrobione. Moze do jakis ciezkich rzeczy potrzebne nie wiem. Kodowałem swiatła, robilem adaptacje przeplywki, kasowałem i sprawdzałem błedy. Wszystko smiga dobrze :)
caly opis ze zdjeciami jest na chomikuj.pl kolega z BMWklub trandolf zrobil opis instalacji krok po kroku :) ja mam na Win7 czyli odpalam sobie w okienku windowsa xp i na tym xp jest wszystko zrobione i gotowe do dzialania, te programy sa zainstalowane wystarczy pare klikniec i juz siedzimy w inpie, ncs albo disie :)
ogolnie kabelek polecam kazdemu do darmowej diagnozy auta. Instalacja zajmuje troche czasu, plus kabelek 100zł ale to przelicznik 2 wizyty odczytania bledów bo kasuja po 50 za takie cos :) wiec jak najbardziej sie oplaca.
Ja kupilem bo za adaptacje przeplywki mi spiewali 150 conajmniej wiec kupilem kabel, nauczylem sie i jeszcze zostało :Yahoo!:
Awatar użytkownika
k3m0t1989
 
Posty: 769
Rejestracja: 29/12/2010, 12:23
Udzielone podziękowania: 0
Otrzymane podziękowania: 1
BMW: e46 320d
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: częstochowa
Gadu-Gadu: 1898979

Poprzednia

Wróć do Elektronika

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości