Stacja multimedialna Android (MTCD) - instrukcje i pomoc

Pytania, porady, problemy dotyczące systemów audio, nawigacji satelitarnej i cb radia
xanorux
Posty: 3
Rejestracja: 22/11/2017, 11:53
BMW: 330CI E46
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: warmińsko-mazurskie
Miasto: Giżycko
Kontakt:

Stacja multimedialna Android (MTCD) - instrukcje i pomoc

Postautor: xanorux » 22/11/2017, 22:51

Temat się rozwiązał sam , zostawiłem radio na bootloopie i poszedłem do pracy .
Po powrocie moim oczom ukazał się <...> Windows CE

A dla potomnych zostawię wskazówkę

HMI : LEM010.1.1 14.05.21.10.20
MCU : LND01.140329(54)
MEDIA : MMP.2014.5.7.15.46

To jest definitywnie WinCE. Czyli generalnie szkoda zachodu jeśli ktoś chciałby szukać do tego androida ;)


Awatar użytkownika
Foinix
Bywalec forum
Posty: 94
Rejestracja: 16/03/2017, 14:26
BMW: E36 ///M3 3.2 & E46 Clubsport
Rok produkcji: 1996
Państwo: Szwecja
Województwo: ---
Miasto: Osby
VIN: EW36561
Kontakt:

Postautor: Foinix » 23/11/2017, 17:35

no Windows CE bardzo fajnie działa po najnowszej aktualizacji, a zmiena na Androida jest jak najabardziej możliwa jeśli chcesz...

wszystko zalezy kto jest producentem radia i jaki harware tam siedzi... ja mam radio firmy Roadnavi, model S100

i mogę zrobić upgrade do S150 które jest na androidzie http://www.roadnavi.com/product/convert ... preloaded/
Nie znam stylu jazdy który nie jest ryzykowny. Każdy z nas musi się poprawiać. Każdy kierowca ma swój limit, mój limit jest troszkę dalej niż innych.
ś.p. Ayrton Senna da Silva


Moje E46 M Clubsport

marcov
Bywalec forum
Posty: 28
Rejestracja: 24/04/2017, 20:36
BMW: 330ci
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Gliwice
Kontakt:

Postautor: marcov » 25/11/2017, 13:25

Ktoś posiada aktualizacje?

MCU version:
MTCD_KBT_V2.01e_1
Dec 14 2016 10:16:25
Wersja systemu Android:
5.1.1
Wersja jądra:
3.0.101+
rocky@hctr930 #26
Fri Nov 18 09:52:45 CST 2016
Numer kompilacji:
rk3188-userdebug 22112016.17:44:29

Shodai
Posty: 5
Rejestracja: 09/11/2017, 3:36
BMW: 330 Ci
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Gostyń
Kontakt:

Postautor: Shodai » 27/11/2017, 13:12



Właśnie doszedł kabel i właśnie próbowałem podłączyć ale wogóle żadnej reakcji nie chce się włączyć nawet nawigacja.... odłączyłem z tyłu od skrzynki w bagażniku tą kostkę czarną i przyczepiłem tą od tego kabla co kupiłem i nic się nie dzieje czy ma ktoś jakieś doświadczenie jak to zrobić czy wogóle dobrze robię ?

Shodai
Posty: 5
Rejestracja: 09/11/2017, 3:36
BMW: 330 Ci
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Gostyń
Kontakt:

Postautor: Shodai » 27/11/2017, 22:51

podłączyłem na ten kabel krótki co się dostaje w zestawie jak się ma zwykłe radio i nic się nie dzieję jedynie jak naduszę na przycisk reset to na chwilę się zaświecą na czerwono przyciski i zaraz zgasną ....


Awatar użytkownika
Jarando
Moderator
Posty: 1722
Rejestracja: 14/07/2015, 18:15
BMW: E46 320Ci--->330Ci
Rok produkcji: 2006
Państwo: Irlandia/Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Mallow/Żywiec
Gadu-Gadu: 5877066
VIN: PM21714
Kontakt:

Postautor: Jarando » 28/11/2017, 8:57

Shodai następnym razem nie pisz posta pod postem, tylko edytuj ostatni post.

Wracając do tematu, to czy Twoje nowe radio działało wcześniej bez problemu, włączało się?
Czy na tym dłuższym kablu jest taka sama reakcja na RESET co na tym krótkim?
Mnie to wygląda na brak jednego PLUSA, jeśli dobrze pamiętam to na żółtym przewodzie.
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę, super brykę,
nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem,
a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do Ciebie uśmiechają...
Narkotykom powiedz NIE!

Shodai
Posty: 5
Rejestracja: 09/11/2017, 3:36
BMW: 330 Ci
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Gostyń
Kontakt:

Postautor: Shodai » 28/11/2017, 13:25

Jarando pisze:Shodai następnym razem nie pisz posta pod postem, tylko edytuj ostatni post.

Wracając do tematu, to czy Twoje nowe radio działało wcześniej bez problemu, włączało się?
Czy na tym dłuższym kablu jest taka sama reakcja na RESET co na tym krótkim?
Mnie to wygląda na brak jednego PLUSA, jeśli dobrze pamiętam to na żółtym przewodzie.


To jest nowa navi, jeszcze jej nie używałem na krótki zapali się na chwilę sekundę podświetlenie na czerwono, a na długim kablu wogóle nie ma reakcji.
Teraz pytanie czy coś z przewodami czy coś z navi...

Shodai
Posty: 5
Rejestracja: 09/11/2017, 3:36
BMW: 330 Ci
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Gostyń
Kontakt:

Postautor: Shodai » 29/11/2017, 19:19

Shodai pisze:
Jarando pisze:Shodai następnym razem nie pisz posta pod postem, tylko edytuj ostatni post.

Wracając do tematu, to czy Twoje nowe radio działało wcześniej bez problemu, włączało się?
Czy na tym dłuższym kablu jest taka sama reakcja na RESET co na tym krótkim?
Mnie to wygląda na brak jednego PLUSA, jeśli dobrze pamiętam to na żółtym przewodzie.


To jest nowa navi, jeszcze jej nie używałem na krótki zapali się na chwilę sekundę podświetlenie na czerwono, a na długim kablu wogóle nie ma reakcji.
Teraz pytanie czy coś z przewodami czy coś z navi...



Kolego mam nowe informację bezpiecznik był padnięty przy navi wymieniłem ale zobaczyłem że delikatnie jest stopione jedno wejście kostki tam gdzie jest własnie żółty kabel będę musiał to jakoś naprawić ale wskazuję wszystko na to że twoja teza była trafna :)

onepabloo
Posty: 1
Rejestracja: 20/01/2018, 0:51
BMW: E46 320d 194km
Rok produkcji: 1000
Państwo: Polska
Województwo: opolskie
Miasto: Brzeg
Kontakt:

Postautor: onepabloo » 20/01/2018, 0:53

Witam,

Mój sprzęt obecnie to:

MCU:
MTCD_GS_V1.933_1
Android: 5.1.1
rk3188

Kupiłem dziś na aliexpress płyte WITSON PX5 Octa-core + 4 GB RAM + 32 GB
https://pl.aliexpress.com/item/WITSON-O ... 0.0.ns41wt

Moje pytanie:

Czy musze coś zrobić przed wymiana płyty ?
Czy wystarczy tylko założyć nową płyte i będzie wszystko OK ?
Czy i kiedy musze zaktualizować MCU ?



Wróć do „Car Audio, Nawigacja, CB Radio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości