[e46] Czujniki parkowania

Problemy, pytania, porady związane z nadwoziem samochodu, czyli m.in.: lampy, karoseria, wnętrze samochodu
remik_2012
Bywalec forum
Posty: 14
Rejestracja: 24/12/2010, 0:18
BMW: e46
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Września
Kontakt:

[e46] Czujniki parkowania

Post autor: remik_2012 » 15/01/2012, 10:35

Mam problem tego typu, że czujniki chodzą na każdym biegu :( ktoś pomoże ?


romanikxxl
Bywalec forum
Posty: 3628
Rejestracja: 17/10/2009, 13:10
BMW: E91 325d
Rok produkcji: 2008
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Lubin
VIN: a546854
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: romanikxxl » 15/01/2012, 14:12

Podłącz pod kompa auto. A światło biegu wstecznego jest?
Romanikxxl

remik_2012
Bywalec forum
Posty: 14
Rejestracja: 24/12/2010, 0:18
BMW: e46
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Września
Kontakt:

Post autor: remik_2012 » 15/01/2012, 18:39

światło stopu jest, próbowałem nawet na krótko podłączyć żarówkę i zapalała się w momencie gdy włączyłem bieg wsteczny...

Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5479
Rejestracja: 12/07/2011, 15:25
BMW: Search
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Gadu-Gadu: 4317162
Lokalizacja: K/R/A/K/Ó/W
Kontakt:

Post autor: MARC » 15/01/2012, 18:50

PDC ori czy dokładka ??

remik_2012
Bywalec forum
Posty: 14
Rejestracja: 24/12/2010, 0:18
BMW: e46
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Września
Kontakt:

Post autor: remik_2012 » 15/01/2012, 19:55

PDC jest ori


Awatar użytkownika
MARC
Administrator
Posty: 5479
Rejestracja: 12/07/2011, 15:25
BMW: Search
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: KRAKOW
Gadu-Gadu: 4317162
Lokalizacja: K/R/A/K/Ó/W
Kontakt:

Post autor: MARC » 15/01/2012, 20:05

Sprawdź kable czy nie masz zwarcia na nich. Jest to najprawdopodobniejsze w tym przypadku...

remik_2012
Bywalec forum
Posty: 14
Rejestracja: 24/12/2010, 0:18
BMW: e46
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Września
Kontakt:

Post autor: remik_2012 » 15/01/2012, 20:25

zauważyłem, że kabel który leci od modułu do czujników był przecięty i łączony. Jednak kolorystycznie zostało dobrze połączone, może być to przyczyna ?

Awatar użytkownika
jocker
Bywalec forum
Posty: 340
Rejestracja: 11/05/2011, 20:08
BMW: 2.0 150km
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto:
Kontakt:

Post autor: jocker » 15/01/2012, 21:48

jak moje to nie. Bardziej bym szukał przyczyny w połączeniu między modułem a wstecznym czy tam się coś nieporobilo 8)

romanikxxl
Bywalec forum
Posty: 3628
Rejestracja: 17/10/2009, 13:10
BMW: E91 325d
Rok produkcji: 2008
Państwo: Polska
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Lubin
VIN: a546854
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: romanikxxl » 15/01/2012, 22:04

Dlatego się pytam czy światło wstecznego jest a odpisuje ,że stopu jest.
Romanikxxl

remik_2012
Bywalec forum
Posty: 14
Rejestracja: 24/12/2010, 0:18
BMW: e46
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: wielkopolskie
Miasto: Września
Kontakt:

Post autor: remik_2012 » 16/01/2012, 7:18

sory mój błąd miałem na myśli światło wstecznego %)


ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości