Strona 3 z 3

Re: NCS Dummy - banalne kodowanie

: 10/03/2016, 22:39
autor: KEMN1
Ale zaczynam normalnie w ncs, tworze profil itd, i dopiero na samo kodowanie przechodze do dummy tak? Sorry, ze zawracam dupe znalalbym pewnie odpowiedzi w necie ale neta mam okrojonego do 64kb/s i google sie wczytuje 20sec, na youtube juz czekam 3 min., a weekend cos poprobuje i chcialbym sie jak najwiecej dowiedziec. pozdro

Re: NCS Dummy - banalne kodowanie

: 10/03/2016, 22:57
autor: Broder
tak, robisz wszystko w ncs, odczytujesz sobie wsad i przechodzisz do dummy. Tam wczytujesz wsad i dzialasz. Dummy to w sumie nic innego jak tlumaczenie wsadu i zaznaczanie opcji ptaszkami
Obrazek

po zmianach dajesz export, wracasz do ncs i wgrywasz wsad

Re: NCS Dummy - banalne kodowanie

: 10/03/2016, 23:11
autor: KEMN1
Czaje, jest to nic innego jak bardziej przyjazny edytor, aczkolwiek tylko edytor, edytuje i zapisuje wsad, natomiast do jego downloadu/uploadu wymaga innego programu np. ncs'a. Fajnie na pewno mi to pomoze. Dzieki Broder

NCS Dummy - banalne kodowanie

: 12/07/2018, 0:09
autor: mavi
Witam
Mam dwa pytania:

1. Proszę o informację dlaczego wczytując do NCS Dummy pliku FSW_PSW.TRC, pojawia mi się lista różnych opcji, wybierając konkretny moduł, jednak bez bocznych kwadratów, którymi zaznacza się daną opcję jako aktywną lub nieaktywną. Przez co nie można nic wyedytować.
Wczytując z kolei plik FSW_PSW.MAN, pojawia się lista opcji i owe kwadraciki do zaznaczania opcji, jednak wszystko wyświetla się na szaro jak opcje nieaktywne do zaznaczenia. Co w tym wypadku należy zrobić?

Druga sprawa to kwestia wyboru w programie Dummy danego modułu. U mnie jest ich pełno np. Moduły: GT.C01, GT.C02, GT.C03 i tak do GTC.08. Wszystkie wyglądają jak te same kopie. W przypadku innych modułów, występują od 01 do 05, a w innych przypadkach od np LSZ.C26 do LSZ.C37,a nie ma LSZ.C33. Każdego modułu o danej nazwie jest od 5 do 10 kopii i różnią się tylko końcowymi numerami, przez co nawet nie wiem, w której kopii należy dokonywać zmian.

NCS Dummy - banalne kodowanie

: 12/07/2018, 5:31
autor: maniek21112
Robisz tak?
1. Wybierasz model (e46)
2. Wczytujemy plik wsadu .TRC (nr 3 na obrazku)
3. Naciskamy FILTER i BY TRACE FILE (nr 2 na obrazku)

Obrazek

NCS Dummy - banalne kodowanie

: 12/07/2018, 20:52
autor: mavi
Wiem, że należy wybrać tą opcję by pojawiły się te kwadraty ale u mnie występuje błąd. Poniżej zrzut ekranu.

©2018 phpBB SEO by Inveo