[E46 328ci 1999 r. ] Niskie napięcie i problemy z tylnimi lampami

Problemy i ich rozwiązania związane z elektroniką i alarmami w Naszych trójkach
ODPOWIEDZ
ShanaPL
Bywalec forum
Posty: 15
Rejestracja: 29/07/2018, 23:10
BMW: E46 328
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Gryfice
Kontakt:

[E46 328ci 1999 r. ] Niskie napięcie i problemy z tylnimi lampami

Post autor: ShanaPL » 29/07/2018, 23:25

Witam serdecznie,

Posiadam problem dotyczący tylnich lamp w e46,zaznaczona na biało żarówka czasami delikatnie świeci i gaśnie a po naciśnięciu hamulca święci się normalnie, ale czerwona za to świeci cały czas a po naciśnięciu hamulca jakby jeszcze mocniej się świeciła, odnośnie lewej po zmierzeniu napięcia pokazuje +/- 2V, to moje 1 bmw I potrzebuje lekkiego wsparcia na początku kariery, gdzie szukać problemu ?? Napięcie mierzone w gnieździe i na w tyczce (3 dni temu przyjechało do mnie)

Obrazek


Awatar użytkownika
GUMMISS
Przyjaciel forum
Posty: 3821
Rejestracja: 08/09/2010, 18:56
BMW: 320d/524td
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: kujawsko-pomorskie
Miasto: brodnica
Gadu-Gadu: 3231748
Tlen: potrzebny codziennie do życia
VIN: ke68470
Lokalizacja: Środkowowschodnia cześć Europy, Polska, rejon kujaw i pomorza, okolice Brodnicy a dokładnie Kawki
Kontakt:

Post autor: GUMMISS » 30/07/2018, 12:09

Probkemy z masą w lampach zapewne. Światło stopu i postojowe jest na jednym włóknie, jedynie świecenie postojowka odbywa się zasilając żarówkę prądem impulsowym z wypełnieniem ok18%, a światło stop to to samo włókno, jedynie wypełnienie jest 95% jak w przypadku innych świateł. Jak nie jest uwalony moduł świateł to dołożenie nowej masy do każdej lampy usunie problemy.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka



Mój własny Sedan z europy jest na rozbiórkę, pisz jak coś potrzebujesz zanim inni to kupią :good:
Bo Możemy Więcej...
INPA NCS- mogę pomóc z autem, pisz, dzwoń. Będziemy dłubać :good:
Obrazek

ShanaPL
Bywalec forum
Posty: 15
Rejestracja: 29/07/2018, 23:10
BMW: E46 328
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Gryfice
Kontakt:

Post autor: ShanaPL » 30/07/2018, 16:38

Nie wyglądam mi to na brak masy bo jednak inne żarówki w lewej lampie działają tylko ta jedna nie daje rady (lewa względem prawej ogólnie wypada słabo I to nie wina masy, są skoki napięcia 2-4V lewa I prawa żarówka 7-9V I czasem 11-12V
Obrazek
prawa
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarando
Moderator
Posty: 1985
Rejestracja: 14/07/2015, 18:15
BMW: E60 520D LCI
Rok produkcji: 2008
Państwo: Irlandia-Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Mallow-Żywiec
Gadu-Gadu: 5877066
Kontakt:

Post autor: Jarando » 30/07/2018, 19:31

Sprawdzałeś czy nie ma śniedzi na pinach wtyczki oraz gniazda?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę, super brykę,
nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem,
a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do Ciebie uśmiechają...
Narkotykom powiedz NIE!

ShanaPL
Bywalec forum
Posty: 15
Rejestracja: 29/07/2018, 23:10
BMW: E46 328
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Gryfice
Kontakt:

Post autor: ShanaPL » 30/07/2018, 20:16

Tak, napięcie sprawdzałem w kilku punktach, na ścieżkach, miejscu styku żarówek I na samej wtyczce, nie ma żadnych śladów korozji, zaśniedzenia czy zabrudzenia. Więc możliwe że to moduł świateł coś słabo działa, z ciekawości dołączenie kabla + do danej ścieżki żarówka nagle świeci właściwie więc odpada kwestia uciekania masy a problem leży w zasilaniu.


Awatar użytkownika
Jarando
Moderator
Posty: 1985
Rejestracja: 14/07/2015, 18:15
BMW: E60 520D LCI
Rok produkcji: 2008
Państwo: Irlandia-Polska
Województwo: śląskie
Miasto: Mallow-Żywiec
Gadu-Gadu: 5877066
Kontakt:

Post autor: Jarando » 30/07/2018, 20:21

Sprawdź jeszcze jak wyglądają piny we wtyczce i gnieździe LCMa.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę, super brykę,
nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem,
a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do Ciebie uśmiechają...
Narkotykom powiedz NIE!

ShanaPL
Bywalec forum
Posty: 15
Rejestracja: 29/07/2018, 23:10
BMW: E46 328
Rok produkcji: 1999
Państwo: Polska
Województwo: zachodniopomorskie
Miasto: Gryfice
Kontakt:

Post autor: ShanaPL » 31/07/2018, 7:21

Problem zniknął, wadą było gniazdo wkładu, po wpięciu kostki do końca następowało jakieś zwarcie i elektryka mocno się nagrzewała, po delikatnym wypięciu wszystko działa jak powinno...

Awatar użytkownika
scghost
Bywalec forum
Posty: 4603
Rejestracja: 11/04/2015, 22:18
BMW: 320i
Rok produkcji: 2000
Państwo: Polska
Województwo: małopolskie
Miasto: Krakow
VIN: CF26066
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: scghost » 31/07/2018, 7:42

:crazy:
Obrazek
Moja zabawka :)
Moje youtuby -> -=klik=-
Okresy wymian i przeglądów -> >klik<


ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości