Strona 4 z 7

Re: "Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2

: 31/01/16, 9:34
autor: JackDaniels
Ja tam planuje jakiś soft turbo zapodać i zobaczyć jaki będzie efekt. Ciśnienie 0,5 bara dla bezpieczeństwa silnika.

Re: "Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2

: 31/01/16, 13:42
autor: Broder
Miłosz pisze:Jakaś aktualizacja przez użytkowników eu2 ? ;)
W ASO dostępne są zaślepki na te sondy.
Ja wiem ze wyjechalo wlasnie m52tu bez katow i softem eu2 i ma sie bardzo dobrze. Wczesniej czkawka, spadajace obroty przy dojezdzaniu do swiatel i brak mocy, prawdopodobnie przypchane katy.
Jako zaslepki mozna bez probemu wkrecic zwykla srube z pasta dla pewnosci.

Ma ktos info jaka byla zaleznosc montowania pompy powietrza wtornego w m54? Moje B22 mialo pompe, a silniki ktore kupilem B25 i B30 maja fabryczne zaslepki egr :unknown:
Jak tylko wrzuce b30 w bude od razu laduje oczywiscie softa eu2 ;)

"Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2

: 19/03/17, 9:25
autor: pawko81
ja u siebie w M52b28tu wgrałem soft eu2. Mam wyjęte katalizatory i wyjęte 2 sondy. Zostały mi jeszcze dwie które jak czytam w tym wątku można też usunąć.
Ale zapewne musiałbym wgrać inny numer softu tylko jaki???

"Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2

: 19/03/17, 10:04
autor: Broder
Wyciagnac bezpiecznik bodajze nr 4 z wiazki sond (w skrzynce z dme)

"Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2

: 19/03/17, 12:58
autor: mariryb
Broder pisze: Ma ktos info jaka byla zaleznosc montowania pompy powietrza wtornego w m54? Moje B22 mialo pompe, a silniki ktore kupilem B25 i B30 maja fabryczne zaslepki egr
Wydaje mi sie ze bylo to zalezne od normy eu3/eu4.

"Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2

: 19/03/17, 14:28
autor: kiceq
Czy wgrywal ktos soft programatorem albo innym sprzetem niz ncs??

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

"Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2

: 19/03/17, 17:16
autor: mariryb
kiceq pisze: Czy wgrywal ktos soft programatorem albo innym sprzetem niz ncs??
Tak - winkfp ;)
Akurat wczoraj przezywalem 10min strachu i to 3razy. Najpierw do m54b25 wgralem przez pomylke soft noramlny od b30, pozniej zwykky b25 i jak juz odkrylem o co w tym chodzi do m54b22 soft pod eu2. Dzis odlaczylem sondy za katem. Dziala, bledow brak. Jutro jazda testowa.
A na sofcie z ;b30 b25 jezdzil normalnie ale na wolnych miala korekty +25 i nie mogl zejsc ponizej 20.

"Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2

: 19/03/17, 18:31
autor: pawko81
Broder pisze:Wyciagnac bezpiecznik bodajze nr 4 z wiazki sond (w skrzynce z dme)
No ale jak wyciągnę ostatnie dwie sondy to mi się będzie błąd wyświetlał. Czy nie powinien??

"Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2

: 19/03/17, 18:44
autor: mariryb
Przeczytaj co napisalem wyżej.

"Chip" m52/m54 poprzez downgrade dme na eu2

: 19/03/17, 19:06
autor: Broder
kiceq pisze:Czy wgrywal ktos soft programatorem albo innym sprzetem niz ncs??

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
a po co sobie zycie utrudniac?

©2019 phpBB SEO by Inveo