Co to za kostka? Podpięcie wzmacniacza

Pytania, porady, problemy dotyczące systemów audio, nawigacji satelitarnej i cb radia
Awatar użytkownika
Lolo944
Bywalec forum
Posty: 84
Rejestracja: 25/04/2014, 15:45
BMW: 330i
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: podkarpackie
Miasto:
Gadu-Gadu: 4328679
VIN: PD80466
Kontakt:

Co to za kostka? Podpięcie wzmacniacza

Postautor: Lolo944 » 04/11/2017, 15:08

Witam,

Wziąłem się dzisiaj za montaż niewielkiego wzmacniacza do głośników i znalazłem z lewej strony w bagażniku pod tapicerką taką oto kostkę i wtyk anteny. Co i do czego?


Obrazek

Obrazek


Bemben
Bywalec forum
Posty: 38
Rejestracja: 17/10/2013, 7:46
BMW: 330Ci
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: podkarpackie
Miasto: J-w
Gadu-Gadu: 3200179
VIN: jt66708
Kontakt:

Postautor: Bemben » 06/11/2017, 9:20

Nie sa to kable przypadkiem od wzmacniacza?

pawlo2404
Przyjaciel forum
Posty: 1201
Rejestracja: 18/01/2013, 8:12
BMW: Bmw e46 330i
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: mazowieckie
Miasto: Kobylka
VIN: Km66970
Kontakt:

Postautor: pawlo2404 » 08/11/2017, 19:49

Bardziej moduł Bluetooth.

Bemben
Bywalec forum
Posty: 38
Rejestracja: 17/10/2013, 7:46
BMW: 330Ci
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: podkarpackie
Miasto: J-w
Gadu-Gadu: 3200179
VIN: jt66708
Kontakt:

Postautor: Bemben » 09/11/2017, 12:02

Masz racje od modulu bluetooth.

Awatar użytkownika
Lolo944
Bywalec forum
Posty: 84
Rejestracja: 25/04/2014, 15:45
BMW: 330i
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: podkarpackie
Miasto:
Gadu-Gadu: 4328679
VIN: PD80466
Kontakt:

Postautor: Lolo944 » 27/11/2017, 7:27

Dzięki za info. Od 2 tyg teraz walczę z zakłóceniami w przednich twreterach. Posiadam wzmacniacz 4 kanałowy i podpiąłem przednie głośniki. Testowalem już dosłownie prawie wszystko tzn masa do radia z Aku oraz plus. Przekładałem kable, puszczałem luźno przez środek auta i to samo... 3 kable RCA przetestowane, inne radio to samo, wzmak to samo. Miał ktoś taki problem i jest w stanie mi pomóc, coś podpowiedzieć, bo szkoda tej mojej roboty...Pozdrawiam...


Bemben
Bywalec forum
Posty: 38
Rejestracja: 17/10/2013, 7:46
BMW: 330Ci
Rok produkcji: 2001
Państwo: Polska
Województwo: podkarpackie
Miasto: J-w
Gadu-Gadu: 3200179
VIN: jt66708
Kontakt:

Postautor: Bemben » 29/11/2017, 9:33

Sprobuj dac kable rca jak najdalej od zasilajacych.

Awatar użytkownika
Lolo944
Bywalec forum
Posty: 84
Rejestracja: 25/04/2014, 15:45
BMW: 330i
Rok produkcji: 2003
Państwo: Polska
Województwo: podkarpackie
Miasto:
Gadu-Gadu: 4328679
VIN: PD80466
Kontakt:

Postautor: Lolo944 » 04/12/2017, 0:24

Próbowałem z kablami RCA. Pierwsze kable jakie miałem to hollywod, a nastepnie kupiłem lepsze- premium RCA, kolejne trzecie już potrójnie ekranowane kicx. Puszczałem luźno przez środek auta, osobno same lewym progiem itd. Teraz mam wszystko w lewym progu i tak zostało, a dalej to samo.

Generalnie to na zapłonie jakby słyuchac w wysoko tonowych głośnikach - tweeterach - trzeszczenie jakby prąd przechodził przez kabel, a przy zapalonym samochodzie efekt turbo - gwizdanie rosnące wraz z obrotami :/

Próbowałem różnych sposobów wyczytanych na forum car audio, ale myślę że nie jestem sam z tym problemem i posiadacze e46 poradzą jakiś magiczny trik ;-)

@@@EDIT Jest tu może ktoś kto ma podpięty wzmak pod przednie głośniki? Może porównamy instalację...


Pozdrawiam



Wróć do „Car Audio, Nawigacja, CB Radio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość