Strona 1 z 1

Sterowanie Radiem z kierownicy

: 08/11/2018, 19:26
autor: meev
Witam,
mam mały problem z sterowaniem radia z kierownicy, mianowicie zakupiłem radio Sony DSX-A410BT i przejściówkę do sterowania radiem z kierownicy. Wszystko do tej pory jest ok. Rano, czy też po dłuższym postoju sterowanie z kierownicy działa. Problem zaczyna się gdy np. jestem w mieście i muszę coś załatwić, zatrzymując się, gasząc i odpalając auto kilkukrotnie. wtedy sterowanie radia z kierownicy już nie bardzo chcę działać.
Czy spotkał się już ktoś z takim czymś, czy ktoś może ma rozwiązanie na taki problem?
PS. Adapter do sterowania :
[+] Pokaż spoiler
https://centrumaudio.pl/adaptery-do-sterowania-z-kierownicy/57-interfejs-do-sterowania-z-kierownicy-bmw-connects2-ctsbm0032.html?fbclid=IwAR3ZhGIpSF1KCvfmbIVUyRF-3sInSRPV_yhKkZVNKc_GZKTkAv1TicInje4

Sterowanie Radiem z kierownicy

: 08/11/2018, 19:50
autor: scghost
a wczesniej w takich sytuacjach fabryczne radio dzialalo?

Sterowanie Radiem z kierownicy

: 08/11/2018, 20:09
autor: meev
scghost pisze:
08/11/2018, 19:50
a wczesniej w takich sytuacjach fabryczne radio dzialalo?
wydaje mi się,że działało normalnie, aczkolwiek ręki nie dam sobie uciąć. samochód mam stosunkowo niedługo, ale rzuciło mi się w oczy po wymianie radia, więc myślę że było okej.

Sterowanie Radiem z kierownicy

: 08/11/2018, 20:59
autor: scghost
to pewnie problem blizej tego adaptera
mozesz jeszcze sprobowac poprawic te wtyczki wszystkie za radiem
a jak nie to chyba do reklamacji

Sterowanie Radiem z kierownicy

: 08/11/2018, 21:04
autor: meev
scghost pisze:
08/11/2018, 20:59
to pewnie problem blizej tego adaptera
mozesz jeszcze sprobowac poprawic te wtyczki wszystkie za radiem
a jak nie to chyba do reklamacji
Zaraz zejdę do auta zobaczyć czy zaczęło coś działać, bo tak jak pisze, jak auto postoi to z reguły zaczyna działać. Może jutro wrzucę dla testu oryginalne radio z małą navi.

EDIT:
Na ten moment nie działa, rano zapewne się obudzi, chyba najprostszym sposobem na sprawdzenie adaptera będzie moment kiedy przestanie działać, wtedy podmienię na fabryczne radyjko i zobaczę czy wtedy działa.

©2018 phpBB SEO by Inveo