Problemy z klimatyzacją e 46

ODPOWIEDZ
Tom32
Posty: 2
Rejestracja: 30/05/2012, 7:06
BMW: 320d e46
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: lubuskie
Miasto: Krosno Odrzańskie
Kontakt:

Problemy z klimatyzacją e 46

Post autor: Tom32 » 30/05/2012, 11:36

Witam,proszę o porade co jeszcze moge sprawdzic,żeby klima ryszyła,sprawa wygląda nastepująco--klima nabita,spręzarka podłączona na krótko chłodzi,bezpieczniki sprawne,na komputerze pokazuje błąd czujnik ciśnienia(wymieniłem na inny i ten sam błąd pokazuje)po wciśnięciu snieżynki na panelu w obrotach silnika nie ma żadnych zmian,klima nie chłodzi,dioda zapala się na zielono.Wygląda tak,jakby nie dochodziło napięcie do czujnika cisnienia,ma ktoś jakies pomysły?


Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5493
Rejestracja: 12/07/2011, 15:25
BMW: Search
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Gadu-Gadu: 4317162
Lokalizacja: K/R/A/K/Ó/W
Kontakt:

Post autor: MARC » 30/05/2012, 12:10

Popraw tytuł wątku!
Podmień panel sterowania lub wymień czujnik na nowy albo taki na którym nie będzie występował błąd.

Tom32
Posty: 2
Rejestracja: 30/05/2012, 7:06
BMW: 320d e46
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: lubuskie
Miasto: Krosno Odrzańskie
Kontakt:

Post autor: Tom32 » 30/05/2012, 13:39

A możliwe jest ,że przewody są uszkodzone(przetarte np)dochodzące do tego czujnika?

Piotras_Tychy
Bywalec forum
Posty: 123
Rejestracja: 25/03/2012, 9:55
BMW: E46 2003
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: TYCHY
Gadu-Gadu: 8227632
Kontakt:

Post autor: Piotras_Tychy » 02/07/2012, 12:18

pod pinam sie pod temat nie wlacza sie sprezarka klimy bylem nabic ale gosciu powiedzial ze nei zlacza sie sprezarka podpiol przeowdy powiedzial ze cisnienie jest i co cos bedzie chyab ze sprezarka a moze byc tak ze nie wlacza sie sprezarka z powdu braku freonu? a ciesnienei jest bo jest samo powietrze ? i jak podpiac na kortko bo od spodu probowalem ale kable sa schowane gleboko i nie ma opcji wsadzic tam nawet reki silnik 2.0d 150 kuca jak zalcze sneizynke to obroty dmuchawy wzrastaja w trybie auto . Meczy mnei to bo miec klime a sie gotowac w aucie

Awatar użytkownika
Roki
Weteran
Posty: 1310
Rejestracja: 21/09/2010, 13:59
BMW: ByłoE46 m47 M54,M57,n42 jest m54b30
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Radom
Gadu-Gadu: 3463212
VIN: PA70818
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Post autor: Roki » 03/07/2012, 12:32

Obroty nawiewu będą ci rosły po włączeniu na tryb auto bo czujniki będa dawały że jest temp większa niż ustawiona na panelu a dzięki auto będzie dążyć do tego by tą temperature osiągnąć.
Posprawdzaj bezpieczniki,wentylator się włącza jak wciśniesz śnieżnke?Jak freonu nie będzie sprężarka nie ruszy.Podjedź do kogoś kto się zajmuje typowo klimatyzacjami i niech posprawdza.
Sprawdź moje aukcje
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5506213
Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj...Wsiądź odpal fure w gaz napier...aj


Awatar użytkownika
Greg 318
Bywalec forum
Posty: 310
Rejestracja: 05/04/2009, 10:09
BMW: e46/318 e30/1987r
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Cork
Kontakt:

Post autor: Greg 318 » 04/07/2012, 9:06

Jakiego freonu koledzy ?? %)
freonu nie stosuje sie od ok 25 lat

Piotras_Tychy
Bywalec forum
Posty: 123
Rejestracja: 25/03/2012, 9:55
BMW: E46 2003
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: TYCHY
Gadu-Gadu: 8227632
Kontakt:

Post autor: Piotras_Tychy » 08/07/2012, 11:28

klima nabita a nie rusza sprezarka spr. 3 bezpieczniki i sa ok . a druga spr. jak mozna tak upchac sprezarke zeby nawet do przewodow sie nie dostac

Piotras_Tychy
Bywalec forum
Posty: 123
Rejestracja: 25/03/2012, 9:55
BMW: E46 2003
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: TYCHY
Gadu-Gadu: 8227632
Kontakt:

Post autor: Piotras_Tychy » 14/07/2013, 18:40

hmmm temat nie rozwiazany dalem sobie wtedy spokoj ale teraz znowu mnie meczy spr. bezpieczniki , przekaxniki - ok sprawdzilem ten czujnik co jest przy wentylatorze z lewej strony rozebralem go i bardzo zasyfiona ta gabka wsrodku byla wyjolem ja i klima nie odpalila jak nacisne sniezynke to wentylator wydaje mi sie ze sie nie zalacza tak samo kompresor nie sychac zeby cykal jak go podpiac na kortko? bo widze ze tam jeden kabelek czarny idzie tak jak by do tego sprzegielka

ryba
Bywalec forum
Posty: 121
Rejestracja: 13/08/2009, 18:43
BMW: e46 320d
Rok produkcji: 1998
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: PKN
Gadu-Gadu: 13706425
Kontakt:

Post autor: ryba » 14/07/2013, 19:17

masz napięcie na kostce idącej do wentylatora elekt.chłodnicy? To co czyściłeś to był czujnik AUC który nie ma wpływu na działanie klimy bo to od wykrywania smrodu. Sprawdzałeś jakie błędy wyskakują na kompie? Możesz jeszcze podmienić panel klimy bo może tam być problem.

Piotras_Tychy
Bywalec forum
Posty: 123
Rejestracja: 25/03/2012, 9:55
BMW: E46 2003
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: TYCHY
Gadu-Gadu: 8227632
Kontakt:

Post autor: Piotras_Tychy » 14/07/2013, 22:44

tak dzis kolega grzesiu mi podpiol kompa i wyskoczyly bledy wykasowal ale klima nie odpalila nie moge wrzucic cos zdjec jutro sporbuje jakie a bledy sa takie : 32 AUC HEATING , 30 AUC SENSOR ,25 AUXILARY WATER POMP

Tu jest screein http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ca43bc778594ab2.html" onclick="window.open(this.href);return false;


ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości