[E46 N42B18] Gaśnie podzas jazdy

Awatar użytkownika
Greg 318
Bywalec forum
Posty: 310
Rejestracja: 05/04/2009, 10:09
BMW: e46/318 e30/1987r
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Cork
Kontakt:

Re: [E46 N42B18] Gaśnie podzas jazdy

Post autor: Greg 318 » 19/04/2012, 8:50

bardzo dobry :)


amz20
Bywalec forum
Posty: 14
Rejestracja: 02/11/2011, 22:09
BMW: e46
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: kujawsko-pomorskie
Miasto: Włocławek
Kontakt:

Post autor: amz20 » 01/04/2013, 10:43

Minęło sporo czasu od wymiany czujnika i jest O.K czyli to było to.Pamiętajcie że czujnik wymienia się od góry po zdjęciu kolektora dolotowego innej opcji nie ma.

Rusek26
Posty: 2
Rejestracja: 02/05/2018, 20:56
BMW: E 46 316i
Rok produkcji: 1000
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Straszyn
Kontakt:

Post autor: Rusek26 » 02/05/2018, 21:05

Witam . Mam dokładnie taki sam problem .Dzisiaj zgasł mi podczas jazdy dwa razy . Za pierwszym razem odpalił po godzinie a za drugim po jakichś 20 min . I mam wrażenie ,że problemy z tym są jak silnik jest rozgrzany .Do pracy śmigam codziennie i zawsze odpala tak samo po pracy .A wystarczy ,ze pojadę na stację zatankować chcę odpalić i dupa. Nie zawsze tak jest ale ostatnio coraz częściej .W poniedziałek daje go do mechanika. Oby to ten czujnik . A czy powodem takich problemów mógł by być czujnik położenia rozrządu ?

Awatar użytkownika
maniek21112
Bywalec forum
Posty: 2649
Rejestracja: 06/09/2017, 8:18
BMW: 320d touring M47N 210ps/433nm 328ia sedan M52TU28
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Świdnica/Wrocław
Kontakt:

Post autor: maniek21112 » 02/05/2018, 22:37

Tak, albo wału. Niezły odkop :Bravo:
Diagnostyka INPA ISTA NCS PASOFT pomoc w oględzinach Świdnica/Wrocław tel. 782-784-200
Mój czarnuch 328ia

tomek1122
Bywalec forum
Posty: 12
Rejestracja: 28/04/2018, 19:26
BMW: e46
Rok produkcji: 2004
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: ostrołęka
Kontakt:

Post autor: tomek1122 » 13/05/2018, 10:45

Rusek26 pisze:
02/05/2018, 21:05
Witam . Mam dokładnie taki sam problem .Dzisiaj zgasł mi podczas jazdy dwa razy . Za pierwszym razem odpalił po godzinie a za drugim po jakichś 20 min . I mam wrażenie ,że problemy z tym są jak silnik jest rozgrzany .Do pracy śmigam codziennie i zawsze odpala tak samo po pracy .A wystarczy ,ze pojadę na stację zatankować chcę odpalić i dupa. Nie zawsze tak jest ale ostatnio coraz częściej .W poniedziałek daje go do mechanika. Oby to ten czujnik . A czy powodem takich problemów mógł by być czujnik położenia rozrządu ?
Ruszyło coś w temacie?? bo mam dokładnie ten sam problem.


Rusek26
Posty: 2
Rejestracja: 02/05/2018, 20:56
BMW: E 46 316i
Rok produkcji: 1000
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto: Straszyn
Kontakt:

Post autor: Rusek26 » 07/06/2018, 5:37

Dokładnie tak .Około 2 tygodnie temu odebrałem auto od mechanika .Wymieniłem dwa czujniki 1-wałka rozrządu 2- położenia wału korbowego .Problemu już nie ma .Wszystko gra i pracuje jak trzeba .Komputer pokazywał błąd czujnika rozrządu ale na wszelki wypadek wymieniłem także czujnik położenia wału korbowego dla pewności .Teraz Wszytko pracuje bez problemu .Pozdrawaiam.


ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość