E46 330XI Klapka bagażnika

Regulamin forum
Zanim coś napiszesz, zapoznaj się z krótkim regulaminem działu nadwozie.
Jeśli temat dotyczy oświetlenia, przejdź do podforum "Oświetlenie".
ODPOWIEDZ
MatMat
Bywalec forum
Posty: 34
Rejestracja: 03/10/2016, 21:23
BMW: E46 330XI
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto:
Kontakt:

E46 330XI Klapka bagażnika

Post autor: MatMat » 30/01/2018, 19:31

Witam, mam problem z otwieraniem bagażnika, wgl nie reaguje na przycisk na klapie... Wcześniej zaczęła mi się świecić na desce kontrolka że jest otwarty bagażnik, próbując go zamknąć zamek zaczął "cykac" jak by się otwierał a potem już nic nie reagował.. Ktoś wie w czym może być problem?


Awatar użytkownika
scghost
Bywalec forum
Posty: 4186
Rejestracja: 11/04/2015, 22:18
BMW: 320i
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Krakow
VIN: CF26066
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: scghost » 30/01/2018, 19:34

pewnie przetarty przewod w tym gumowym laczniku miedzy klapą a budą
Obrazek
Moja zabawka :)
Moje youtuby -> -=klik=-
Okresy wymian i przeglądów -> >klik<

Awatar użytkownika
Dzidek90
Przyjaciel forum
Posty: 2912
Rejestracja: 16/11/2013, 19:13
BMW: 330d++
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Lędziny
VIN: PA25375
Kontakt:

Post autor: Dzidek90 » 30/01/2018, 20:27

Pewnie to co powiem będzie szokiem....
Ale to przypadłość e46 w touringu :D

Mikro styk który jest w środku przestał działać ;)
Mi przez to ustrojstwo szyba się otwierała podczas jazdy ;)

pomaga wymiana ;) Jeśli zamierzasz to rozbierać ( tak da się to rozebrać ) to uważaj bo znajduje się tam maluteńki bolec i maluteńka sprężynka która potrafi się zgubić ;)
BMW
Dla Ciebie to trzy zwykle litery,
Dla mnie zaś silnik i koła cztery.
Jedyna marka która ma dusze,
Na inne auto juz się nie skuszę.

MatMat
Bywalec forum
Posty: 34
Rejestracja: 03/10/2016, 21:23
BMW: E46 330XI
Rok produkcji: 2002
Państwo: Polska
Województwo: pomorskie
Miasto:
Kontakt:

Post autor: MatMat » 31/01/2018, 15:12

Problem rozwiązany, zalany był mikrostyk, wysuszone, zabezpieczone i działa :D


ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości