Rheingold ISTA/D ISTA/P

ODPOWIEDZ
trandolf
Specjalista
Posty: 314
Rejestracja: 02/02/2011, 10:38
BMW: E46 320D 2001 M47
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: podkarpackie
Miasto: Przemyśl
Kontakt:

Rheingold ISTA/D ISTA/P

Post autor: trandolf » 28/08/2016, 21:04

Błąd 101 lub też 65 pojawiał się cały czas, tylko w DDE3.0 po zgaszeniu jeśli nie występuje w głownym rejestrze, to przechodzi do "cienia" W innych sterownikach pozostaje w jednym rejestrze, a zmienia się ich status na nieaktywny. INPA rozdziela te dwa rejestry, dlatego odczytując główny nie było w nim widać błędów, ale wystarczyło odczytać błędy pod F3 i już byłoby je widać. ISTA odczytuje jeden i drugi w tym samym czasie.


Miłosz
Specjalista
Posty: 3183
Rejestracja: 30/12/2013, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk
Kontakt:

Post autor: Miłosz » 11/09/2016, 13:13

Wyszła już nowa wersja 4.0 , jeśli nie macie serii G to nie ma sensu się babrać, ale za to jest instrukcja już po polsku

https://mega.nz/#!WgQkDAiQ!-F-bilPWq43K08VU5r4_OW_-rdsbRQLPD9DruNzZZ4s
Mój --- > lexus is 220d

Awatar użytkownika
Badboy-PL
Bywalec forum
Posty: 100
Rejestracja: 30/07/2016, 8:21
BMW: BMW E46 318I
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: łódzkie
Miasto: Bergen op zoom Holandia
Kontakt:

Post autor: Badboy-PL » 13/09/2016, 10:20

Miłosz pisze:Heloł dzisiaj mając chwilę czasu ogarnąłem sobie Rheingolda , póki co sama instalacja która de facto zajmuje prawie 24 Gb , ale już odpaliłem na sucho bez żadnych błędów więc jest dobrze :D Wrzucę parę screenów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Program lata na kablu od INPA , także niebawem mam nadzieję pobawię się ze swoją e46 :D
Podrzucil bys linki. Bo instalowalem ta ale cos nie trybi

http://mhhauto.com/Thread-BMW-ISTA-P-2-53-5-Native-Expert-mode-Multilanguage

Miłosz
Specjalista
Posty: 3183
Rejestracja: 30/12/2013, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk
Kontakt:

Post autor: Miłosz » 24/09/2016, 19:23

Mój --- > lexus is 220d

Młody90
Bywalec forum
Posty: 2281
Rejestracja: 19/02/2013, 10:45
BMW: 320D M47
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Zabrze
Tlen: ------
VIN: KE44253
Kontakt:

Post autor: Młody90 » 24/09/2016, 20:13

ale gruby tutorial !

rheingold sciagniety w przyszlym tygodniu instalacja ,mam nadzieje ze obejdzie sie bez problemow ;)


isolato
Bywalec forum
Posty: 1049
Rejestracja: 11/07/2013, 21:15
BMW: E46 318Ci M43TUB19
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: DKL
Kontakt:

Post autor: isolato » 25/09/2016, 9:27

poproszę o jakiś link do ISTA/D :) z góry dzięki
Obrazek

Młody90
Bywalec forum
Posty: 2281
Rejestracja: 19/02/2013, 10:45
BMW: 320D M47
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Zabrze
Tlen: ------
VIN: KE44253
Kontakt:

Post autor: Młody90 » 25/09/2016, 14:43

na chomiku jest ;)

Miłosz
Specjalista
Posty: 3183
Rejestracja: 30/12/2013, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk
Kontakt:

Post autor: Miłosz » 30/09/2016, 22:29

Pojawił się fajny programik do obsługi ista, taki ulepszony lanucher

Obrazek

Obrazek
Mój --- > lexus is 220d

Awatar użytkownika
JackDaniels
Bywalec forum
Posty: 58
Rejestracja: 20/07/2011, 10:49
BMW: E46 m54b30
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Warszawa
Gadu-Gadu: 40139230
Kontakt:

Post autor: JackDaniels » 22/01/2017, 21:50

Witam
Zainstalowałem iste zgodnie z instrukcją i mam problem z połączeniem.Mianowicie pojawia się komunikat (Pojazd nie mógł zostać prawidłowo zidentyfikowany. Sprawdzić dostęp do pojazdu i czy aktywna jest diagnostyka do analizy i kontroli) Port mam ustawiony na com9 ale po zmianie tego portu inpa już nie działa bo śmiga na porcie com1.Zauważyłem że po instalacji isty nie wyświetla mi się w polu Ista usage notes, nie mam nic a na filmie pokazują się trzy pliki z wersją 351 a u mnie pusto. Pliki pobrałem od cursor z chomika.Wzorowałem się na filmie https://www.youtube.com/watch?v=_bBnVCRUd_Y Możliwe że brakuje mi plików do poprawnego działania tego programu?? Program po instalacji zajmuje mi 55,4GB
JackDaniels

Miłosz
Specjalista
Posty: 3183
Rejestracja: 30/12/2013, 18:47
BMW: Lexus is 220d
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Gdansk
Kontakt:

Post autor: Miłosz » 22/01/2017, 22:52

Nie ma różnicy jaki masz port czy com1 czy com 145 ważne żeby w pliku z edibas było ustawione odpowiednio tak jak w menadżerze (sam sprawdzałem różne porty i działało) . Ustawiłeś w ista połączenie na ediabas ?
Mój --- > lexus is 220d


ODPOWIEDZ

Wróć do „Diagnostyka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości