Kuchnia, czyli co pichcicie ?
- Jarando
- Moderator
- Posty: 2164
- Rejestracja: 14 lip 15, 18:15
- BMW: G31 530d xDrive
- Rok produkcji: 2017
- Państwo: Irlandia-Polska
- Województwo: śląskie
- Miasto: Mallow-Żywiec
- Płeć:
W IRE takie duże płaty to norma
Wysłane z mojego SM-N910C
Wysłane z mojego SM-N910C
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę, super brykę,
nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem,
a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do Ciebie uśmiechają...
Narkotykom powiedz NIE!
nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem,
a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do Ciebie uśmiechają...
Narkotykom powiedz NIE!
-
- Specjalista
- Posty: 3184
- Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
- BMW: Lexus is 220d
- Państwo: Polska
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdansk
W cebulandii w sklepie taki nie do dostania raczej , raz widziałem w makro , ale czy to było świeże wątpie
Mój --- > lexus is 220d
-
- Specjalista
- Posty: 3184
- Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
- BMW: Lexus is 220d
- Państwo: Polska
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdansk
Odgrzewam kotleta, ostatnio udało mi się ulepić pulpeta A w międzyczasie się tak zastanawiam , bo tam gdzie czytałem to niby stek się smaży parę minut, u mnie kurde bez 30 minut nie podchodź I o co tu chodzi Normalnie patelenka , olej, średni gaz żeby nie przypalić. Kiedyś spróbowałem po 5 minutach i surowy taki że nie szło tego jeść
Mój --- > lexus is 220d
- wuodek
- Bywalec forum
- Posty: 727
- Rejestracja: 7 mar 15, 15:29
- BMW: 320i
- Rok produkcji: 2002
- Państwo: Polska
- Województwo: śląskie
- Miasto: Bytom
Stejka się nie smaży na oleju tylko na maśle. Cienki plaster robi się faktycznie parę minut a grubszy się zamyka na patelni i dokańcza w piekarniku.
Zapraszam do galerii mojej czerwonej strzały. Klik w obrazek
Zapraszam też na fanpage:
https://www.facebook.com/Japan.AiRed/
Zapraszam też na fanpage:
https://www.facebook.com/Japan.AiRed/
-
- Specjalista
- Posty: 3184
- Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
- BMW: Lexus is 220d
- Państwo: Polska
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdansk
Olej w sensie oliwa z oliwy na której teoretycznie nie powinno się smażyć, ale się nie znam na kuchni Kiedyś pamiętam coś podobnego robiłem z jakimś innym mięsem, że najpierw lekko obsmażyłem , a potem w parowar. Wyszło mega
Mój --- > lexus is 220d
- piotrek1474
- Bywalec forum
- Posty: 1731
- Rejestracja: 15 sie 13, 20:53
- BMW: 318I N42 143KM
- Rok produkcji: 2003
- Państwo: Polska
- Województwo: ---
- Miasto: Wrocław PL Stuttgart DE
Stek przed wrzuceniem na patelnie powinien poleżeć w tem. pokojowej kilka godzin. Jeżeli wyciągniesz mięso prosto z lodówki i wrzucisz na patelnie to z zewnątrz się usmaży a w środku będzie twardawe.
- Palec11
- Przyjaciel forum
- Posty: 1944
- Rejestracja: 15 kwie 16, 9:34
- BMW: e46
- Państwo: Polska
- Województwo: lubelskie
- Miasto:
hahaha Panowie panowie po pierwsze jakie mięso i z jakiej części ?? Jest 6 stopni wysmażenia steka odnośnie tej lodówki według sztuki tak powinno się robić ale nie kilka godzin ... po prostu mieso musi złapać temperaturę że jak zarzyczysz sobie stek blue lub rer żeby nie był zimny w środku Steków nie smaży się na czas tylko na dotyk w zależności od grmatury i struktury mięsa i jakości I odnośnie smażenia steki smażymy najlepiej na suchej patelni z odrobiną oleju lub naprawdę niewielką ilością masła z odpowiednio nagrzaną temperaturą i jak stek jest welldone można dać na niego plaster masła żeby nie był suychy jak podeszfa A dlaczego nie smażymy na oliwie bo ma niską temperaturę spalania i jest szkodliwa dla zdrowia (rakotwórcza) masło też łatwo splaić więc trzeba być ostrożnym
PS W leclerku macie gotowe obiady za 10 zł w bidronce zresztą też dajcie sobie panowie lepiej spokój z gotowaniem i spożytkujcie ten czas na odpwiadnaiu na moje pytania odnośnie motoryzacji i BMW Pozdrawiam
PS W leclerku macie gotowe obiady za 10 zł w bidronce zresztą też dajcie sobie panowie lepiej spokój z gotowaniem i spożytkujcie ten czas na odpwiadnaiu na moje pytania odnośnie motoryzacji i BMW Pozdrawiam
-
- Specjalista
- Posty: 3184
- Rejestracja: 30 gru 13, 18:47
- BMW: Lexus is 220d
- Państwo: Polska
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdansk
Te gotowe obiady to syf ... Ja nie lubie gotowac nie znam sie, ale żreć cos trzeba :/ Muszę kiedyś do Dobrodzieja na tydzien wpaść na szkolenie z geslerowania
Mój --- > lexus is 220d
- Dobrodziej_1983
- Moderator
- Posty: 5048
- Rejestracja: 24 mar 14, 16:36
- BMW: E39 525i
- Rok produkcji: 2000
- Państwo: Polska
- Województwo: pomorskie
- Miasto: Gdansk
- VIN: PK82840
- Płeć:
Przepraszam, ale
Kolega palec napisał coś mądrego, dlatego dopiszę od siebie. Zadaj konkretne pytanie a odpowiem, z chęcią pomogę. Tyle że muszę znać więcej konkretów i oczekiwań Miłosz, coś w tym roku wymyślimy na grilla, myśl przewodnia-poledwica wołowa
Kolega palec napisał coś mądrego, dlatego dopiszę od siebie. Zadaj konkretne pytanie a odpowiem, z chęcią pomogę. Tyle że muszę znać więcej konkretów i oczekiwań Miłosz, coś w tym roku wymyślimy na grilla, myśl przewodnia-poledwica wołowa
Było: 318d+ m47n supertouring.
Jest: Mercedes ML 500
Jest: Mercedes ML 500
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatnia aktywność
-
- 18 Odpowiedzi
- 7953 Odsłony
-
Ostatnia aktywność autor: Miłosz
-
- 1371 Odpowiedzi
- 157721 Odsłony
-
Ostatnia aktywność autor: igbo
-
- 16 Odpowiedzi
- 3464 Odsłony
-
Ostatnia aktywność autor: raper grodzisk
-
- 3 Odpowiedzi
- 4144 Odsłony
-
Ostatnia aktywność autor: Broder
-
- 58 Odpowiedzi
- 8599 Odsłony
-
Ostatnia aktywność autor: GUMMISS