Nie działający panel klimy

pepo1000
Bywalec forum
Posty: 78
Rejestracja: 26/07/2017, 1:39
BMW: 325CI
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Szczecin
VIN: JW04285
Kontakt:

Nie działający panel klimy

Post autor: pepo1000 » 05/08/2017, 2:02

Siemka,

Mam problem z panelem klimy otóż po wymianie modulu komfortu i wgraniu do niego czystego pliku man. nie włącza się panel klimatyzacji. Podświetenie przycisków działa jednak nie mogę nic włączyć dmuchawy, ogrzewania tylnej szyby itd
Bo Mam Wyj****e :) :pb98: :Yahoo!: :guma: :pb98:


Awatar użytkownika
GUMMISS
Przyjaciel forum
Posty: 3772
Rejestracja: 08/09/2010, 18:56
BMW: 320d/524td
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: kujawsko-pomorskie
Miasto: brodnica
Gadu-Gadu: 3231748
Tlen: potrzebny codziennie do życia
VIN: ke68470
Lokalizacja: Środkowowschodnia cześć Europy, Polska, rejon kujaw i pomorza, okolice Brodnicy a dokładnie Kawki
Kontakt:

Post autor: GUMMISS » 05/08/2017, 11:30

Może być ze nowy GM jest uszkodzony. Jak po odlaczeniu wszystko wróci do normy to on jest winny.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Mój własny Sedan z europy jest na rozbiórkę, pisz jak coś potrzebujesz zanim inni to kupią :good:
Bo Możemy Więcej...
INPA NCS- mogę pomóc z autem, pisz, dzwoń. Będziemy dłubać :good:
Obrazek

pepo1000
Bywalec forum
Posty: 78
Rejestracja: 26/07/2017, 1:39
BMW: 325CI
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Szczecin
VIN: JW04285
Kontakt:

Post autor: pepo1000 » 05/08/2017, 14:46

Jak Bawara wróci z warsztatu to spróbuje go odłączyć i sprawdzić. Na logike to on steruje pracą klimy ?
Bo Mam Wyj****e :) :pb98: :Yahoo!: :guma: :pb98:

pepo1000
Bywalec forum
Posty: 78
Rejestracja: 26/07/2017, 1:39
BMW: 325CI
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Szczecin
VIN: JW04285
Kontakt:

Post autor: pepo1000 » 05/08/2017, 14:50

A jeszcze jedna sprawa moduł jest od po lifta a moja końcówka 2001, dokładnie listopad, czy może mieć na to wpływ ?
Bo Mam Wyj****e :) :pb98: :Yahoo!: :guma: :pb98:

Awatar użytkownika
GUMMISS
Przyjaciel forum
Posty: 3772
Rejestracja: 08/09/2010, 18:56
BMW: 320d/524td
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: kujawsko-pomorskie
Miasto: brodnica
Gadu-Gadu: 3231748
Tlen: potrzebny codziennie do życia
VIN: ke68470
Lokalizacja: Środkowowschodnia cześć Europy, Polska, rejon kujaw i pomorza, okolice Brodnicy a dokładnie Kawki
Kontakt:

Post autor: GUMMISS » 05/08/2017, 18:41

Raczej nie. Ewentualnie poliftowym może mieć więcej funkcji do zakodowania. Generalnie GMy dzieła się na SW, z korbotronikiem z tyłu i HW czyli na elektrycznie regulowane tylne szyby.

GM nie steruję klima, ale w e46 jest połączenie i cyfrowa wymiana informacji między modułami. Wystarczy że jakiś się uwali, robi zwarcie na szynę CAN i już się cyrki dzieją w całym aucie.

Np od uszkodzonego webasto są problemy z radiem i zegarami.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Mój własny Sedan z europy jest na rozbiórkę, pisz jak coś potrzebujesz zanim inni to kupią :good:
Bo Możemy Więcej...
INPA NCS- mogę pomóc z autem, pisz, dzwoń. Będziemy dłubać :good:
Obrazek


pepo1000
Bywalec forum
Posty: 78
Rejestracja: 26/07/2017, 1:39
BMW: 325CI
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Szczecin
VIN: JW04285
Kontakt:

Post autor: pepo1000 » 05/08/2017, 19:22

No nic pozostaje mi szukać dzięki GUMISS za pomoc
Bo Mam Wyj****e :) :pb98: :Yahoo!: :guma: :pb98:

pepo1000
Bywalec forum
Posty: 78
Rejestracja: 26/07/2017, 1:39
BMW: 325CI
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Szczecin
VIN: JW04285
Kontakt:

Post autor: pepo1000 » 25/08/2017, 1:07

Niestety wymieniłem GM V i dalej nic oczywiście pusty plik był wrzucany. Szczerze mówiąc to już nie wiem przekaźnik sprężarki normalnie działa ale sam panel już nie chce. Inpa też wywala błąd 009 I nie idzie tego zdiagnozować
Bo Mam Wyj****e :) :pb98: :Yahoo!: :guma: :pb98:

pepo1000
Bywalec forum
Posty: 78
Rejestracja: 26/07/2017, 1:39
BMW: 325CI
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Szczecin
VIN: JW04285
Kontakt:

Post autor: pepo1000 » 25/08/2017, 17:22

miał ktoś może podobny problem ? Sam panel klimy nie ma jakiegoś bezpiecznika poza skrzynką nie ? Jak mogę sprawdzić CAN ?
Bo Mam Wyj****e :) :pb98: :Yahoo!: :guma: :pb98:

Analogowy13
Bywalec forum
Posty: 396
Rejestracja: 04/09/2016, 13:47
BMW: 318i
Rok produkcji: 1998
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Warka
Kontakt:

Post autor: Analogowy13 » 25/08/2017, 21:24

Sry kolego że nie na temat aleee
Zajebisty podpis, tego skrótu BMW nie znałem haha

PS. Odpinales akumulator ? Może warto spróbować ?
" W życiu piękne są chwile i tyle ... "
Obrazek

pepo1000
Bywalec forum
Posty: 78
Rejestracja: 26/07/2017, 1:39
BMW: 325CI
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Szczecin
VIN: JW04285
Kontakt:

Post autor: pepo1000 » 26/08/2017, 2:32

Analogowy potrzeba matką wynalazku ;) tak był odpinany, mało tego jeszcze go ładowalem także Aku w pełni naładowane altek zmieniony także z tym jest ok, a ten gunwniany panel dalej nie działa :'(
Bo Mam Wyj****e :) :pb98: :Yahoo!: :guma: :pb98:


ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość